Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Waarom 1 bruidsfotograaf op je bruiloft?

Je bruiloft is een zeer bijzondere dag. En het vast laten leggen van alle momenten die plaatsvinden hoort hier bij. Twijfel je over of 1 trouwfotograaf op je bruiloft genoeg is? In dit artikel laten we je zien wat de voordelen en nadelen zijn van het hebben van één fotograaf.

mon et mine 2

Waarom we (nog steeds) geloven in 2 fotografen op je bruiloft

Zo’n acht jaar geleden kregen we onze oudste dochter. In die periode besloten we dat Hermine een aantal maanden niet zou fotograferen. Hierdoor besloten we om af te stappen van onze “altijd Mon en Mine”-manier en te kijken of het fotograferen door 1 trouwfotograaf ook zou werken.

Trouwfotografie Hotel Winselerhof Limburg 059

De kracht van twee trouwfotografen

We geloven nog steeds heel sterk in de kracht van 2 fotografen op je bruiloft. De een kan zich richten op al die must-have momenten, terwijl de ander zich richt op jullie vrienden en familie. Wanneer we een aanvraag kregen en niet beschikbaar waren voor een datum, bleek dat bruidsparen vaak alsnog voor 1 fotograaf gingen. We weten niet helemaal waarom, maar besloten het op te slaan als interessante informatie…

beste trouwfotos 2021 076

Éen trouwfotograaf boeken bij Mon et Mine

In 2015 begonnen we met de plannen voor Real Family Life, gezinsfotografie door Hermine. Ook 1 fotograaf dus, want in sommige situaties is het gewoon handiger om 1 fotograaf te hebben. Bijvoorbeeld omdat je thuis fotografeert en dan zo onzichtbaar mogelijk wil zijn. Of in ieder geval “wil opgaan in een gezin”. Dit beviel zo goed dat we nu nog steeds met enige regelmaat jonge gezinnen fotograferen.

ramon en hermine 001 2

Het 1 bruidsfotograaf op je bruiloft-concept

Wat blijkt: er is wel degelijk animo! Ramon fotografeerde in 2016 al een bruiloft in zijn eentje. Gewoon om nog een keer te kijken hoe dat ook alweer was. Of we er nog dingen van konden leren, nu we af en toe opdrachten apart van elkaar deden en of we nog steeds een echte Mon et Mine-ervaring konden leveren. En het antwoord bleek ja. Bekijk zijn Festival Bruiloft hier.

1 fotograaf 003

Nadelen van 1 bruidsfotograaf

Er zijn wel degelijk verschillen tussen het hebben van één en twee trouwfotografen. Ik zal ze hieronder uiteenzetten.

Logistieke uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen, wanneer je één trouwfotograaf op je bruiloft hebt, is de logistiek. Wanneer je met twee trouwfotografen komt, kun je je op verschillende locaties tegelijkertijd focussen. Je hebt bij één meer planning en coördinatie nodig om ervoor te zorgen dat alle belangrijke momenten worden vastgelegd. Misschien moet de fotograaf tussen locaties reizen, om bijvoorbeeld de voorbereidingen van beide partners vast te leggen.

Bruiloft Koetshuis de Burcht Leiden 020

Het vastleggen van alle belangrijke momenten

Een andere uitdaging bij het werken met één fotograaf is het vastleggen van al die belangrijke momenten van de dag. Met twee fotografen kun je je richten op verschillende momenten die op verschillende plaatsen zullen zijn. Wanneer je in je eentje fotografeert zul je meer keuzes moeten maken en kun je helaas toch minder vastleggen.

Trouwen Kasteel Wijenburg 032

Het aanpakken van een uitdaging

Hoewel dit natuurlijk ontmoedigend lijkt, kun je met een beetje planning en voorbereiding een eind komen. Om deze reden plannen we altijd graag een kennismakingsgesprek in en vragen we net zolang tot we een draaiboek van jullie kant krijgen. Hoe meer je je trouwfotograaf vertelt, des te beter kan hij of zij zich richten op alles wat plaats gaat vinden.

Ook kun je op die manier beter inschatten hoelang je nog hebt voor een bepaald moment. Moet je alvast een aantal overzichten gaan fotograferen van de dinertafels of kun je nog wat sfeer vastleggen bij de receptie en borrel?

1 fotograaf 001

Voordelen van één trouwfotograaf op je bruiloft

Er zijn natuurlijk ook voordelen te bedenken van het hebben van één trouwfotograaf. Hieronder zal ik ze benoemen.

Kostenbesparing: het inhuren van één fotograaf kan aanzienlijk goedkoper zijn dan het inhuren van twee fotografen. Bij ons kost het op dit moment €1000 voor het hebben van de tweede fotograaf, of deze er nu 8 of 12 uur bij is. Wanneer je een fotograaf boekt en op zoek wil naar een losse fotograaf voor een paar uur extra, moet je vaak denken aan een opstarttarief, uurtarief en extra reiskosten.

Bruiloft Buitenplaats Sparrendaal 012

Consistentie: wanneer je twee losse fotografen boekt, kan het zijn dat ze verschillen van elkaar qua stijl. Dit kan qua kleur zo zijn, maar ook qua fotografiestijl.

Bij Mon et Mine is onze stijl volledig op elkaar afgestemd. Dat is ook niet heel gek na 525 bruiloften. Daarnaast bewerkt Ramon al onze foto’s na en loop ik, Hermine, alles nog een tweede keer na. Op die manier is ook de nabewerkingsstijl van alle foto’s gelijk.

2023 03 16 0001

Minder druk: we kunnen het ons voorstellen dat het hebben van twee fotografen, bij een bruiloft met misschien twintig gasten, erg druk kan overkomen. Hoewel we vaker als bruidsfotografie-duo actief waren op kleine intieme bruiloften, raden we zelf ook aan om bij een klein gezelschap voor één fotograaf te kiezen.

Het is dus mogelijk om 1 fotograaf te boeken bij Mon et Mine

Goed, is je interesse gewekt? Ga je trouwen in 2023 en wil je graag meer informatie over 1 bruidsfotograaf? Kijk dan even op onze prijzenpagina of stuur een mailtje met behulp van het formulier wat onderaan deze pagina staat.

BewarenBewaren

BewarenBewaren