Waarom wij helemaal klaar zijn voor het nieuwe trouwseizoen

Bruidreportage-tips-002

Komend weekend begint ons nieuwe trouwseizoen. En nu we ons voorbereiden op een drukke periode is het tijd om nog even na stil te staan bij een aantal hoogtepunten van de afgelopen winterperiode. We hebben namelijk keihard gewerkt aan onze fotografie. Dat zie je misschien niet zo snel van buitenaf en toch is het waar ;) Vandaar een kleine blogpost met de meest memorabele (Mon et Mine-)momenten van het afgelopen “winter-seizoen”.

Gezinsreportages op de Mon et Mine manier

We hebben Real Family Life gelanceerd met familiefotografie op een bijzondere “echte” manier. Elke shoot blijft me bij, want het is zo’n eer om al deze lieve gezinnen te fotograferen. Het was een idee waar we mee speelden sinds ons kleine meisje geboren is en daarom is het extra leuk om te zien dat we nu al een aantal shoots hebben mogen doen. Daarnaast is fotograferen leerzaam. Of het nu in je vrije tijd is, of tijdens het vastleggen van gezinnen of tijdens een bruiloft.

Gezinsfotografie-Day-in-the-Life-Nicoline-Dennis-021

Wat we voor onze (toekomstige) bruidsparen hebben gedaan

We hebben een speciale winterprijslijst gemaakt. Omdat we merkten dat trouwen in de winter steeds populairder wordt, maar in veel aspecten toch een beetje verschilt van de zomer. Wil je daar meer over weten, mail ons dan met je trouwdatum en we mailen je zo snel mogelijk terug. Trouwen in de herfst en winter is te gek!

Trouwalbum-Voorbeeld-011

We zijn druk geweest met het maken van een paar mooie voorbeeld- trouwalbums. Daarnaast hebben we nu ook de optie om een mooie bewaardoos te bestellen voor je trouwalbum. Je kunt kiezen uit trouwalbums van 25x25cm en/of 30x30cm. Ook qua omslagen heb je diverse opties. Zo kun je kiezen voor echt leer, maar linnen is natuurlijk ook een optie. Al dan niet met jullie namen of jullie favoriete trouwfoto op de voorkant van het album.

We hebben ook een pagina met trouwtips online gezet. Tips die je reportage nog mooier kunnen maken. En ook een aantal adresjes van onze favoriete leveranciers. Denk bijvoorbeeld aan onze favoriete cateraars, weddingplanners en trouwaccessoire-winkels.

bruidegom en bruid tijdens de eerste dans op de dansvloer

We hebben een hele hoop informatieve blogposts geschreven. Bijvoorbeeld onze blogs over waarom het helemaal niet gek is om foto’s te laten maken tijdens je receptie, diner en feest. Maar ook blogs met heel veel tips voor je bruidsreportage, hoe zo’n kennismakingsgesprek met je bruidsfotograaf nou gaat en een blog met tips van andere bruidsparen voor jouw bruiloft. Mocht je meer informatieve blogs willen lezen, zoek dan even via de zoekfunctie bovenaan de website naar “tips”.

Hoe we bezig zijn geweest met bruidsfotografie

Hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je nog lang niet alles weet. Ik weet niet meer wie die uitspraak voor het eerst deed, maar we beseffen ons elk jaar weer dat er nog zo veel te leren is! En dus investeren we elk jaar weer in workshops, boeken, online lessen en informatieve middagen met collega’s. Hierbij een paar highlights van deze winter.

HoffShop-002
Hoffshop gevolgd, punt. Dé workshop voor bruidsfotografen die graag de “next level” willen bereiken. Door stil te staan bij het gemaakte werk, te analyseren wat er beter kan en vervolgens daar mee aan de slag te gaan. Ik kan iedereen deze workshop aanraden. Helemaal als je net als wij gek bent van Hoffer’s fotografie. Toen we weer terug waren in Nederland zijn we diverse malen naar mooie fotolocaties geweest om te oefenen met flitsers en softbox.

We hebben heel wat toffe loveshoots gedaan. We zijn namelijk van mening dat je het meest leert door zelf aan de slag te gaan. De ene shoot was het nog winters koud, terwijl de andere fotoshoot eigenlijk prima te doen was zonder warme jas.

Kasteel-Wijenburg-Workshop-Bruidsfotografie-005
En we gaven een Masterclass Bruidsfotografie bij Kasteel Wijenburg. Een leerzame dag waarin we ons concentreerden op moeilijke momenten qua licht. Elke bruiloft is anders en als je dan ook nog eens regen krijgt, dan is het soms improviseren. Oplossingen hier voor lieten we zien tijdens een shoot met modellen. Deze dagen zijn niet alleen leerzaam voor onze cursisten, maar ook zeker leerzaam voor onszelf.

Tot slot: vakantie. We zijn lekker weg geweest met ons kleine meisje. Een korte vakantie naar Egmond aan Zee, omdat we alle drie gek zijn op zand, zee en strand. Dit jaar overigens gecombineerd met overdekte speeltuinen, buitenspeeltuinen en “de speeltuin van het restaurant”. Oh ja, en die ene speeltuin bij dat toffe lunchzaakje in Haarlem. Afin: wij zijn op de hoogte van entertainmentmogelijkheden voor kleine meisjes van bijna anderhalf jaar. We zijn nu dus uitgerust, hebben veel geleerd en staan te popelen tot het zaterdag is en we eindelijk weer aan de slag kunnen. Dat we maar snel weer mooie bruiloften mogen laten zien.