Waarom 1 bruidsfotograaf op je bruiloft?

1 fotograaf 002

Wat? Is het mogelijk om 1 fotograaf te boeken bij Mon et Mine? Het nieuws komt misschien als shockerend, want we maakten in 2011 de beslissing om “nooit meer in ons eentje een bruiloft te doen”. Inmiddels zijn we al weer wat ouder. En misschien ook wel wijzer. Ergens in het voorjaar is Hermine weer helemaal “ready to go” en kun je dus gewoon weer 2 fotografen boeken. Standaard. Want dan krijg je wel het mooiste eindresultaat bij ons.

Waarom we geloven in 2 fotografen op je bruiloft

In 2014 kregen we onze dochter Emmily. In die periode besloten we dat Hermine een aantal maanden niet zou fotograferen. En daardoor, vrij automatisch, ging Ramon ook niet fotograferen. En dat is eigenlijk best wel jammer. Want eerlijk is eerlijk, Ramon kan heel goed fotograferen :) We geloven nog steeds heel sterk in de kracht van 2 fotografen op je bruiloft. De ene kan zich richten op al die must-have momenten, terwijl de ander zich richt op jullie vrienden en familie. Wanneer we een aanvraag kregen en niet beschikbaar waren voor een datum, bleek dat bruidsparen vaak alsnog voor 1 fotograaf gingen. We weten niet helemaal waarom, maar besloten het op te slaan als interessante informatie…

Ontdekkingsreis

In 2015 begonnen we met de plannen voor Real Family Life, gezinsfotografie door Hermine. Ook 1 fotograaf dus, want in sommige situaties is het gewoon handiger om 1 fotograaf te hebben. Bijvoorbeeld omdat je thuis fotografeert en dan zo onzichtbaar mogelijk wil zijn. Of in ieder geval “wil opgaan in een gezin”. Dit beviel zo goed dat we nu nog steeds met enige regelmaat jonge gezinnen fotograferen.

Nu het 2017 is en onze tweede baby (we zeggen nu laatste en de tijd zal het leren) onderweg is staan we opnieuw voor de keuze: gaat Ramon ook het hele voorjaar stoppen met fotografie of blijft hij gewoon door fotograferen? Wat is het beste voor Mon et Mine? Wat vind Ramon zelf van het plan? En is er animo voor “1 fotograaf?”

1 fotograaf 004

Het 1 bruidsfotograaf op je bruiloft-concept

Wat blijkt: er is wel degelijk animo! Ramon fotografeerde in 2016 al een bruiloft in zijn eentje. Gewoon om nog een keer te kijken hoe dat ook alweer was. Of we er nog dingen van konden leren, nu we af en toe opdrachten apart van elkaar deden en of we nog steeds een echte Mon et Mine-ervaring konden leveren. En het antwoord bleek ja. Bekijk zijn Festival Bruiloft hier. De vraag is nu of het logisch is wanneer we dit voorjaar de mogelijkheid aanbieden voor 1-fotograaf (terwijl Hermine langzaam kan herstellen). Of zorgt het alleen voor verwarring? De tijd zal het leren. Voor nu voelt het als een fijne beslissing, hoewel erg spannend.

1 fotograaf 003

Uitdaging in de fotografie

Er verandert dan natuurlijk wel het een en ander. Wanneer je 1 fotograaf hebt, moet je bewust nadenken over wat je vastgelegd wilt hebben. Rijdt de fotograaf tussen bruid en bruidegom op en neer in de ochtend of kiest hij voor de bruid? Wiens blik wordt vastgelegd bij het “ophaalmoment” en is het bijvoorbeeld mogelijk om hier en daar met gasten mee te rijden, zodat je minder tijd kwijt bent aan parkeren?

Kortom: een experiment voor dit voorjaar. We gaan zien of we bruidsparen blij kunnen maken met 1 fotograaf. We denken zelf van wel, maar de tijd zal het leren. Sowieso staan we voor heel veel open en leren we graag bij. Op dit moment hebben we al een paar opdrachten staan, dus we houden jullie op de hoogte.

1 fotograaf 001

(Tijdelijk dus: ) Éen fotograaf op je bruiloft

Goed, is je interesse gewekt? Ga je trouwen in 2023 en wil je graag meer informatie over 1 bruidsfotograaf? Kijk dan even op onze prijzenpagina of stuur een mailtje naar Mon et Mine.

BewarenBewaren

BewarenBewaren