Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Waarom een Mon et Mine Vlog

Hebben jullie het al gezien? We hebben al een tijdje een Mon et Mine Youtube-kanaal, maar we zijn recentelijk begonnen met een aantal vlogs. Gewoon omdat het kan. Omdat we de apparatuur om ze te maken in huis hebben liggen, we in het najaar tijd hebben om ze te maken en nog een aantal andere redenen.

“Iets met video”

We zijn beiden verliefd op fotografie, dat mag wel duidelijk zijn. En in 2015 begonnen we, met name voor “onze oud-bruidsparen”, met het maken van Day in the Life-shoots. Maar toch blijft dat videoverhaal een beetje kriebelen. Ramon heeft in een ver en grijs verleden een aantal trouwvideo’s gemaakt (nee, hij is daar echt niet meer beschikbaar voor, vragen heeft geen zin ; ) en we maakten eerder wel eens albumfilmpjes. Gewoon ter promotie van een nieuw type trouwalbum. En een schik dat we hadden bij het maken! Toen bleek dat het eindresultaat ook nog wel toonbaar was wilden we stiekem wel vaker filmpjes maken, maar waarover eigenlijk? Ramons zusje, Kim, raadde ons ook aan om gewoon wat vaker vlogs te maken. Niet te moeilijk, eerlijk, en informatief…

Ramon is zelf overigens ook fan van het leren via Youtube. Hij merkte dat hij zelf steeds meer kennis zocht op dit kanaal en dan gaat het vanzelf kriebelen. Kunnen wij dit ook? Het moet toch mogelijk zijn om een Mon et Mine-draai te geven aan dit geheel?

Graag kennis willen delen

Laten we nou nog een andere wens hebben: kennis delen. Misschien wist je al dat we met enige regelmaat workshops en masterclasses bruidsfotografie geven. Indien niet: kijk even op onze workshop-pagina en schrijf je in voor de volgende ronde. Hoewel we het “real life” contact met (beginnende) collega’s heel leuk vinden, wilden we ook kijken of het mogelijk zou zijn om kennis op een andere manier te delen. Wellicht via een aparte website met info “voor en door fotografen”? We hebben een paar keer met dit project gespeeld, maar toch bleef het project ergens hangen. Wat zou nu de juiste vorm zijn?

En vooral ook: voor wie gaan we eigenlijk vloggen? Al vrij snel besloten we om te gaan voor beginnende fotografen. Of mensen die al even fotograferen en graag over bepaalde onderwerpen wat meer willen weten. We merken ook dat onze bruidsparen steeds vaker serieus met hun hobby of passie bezig zijn. Onderwerpen die aan bod gaan komen zijn cameratechniek, compositie, wellicht hier en daar een fotobespreking en losstaande tips.

Creatief bezig zijn

Combineer het naseizoen, met Ramons fascinatie voor vlogs, Hermine’s “laten we dat maar even regelen dan”-mentaliteit en hoppa: de eerste 3 vlogs staan online. We weten niet hoe ver dit project mag gaan, maar we hebben er sowieso plezier in. En we kunnen onze creativiteit er ook weer in kwijt. Dat gaat nog een uitdaging worden met de komst van “Baby 2”, maar wil je op de hoogte blijven: “LIKE AND SUBSCRIBE!” :)

Want werken met bewegend beeld is toch echt wel anders dan fotografie. En bij het fenomeen vloggen moet je ook nog eens zelf je tekst presenteren. Dit is iets waar we graag mee aan de slag gaan. We hebben natuurlijk al wel een aantal

Persoonlijk, en daardoor eng

Let’s be honest: het vloggen in het Engels is doodeng. Het is confronterend; je komt jezelf tegen in zowel het presenteren als het terughoren van jouw kwaliteit van Engels. Maar…. de vraag is of het het waard is uiteindelijk. Ramon heeft gekozen voor Engelse vlogs, omdat je bereik dan automatisch groter is. Hij heeft sommige vlogs 3 keer opnieuw opgenomen, omdat hij twijfelde over Engels en Nederlands. En uiteindelijk is het dus daadwerkelijk Engels geworden.

Bijkomend voordeel? We merkten dat onze skypegesprekken met expats spontaan beter gingen. Heerlijk als je zelf kunt groeien, toch? We hebben in ieder geval besloten om gewoon te beginnen met dit vlog-experiment en we zien vanzelf wel hoe of wat. Het is een kwestie van beginnen, bijschaven, bijleren en genieten van het proces.

Nog 1 keer: Like and subscribe

Dus. We gaan niets beloven. Maar we gaan het wel echt proberen: eens per twee weken, liefst eens per week, een filmpje online. Dat gaat natuurlijk nooit lukken als de baby er straks is, maar we gaan wel heel erg ons best doen. Uit de comfort zone en openbaar online. Dus wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons Youtube Mon et Mine kanaal. En heb je tips, suggesties of ideeën qua blog: laat het vooral horen.