Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Waar vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot?


“Help, het gaat regenen! En we hebben nog geen binnenlocatie voor de fotoshoot gevonden.” We horen deze kreet wel vaker en daarom willen we graag jullie een aantal tips meegeven, zodat je niet in deze valkuil valt. Het lastige met regen is dat je rekening moet houden met een totaal andere setting dan je al die tijd hebt voorgesteld.

Toch kun je met een beetje voorbereiding nare verrassingen voor zijn. En daarom laten we je in deze blogpost zien hoe je een binnenlocatie kunt vinden. Handige tips van een trouwfotograaf.

Boerderij Mereveld Bruiloft Utrecht 033

1. Een lichte binnenlocatie met grote ramen, zoals een oud klooster, een museum of een statig landhuis.

Denk ook eens aan een leegstaande kas of oranjerie. Karlijn en Ramon hadden bijvoorbeeld in Dordrecht een hele mooie fotogenieke oranjerie gevonden voor de bruidsshoot en ook al was het op hun dag tamelijk droog, we maakten er dankbaar gebruik van! Kassen en oranjerieën kun je in alle soorten en maten vinden en je komt ze het vaakst tegen op landgoederen en rondom kastelen.

Bruidegom staat binnen tijdens regenachtige fotoshoot.
Bruidspaar in een kas tijdens regenachtige shoot.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

2. Een binnenlocatie voor de trouwfoto’s, die iets met jullie doet, zoals een restaurantje, cafeetje of de bioscoop.

Ken je een leuke locatie waar jullie vaker komen? Dit zou zomaar een toplocatie kunnen zijn!

Buiten is het koud, binnen fotoshoot mooie locatie Dordrecht.
Voorbeeldfoto binnenlocatie kan mooi zijn bij regen trouwdag.
Bruidsfotografie-Dordrecht-bij regen Energiehuis

Wil je meer inspirerende foto’s zien? Bekijk dan ons uitgebreide trouwportfolio!

Met de fotoshoot van Linda en Leon zijn we bijvoorbeeld naar het Energiehuis in Dordrecht geweest. Een locatie waar je van te voren even moet melden dat je langskomt en vervolgens kun je er vrij ongestoord fotograferen. Wanneer je de shoot dan afsluit met een lekkere cappuccino of munt thee, bij Khotinsky, is iedereen blij.

3. Een (vervallen) industriële fotolocatie zoals de Metaal Kathedraal.

De foto hieronder is bijvoorbeeld bij de Metaal Kathedraal gemaakt. Je moet deze locatie wel vooraf reserveren.

De Metaal Kathedraal als industriële fotolocatie.
Artis Amsterdam met grote ramen en industriële vintage uitstraling.

Die hierboven werd gemaakt bij Artis (boven). Helaas is deze locatie niet meer beschikbaar.

Metaal Kathedraal voor je binnenfotoshoot als het regent.

De foto hierboven bij de Metaal Kathedraal.

Dramatisch licht in de Metaal Kathedraal.
Binnenlocatie fotoshoot bij je bruiloft-5

Ook de Metaal Kathedraal, vlak bij Utrecht, is een prachtige locatie. En niet omdat het op deze trouwdag enorm ging regenen, maar meer ook omdat de locatie gewoon van zichzelf te gek is. Wij willen graag nog een keer gebruik maken van Dordt Yard Dordrecht en van Radio Kootwijk bij Apeldoorn (hinthinthint!).

Het nadeel van dit soort locaties is wel dat je vaak moet betalen. Iemand moet speciaal voor jullie de deuren opendoen en dat kost gewoon geld. Denk aan bedragen van 50 tot 200 euro. Maar dat houdt de locatie dan ook wel weer lekker exclusief natuurlijk.

4. Gewoon jullie eigen fotogenieke trouwlocatie gebruiken als binnenlocatie.

Bruiloft-Italie-Dag-2-045
Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-028
Fotoshoot binnen tijdens regen.

Wees flexibel

Vrijwel niemand gaat uit van regen op de bruiloft. Ja, tenzij je midden in de winter gaat trouwen natuurlijk. Maar eigenlijk hoeft regen op je bruiloft helemaal geen probleem te zijn. Als je zelf flexibel bent en je gewoon concentreert op je aanstaande, je gasten en de prachtige gebeurtenissen van de dag, komt het met de foto’s echt wel goed.

Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-029
Bruiloft-Hotel-Merlet-021

Op de trouwlocatie?

Soms is een binnenlocatie voor de fotoshoot van zichzelf enorm fotogeniek. Zo hadden we een paar jaar terug een bruiloft bij Hotel Merlet en toen bleek dat het de hele middag zou gaan regenen besloten we om gewoon hier de shoot te doen.

We pakten ons videolampje en onze flitsers en gingen aan de slag met dit bruidspaar. Eerst in hun super hippe bruidssuite (zie verderop) en later in de hotellobby en de bar. En eigenlijk waren we stiekem enorm trots op het resultaat.

Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-006
Bruiloft-Hotel-Merlet-022

Hou rekening met ruimte

Bij binnenshoots is het handig wanneer je een beetje de ruimte hebt. Een smalle gang is lastiger om te gebruiken dan een brede trapopgang met standbeelden en waanzinnige hout-sierwerken. Locaties zoals Rhederoord, Landgoed Waterland en het Amstelhotel werken geweldig, maar mocht je nu ergens anders trouwen: jullie trouwlocatie is vast ook geschikt.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

5. De bruidssuite kun je ook alvast gebruiken, wanneer het buiten blijkt te regenen.

Dit bruidspaar wilden sowieso al binnen foto’s maken, omdat ze zo’n unieke bruidssuite hadden en groot gelijk hadden ze. Bruidssuites hebben vaak grote ramen en zijn vaak mooi en stijlvol ingericht. Of misschien net een beetje extremer ingericht dan je normaal gesproken gewend bent en juist daardoor enorm leuk voor een aantal foto’s. Daarnaast zijn het vaak de grootste kamers van het hotel en dus heb je alle ruimte. Kortom: heel veel mogelijkheden.

Bruiloft-Hotel-Merlet-c3
Bruiloft-Hotel-Merlet-024

6. Een overdekte binnenlocatie voor de fotoshoot, zoals onder een brug, viaduct, of een poort.

En een andere optie is gewoon gebruik maken van paraplu’s of andere dingen die de regen tegenhouden. Kleine veranda’s, een overhangend balkonnetje of gewoon een brug. Als het maar regen tegenhoudt, is het bruikbaar. Bij bovenstaande foto hebben we gebruik gemaakt van de voetgangerstunnel bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Simpel en doeltreffend.

Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-014

Je kunt sowieso altijd met je mobiele telefoon, tablet of cameraatje een paar foto’s maken en die doorsturen naar je trouwfotograaf. Op die manier kan hij (of zij) alvast even controleren of de locatie voor jullie zal werken. Veel plezier alvast! En mocht je nog andere leuke of mooie binnenlocaties hebben, laat het weten in de comments.

Nog op zoek naar een trouwfotograaf?

Gaan jullie trouwen en zoeken jullie nog een goede trouwfotograaf? Stuur ons vooral een berichtje! En wil je meer trouwtips en ideeën lezen, dan kan dat!