Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Workshop Bruidsfotografie, doen of niet doen?

Wedding Photography Hooge Vuursche 041

Heb jij ook het idee dat het tijd is voor de volgende grote stap in je bruidsfotografie?

Je hebt misschien al een aantal bruiloften gefotografeerd en merkt dat er nog zoveel te leren is, maar waar begin je? Je kunt veel online lezen, je hebt misschien een opleiding gedaan, maar merkt dat je stil staat. Misschien is dit dan een fantastische post voor jou! Helemaal als je interesse hebt in het volgen van een workhop bruidsfotografie.

En spreekt onze manier van fotografie je aan?

Als het goed is heb je ons werk al even bekeken. Onze fotografie kenmerkt zich door oog voor detail, moment en emotie. Die drie dingen eigenlijk. We houden van emotie. Net als veel andere fotografen natuurlijk, maar ook details kunnen van belang zijn. Er is immers veel geld aan besteedt en dus mogen er best mooie foto’s van komen. Een fijn overzicht van ons werk is te zien in ons bruidsfotografie portfolio. Spreekt ons werk je aan, lees dan even verder. En wil je meer “externe reviews” zien, kijk dan even bij The Perfect Wedding.

Trouwen in het bos 024

Het leren stopt nooit, toch?

Wij proberen zelf ook elk jaar iets te doen aan bijscholing. Dat kan zijn door extra boeken te lezen, door bruidsfotografie filmpjes op Youtube te kijken of door af te spreken met collega’s. Maar eens in de zoveel tijd volgen we een workshop. Of een seminar of een masterclass: in ieder geval gaan we actief aan de slag met het leren over fotografie.

workshop bruidsfotografie in gelderland

En leren is leuk, tenminste….

Want soms is stilstand achteruitgang, toch? En af en toe heb je gewoon behoefte aan een nieuwe impuls. Het volgen van een workshop kan precies dat zijn: je leeft er naar toe, je leest/kijkt je nog een keer goed in en gaat vol verwachting naar zo’n dag. Want je wil graag meer weten over het fantastische vak van bruidsfotograaf zijn. En we geven je groot gelijk, want wij houden ook enorm van het fotograferen van bruiloften.

creatieve bruidsfoto gemaakt tijdens de masterclass van Mon et Mine

Fotograferen tijdens een feestavond

Een ander punt waar veel fotografen mee zitten is: “hoe fotografeer ik nou een trouwfeest of feestavond?” Hoe werkt het met al die flitsers, hoe belicht ik bruidsparen goed uit en ga ik voor een hoge of lage iso? Wat heb ik nodig qua lenzen en heb ik eigenlijk alle apparatuur om een feestavond succesvol te fotograferen? Wij vertellen je graag hoe je vrijwel elke feestavond op een goede manier kunt vastleggen. Misschien een tipje van de sluier, maar wij gebruiken een stel Canon 600 EX-RT-flitsers.

Een andere veel voorkomende vraag van (beginnende) fotografen is…

“Hoe kan ik nou omgaan met de fotoshoot? Of: ” ik heb geen toffe ideeën voor de fotoshoot, hoe kom ik aan nieuwe ideeën”? Wij hebben hier een aantal handige tips voor. Bijvoorbeeld de tip om eens te kijken op Pinterest wat je aanspreekt qua fotografie. Of je overlegt met je bruidspaar wat ze zelf nou precies zoeken voor de fotoshoot. We merken bijvoorbeeld dat sommige stellen die fotoshoot zo kort mogelijk willen houden.

workshop bruidsfotografie leerlingen gaan op pad tijdens een fotoshoot

En zit jij ook met deze vragen?

  • Hoe moet ik nou mijn prijzen bepalen?
  • Hoe laat ik mijn bruidsparen (al dan niet) poseren?
  • Hoe breng ik mijn fotografiewerk naar een hoger niveau?
  • Hoe zorg ik er voor dat mijn werk beter gevonden wordt op internet?
  • Hoe kan ik mijn website verbeteren?
  • Hoe kom ik aan nieuwe inspiratie?
  • Welke lenzen gebruikt Mon et Mine tijdens de fotoshoot (kleine teaser: onderaan deze pagina kun je meer vinden)?
  • Hoe ga ik om met lastige lichtsituaties?
  • Hoe zorg ik er voor dat ik ook in de winter kan rondkomen van de fotografie?
  • Hoe kan ik mijn workflow verbeteren?

We geven inmiddels zo’n 4,5 jaar workshops, masterclasses, feedback-sessies en 1:1-mentoring. En in die jaren kregen we veel diverse vragen, maar ook vaak dezelfde soort vragen. En daarom hebben we onze workshop hier helemaal op afgestemd. Want we willen jullie graag in 1 dag zoveel mogelijk informatie geven. Je mag ons alles vragen (en we zullen op de meeste dingen ook zo eerlijk mogelijk antwoorden ;) en we willen graag de dag afstemmen op jouw specifieke vragen. Het volgen is niet alleen leuk, maar ook het geven van een workshop is te gek.

Bruiloft Domani Venlo 011 1

Wij hebben zin in een workshop bruidsfotografie, jij ook?

Denk je dat 1 van onze workshops jou aanspreekt? Laat het dan vooral horen! Je kunt meer informatie vinden op onze workshop-pagina. Hier geven we updates over eventuele nieuwe data en leggen we uit wat het verschil is tussen een 1:1, een workshop of een feedbacksessie via Skype. We kunnen niet wachten tot we je mogen helpen. Op dit moment hebben we een nog geen workshop gepland staan, maar de verwachting is dat we dit najaar een nieuwe workshop geven. Kun je niet wachten tot het najaar, dan kunnen we natuurlijk ook een 1:1-sessie of feedbacksessie inplannen op een dag die jou uitkomt.

Mocht je nog reacties van eerdere cursisten willen lezen…

“Voor mij een heel boeiende dag, heel open en duidelijke afgebakende visie, deze ervaring zal zeker een bijdrage leveren tot mijn evolutie in de de toekomst. Ik heb er zo zin in om erin te vliegen! Dankjewel!”

“Wat waren wij blij dat we nog twee plekjes hadden bemachtigd bij de workshop van Mon et Mine. We hadden er superveel zin in en de workshop heeft onze verwachtingen zelfs nog overtroffen! Net als Ramon en Hermine fotograferen wij samen, dus zij zijn echt een voorbeeld voor ons, maar ook fotografen die alleen werken zullen veel profijt van deze workshop hebben! Aan het eind van de dag ga je gegarandeerd met een hoop nieuwe ideeën en inspiratie naar huis. Hermine en Ramon, heel erg bedankt!”

“Het was een ontzettende leuke workshop. Open en eerlijk vertellen jullie over jullie kijk op het vak! Goeie tips qua fotografie, maar ook zeker op het gebied van marketing! Op weg naar huis kon ik niet wachten om met alle ideeën aan de slag te gaan, die ik bij jullie heb opgedaan!”

Tijd voor actie dus, hier vind je meer informatie.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren