Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Prachtige winterbruiloft Stephen & Cho

Bruiloft Stephen Cho 004

Dat de liefde heel veel overwint laat deze winterbruiloft wel zien. Cho en Stephen hadden het namelijk niet makkelijk. Ze begonnen met plannen voor een bruiloft met 200+ gasten. Dat werd later bijgesteld naar 100, in de tijd dat dat nog het maximum was. En toen werd alles omgegooid…

Ik heb het aantal gasten niet geteld, maar we zaten dik onder de 30. En het is al even geleden, midden maart was het, en hoeveel maakt het uiteindelijk nou uit? Ze konden toch een intieme bruiloft hebben. Hoe raar de situatie ook was.

Bruiloft Stephen Cho 001

De dag was zowel compleet anders, als totaal hetzelfde. Want een bruiloft begint altijd met voorbereidingen, of we daar nu bij zijn of niet. En omdat dit stel details ook van belang vindt, maakten we daar ook zeker foto’s van. Ramon bij de bruidegom en ik bij de bruid.

Bruiloft Stephen Cho 002
Bruiloft Stephen Cho 005
Bruiloft Stephen Cho 006
Bruiloft Stephen Cho 007
Bruiloft Stephen Cho 008
Bruiloft Stephen Cho 009

Bij Chinese bruiloften heb je vaak kleine spelletjes die plaatsvinden. Bijvoorbeeld dat de bruidegom niet naar binnen mag en eerst een taak moet doen. Volgens mij moest Stephen het favoriete nummer van Cho zingen. En dat bleek er goed te gaan. Hij mocht naar binnen! Daarna volgde een momentje met handen wassen en vervolgens: de first look.

Bruiloft Stephen Cho 010
Bruiloft Stephen Cho 012
Bruiloft Stephen Cho 013

Wat ook vaak terugkomt bij een Chinese bruiloft is de theeceremonie. Het bruidspaar biedt hun ouders een kopje thee aan. Dit is een belangrijk onderdeel van de dag. Mooi om mee te maken.

Bruiloft Stephen Cho 014
Bruiloft Stephen Cho 016
Bruiloft Stephen Cho 018

Trouwfoto’s in de vroege lente

Maar zeg nou zelf… je kunt bijna niet zien dat dit een winterbruiloft is, toch? Stephen en Cho hadden een fantastische plek uitgezocht om op de foto te gaan. Een rustig park met prachtige bomen, vol bloesem. We waren zo blij dat we dit jaar toch nog een aantal foto’s konden maken op zo’n plek.

Bloesem tijdens een winterbruiloft.
Bruiloft Stephen Cho 020
Bruiloft Stephen Cho 021
Bruiloft Stephen Cho 022
Bruiloft Stephen Cho 023
Bruiloft Stephen Cho 024

Snelle lunch

Wat ik stiekem wel heel erg grappig vond, was dat Stephen en Cho dol zijn op de McDonalds. Dit kwam sowieso tijdens de fotoshoot al terug, maar ook even later. Het was voor hen van groot belang om, voorafgaand aan de kerkelijke ceremonie, even wat te eten. En wat is dan een betere plek dan je favoriete snackplek? Dus met de auto de McDrive door en vervolgens in de auto tijd voor lunch ;)

Bruidspaar met Chicken McNuggets bij de McDonalds.
Bruiloft Stephen Cho 026
Bruiloft Stephen Cho 027

Kerkdienst in Corona Tijd

De kerkdienst was spannend. Want het was hét moment waarop alles samenkwam: dit was het moment waar ze alles omheen gepland hadden. Je zag hun zenuwen, vooraf, maar je zag ook hun ontlading tijdens de dienst. Dit was erg intens om te zien. Ik moet ook eerlijk toegeven dat Ramon en ik ook behoorlijk emotioneel waren. Want wie verzint nou zo’n heftige Corona tijd? Niemand toch? Gelukkig was er ruimte om te huilen én te lachen.

Emotioneel momentje tijdens Corona bruiloft.
Bruiloft Stephen Cho 031
Bruiloft Stephen Cho 032
Bruiloft Stephen Cho 033


De dag werd afgesloten met een tweede theeceremonie, waarbij de thee veilig op afstand gegeven werd en daarnaast een film. Want de dag was zo klein geworden, qua gasten, dat 90% niet meer bij de bruiloft aanwezig kon zijn. En dus hadden vrienden en familieleden een kort filmpje gestuurd met hun wensen voor het bruidspaar. Dit werd tot 1 film gemaakt, zodat het bruidspaar toch nog een heel aantal fijne berichtjes kreeg op hun trouwdag.

Emotionele trouwdag

Ik denk, wanneer ik alle bruiloften na ga we in de afgelopen jaren samen mochten meemaken, dat dit de meest spannende, intensieve, emotionele dag was die we ooit hebben meegemaakt. Met hele warme momenten, maar ook met verdriet. Ik ben zo blij voor Stephen en Cho dat ze nu tóch getrouwd zijn! En ik hoop dat ze volgend jaar nog een te gek trouwfeest kunnen hebben ;)

Bruiloft Stephen Cho 034

Trouwtips van Stephen en Cho

Trouwjurk: https://www.weddings.nl/
Makeup en haar: Le Salon Ming
Bloemist: Best West Flowers, Rotterdam
Bruidschoenen: Pier One