Waar vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot?

Regen tijdens je bruiloft, 6 suggesties voor het vinden van een binnenlocatie.


“Help, het gaat regenen! En we hebben nog geen binnenlocatie voor de fotoshoot gevonden.” We horen deze kreet wel vaker en daarom willen we graag jullie een aantal tips meegeven, zodat je niet in deze valkuil valt. Het lastige met regen is dat je rekening moet houden met een totaal andere setting dan je al die tijd hebt voorgesteld. Vrijwel niemand gaat uit van regen op de bruiloft. Ja, tenzij je midden in de winter gaat trouwen natuurlijk. Maar eigenlijk hoeft regen op je bruiloft helemaal geen probleem te zijn. Als je zelf flexibel bent en je gewoon concentreert op je aanstaande, je gasten en de prachtige gebeurtenissen van de dag, komt het met de foto’s echt wel goed.

Toch kun je met een beetje voorbereiding nare verrassingen voor zijn. Wij adviseren in ieder geval om in de tijd voorafgaand aan jullie bruiloft op zoek te gaan naar dit soort plekken:

1. Een lichte binnenlocatie met grote ramen, zoals een oud klooster, een museum of een statig landhuis.

Binnenlocatie fotoshoot bij je bruiloft, grote ramen, zwart-wit silhouette.
Bruidegom staat binnen tijdens regenachtige fotoshoot.
Bruidspaar in een kas tijdens regenachtige shoot.

Denk ook eens aan een leegstaande kas of oranjerie. Karlijn en Ramon hadden bijvoorbeeld in Dordrecht een hele mooie fotogenieke oranjerie gevonden voor de bruidsshoot en ook al was het op hun dag tamelijk droog, we maakten er dankbaar gebruik van! Kassen en oranjerieën kun je in alle soorten en maten vinden en je komt ze het vaakst tegen op landgoederen en rondom kastelen.

2. Een binnenlocatie voor de trouwfoto’s, die iets met jullie doet, zoals een restaurantje, cafeetje of de bioscoop.

Buiten is het koud, binnen fotoshoot mooie locatie Dordrecht.
Voorbeeldfoto binnenlocatie kan mooi zijn bij regen trouwdag.
Bruidsfotografie-Dordrecht-bij regen Energiehuis

Wil je meer inspirerende foto’s zien? Bekijk dan ons uitgebreide trouwportfolio!

Met de fotoshoot van Linda en Leon zijn we bijvoorbeeld naar het Energiehuis in Dordrecht geweest. Een locatie waar je van te voren even moet melden dat je langskomt en vervolgens kun je er vrij ongestoord fotograferen. Wanneer je de shoot dan afsluit met een lekkere cappuccino of munt thee, bij Khotinsky, is iedereen blij.

3. Een (vervallen) industriële fotolocatie zoals de Metaal Kathedraal.

Artis Amsterdam als binnenlocatie wanneer het buiten regent.

Bovenstaande foto maakten we “boven Artis”.

De Metaal Kathedraal als industriële fotolocatie.

De foto hierboven is bij de Metaal Kathedraal gemaakt.

Artis Amsterdam met grote ramen en industriële vintage uitstraling.

Die hierboven werd gemaakt bij Artis (boven).

Metaal Kathedraal voor je binnenfotoshoot als het regent.

De foto hierboven bij de Metaal Kathedraal.

Fabrieksloods in de buurt van Holten voor een binnenfotoshoot.
Dramatisch licht in de Metaal Kathedraal.
Binnenlocatie fotoshoot bij je bruiloft-5

Ook de Metaal Kathedraal, vlak bij Utrecht, is een prachtige locatie. Hier zijn we recentelijk nog geweest met Anke & Nils. En niet omdat het op hun trouwdag enorm ging regenen, maar meer ook omdat de locatie gewoon van zichzelf te gek is. Wij willen graag nog een keer gebruik maken van Dordt Yard Dordrecht en van Radio Kootwijk bij Apeldoorn (hinthinthint!).

Het nadeel van dit soort locaties is wel dat je vaak moet betalen. Iemand moet speciaal voor jullie de deuren opendoen en dat kost gewoon geld. Denk aan bedragen van 50 tot 200 euro. Maar dat houdt de locatie dan ook wel weer lekker exclusief natuurlijk.

4. Gewoon jullie eigen fotogenieke trouwlocatie gebruiken als binnenlocatie.

Bruiloft-Italie-Dag-2-045
Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-028
Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-005
Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-029
Bruiloft-Hotel-Merlet-021
Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-006
Bruiloft-Hotel-Merlet-022
Bruiloft-Hotel-Merlet-023

Soms is een binnenlocatie voor de fotoshoot van zichzelf enorm fotogeniek. Zo hadden we laatst een bruiloft bij Hotel Merlet en toen bleek dat het de hele middag zou gaan regenen besloten we om gewoon hier de shoot te doen. We pakten ons videolampje en onze flitsers en gingen aan de slag met Rhianne en Bart-Jan. Eerst in hun super hippe bruidssuite (zie verderop) en later in de hotellobby en de bar. En eigenlijk waren we stiekem enorm trots op het resultaat.

Bij binnenshoots is het handig wanneer je een beetje de ruimte hebt. Een smalle gang is lastiger om te gebruiken dan een brede trapopgang met standbeelden en waanzinnige hout-sierwerken. Locaties zoals Rhederoord, Landgoed Waterland en het Amstelhotel werken geweldig, maar mocht je nu ergens anders trouwen: jullie trouwlocatie is vast ook geschikt.

5. De bruidssuite kun je ook alvast gebruiken, wanneer het buiten blijkt te regenen.

Bruiloft-Hotel-Merlet-c3
Bruiloft-Hotel-Merlet-024

Rhianne en Bart Jan wilden sowieso al binnen foto’s maken, omdat ze zo’n unieke bruidssuite hadden en groot gelijk hadden ze. Bruidssuites hebben vaak grote ramen en zijn vaak mooi en stijlvol ingericht. Of misschien net een beetje extremer ingericht dan je normaal gesproken gewend bent en juist daardoor enorm leuk voor een aantal foto’s. Daarnaast zijn het vaak de grootste kamers van het hotel en dus heb je alle ruimte. Kortom: heel veel mogelijkheden.

6. Een overdekte binnenlocatie voor de fotoshoot, zoals onder een brug, viaduct, of een poort.

Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-014

En een andere optie is gewoon gebruik maken van paraplu’s of andere dingen die de regen tegenhouden. Kleine veranda’s, een overhangend balkonnetje of gewoon een brug. Als het maar regen tegenhoudt, is het bruikbaar. Bij bovenstaande foto hebben we gebruik gemaakt van de voetgangerstunnel bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Simpel en doeltreffend.

Je kunt sowieso altijd met je mobiele telefoon, tablet of cameraatje een paar foto’s maken en die doorsturen naar je trouwfotograaf. Op die manier kan hij (of zij) alvast even controleren of de locatie voor jullie zal werken. Veel plezier alvast! En mocht je nog andere leuke of mooie binnenlocaties hebben, laat het weten in de comments.

Gaan jullie trouwen en zoeken jullie nog een goede trouwfotograaf? Stuur ons vooral een berichtje!