Slechts enkele data nog vrij voor trouwreportages in 2023. Is jullie dag erbij?

Voorbereidingen van bruid en bruidegom | Wel of niet?

Wedding Photography Hooge Vuursche 009

Het laten fotograferen van je voorbereidingen; eigenlijk maken we nog zelden mee dat bruidsparen er vanaf zien. En gelukkig maar, want het zijn vaak zulke heerlijke foto’s! Vaak staan ze ook op van die must-have- en checklist-lijstjes. We willen dan ook in deze blogpost laten zien wat van foto’s je kunt verwachten bij de voorbereidingen. Hier en daar zullen we ook nog tips geven, want je hebt zelf ook grote invloed op hoe de foto’s worden.

Tip: Alleen al door na te denken over de precieze plek van de voorbereidingen, heb je invloed op je trouwfoto’s. Als je kunt kiezen uit diverse ruimtes, kijk dan vooral ook even naar het licht. Zowel de visagist(e) als wij hebben het liefst zoveel mogelijk natuurlijk licht.

Bruiloft Landgoed Luchtenburg 005

De voorbereidingen van bruid én bruidegom

Misschien hadden jullie het niet direct verwacht, maar er worden steeds vaker ook foto’s gemaakt van de voorbereidingen van de bruidegom. Dit gebeurde in het verleden wat minder, omdat veel bruidsparen kozen voor 1 fotograaf. En als je 1 fotograaf hebt, moet deze persoon tussen de bruid en bruidegom heen en weer reizen en dat kost “loze” tijd. Nu het hebben van twee bruidsfotografen steeds populairder wordt, is het ook logisch om foto’s te hebben bij de bruidegom thuis.

Hij begint vaak in “het eigen huis”, terwijl de bruid alvast op de trouwlocatie is of in een hotel. Ook komt het voor dat het precies andersom geregeld is: bruidegom bij vrienden of een hotel en de bruid in “het eigen huis”. Hoe dan ook: de bruidegom is doorgaans veel sneller klaar dan de bruid. En dat is ook heel logisch, omdat hij niet uren lang in de make-up hoeft en vaak en gemakkelijk kapsel heeft.

Maar dan begint het lange wachten. Het jasje is aan, de stropdas zit netjes en nu duurt het nog een goed uur voordat hij de bruid op mag halen. Dus toch nog maar een kopje koffie, even kletsen met de anderen aanwezigen, een extra keer checken of je stropdas recht zit… Die spanning leggen wij graag vast. Het afleggen tot het moment daar is.

Tip: je gelooft het niet hoe vaak de bruidegom het boeket vergeet, voordat hij het huis uitgaat. Dus als je 100% zeker wilt zijn dat dit geen tijd gaat kosten op de dag, laat dan het boeket alvast bij jouw beginlocatie bezorgen. Of hang een post-it op de deur ; )

Bruiloft Landgoed Luchtenburg 007

Trouwen in het bos 004Bruiloft Amsterdam Industrieele groote club 010Bruiloft Hotel Winselerhof 003Bruidsfotografie Kasteel Oud Wassenaar 003Bruiloft Landgoed Luchtenburg 013Detailfoto’s van je schoenen, trouwringen, enzovoorts

Wanneer we ruim de tijd hebben voor het fotograferen van de voorbereidingen, besteden we ook altijd tijd aan de details. Want vrijwel elk bruidspaar denkt heel bewust na over welke kleding ze aan willen, zoekt mooie trouwringen uit, heeft een trouwkaart laten maken en misschien zelfs een speciaal parfum gekocht voor de dag. Dus waarom daar ook niet mooie foto’s van maken?

Tip: We adviseren zelf om tenminste anderhalf uur voor de trouwjurk aangaat, je fotograaf te hebben. Op die manier is er voldoende tijd voor het vastleggen van een deel van de make-up en het haar en blijft er voldoende tijd over voor het fotograferen van je details.

Tip: Als je graag een foto wilt van de jurk op een mooie plek, bedenk dan dat dit nooit helemaal zonder risico is. Kijk of er eventueel iemand is die even met je fotograaf mee kan lopen om deuren open te maken of de jurk vast te houden, terwijl hij/zij een plekje zoekt.

Tip: Leg al je details alvast bij elkaar. Dan kan je fotograaf er gemakkelijk foto’s van maken en hoef jij niet telkens “uit de make-up” om iets te pakken. Op deze manier weet je ook zeker dat er foto’s komen van alle details die jij belangrijk vindt.

Bruiloft Hotel Winselerhof 005

Voorbereidingen van je familieleden of vrienden en vriendinnen

We zien ook vaak dat de bruid zich gaat voorbereiden met een aantal vriendinnen om zich heen. of bijvoorbeeld met eventuele zussen. De mannen gaan vaak allemaal naar het “mannenhuis”, waar de bruidegom zich bevindt. Ook dit zorgt weer voor mooie momenten tussen het bruidspaar en de mensen die heel dicht bij hen staan. Want kleding wordt vaak een beetje op elkaar afgestemd, de sfeer wordt lekker los van al die blije mensen bij elkaar en voor je het weet heb je een klein feestje.

Als we voldoende tijd hebben, proberen we ook foto’s te maken van de andere mensen die zich voorbereiden. Liefst nog foto’s waarin je zoveel mogelijk mensen samen ziet.

Tip: wil je iets bijzonders geven aan bijvoorbeeld een vriendin, een moeder of vader, dan is dit vaak een heel mooi moment. Bijvoorbeeld als je jurk net aan is, of in ieder geval op het moment dat je haar uit de krulspelden is. Geef het vooral ook even aan ons door, zodat we helemaal klaarstaan voor dit soort mooie momenten.

Tip: veel visagisten en kappers kunnen op locatie komen. Het kost vaak wat extra, maar het is zoveel fijner om in je eigen omgeving te beginnen. Echt de moeite waard om even goed over na te denken.

Wedding Photography Hooge Vuursche 011 1

Bruidsfotografie Kasteel Oud Wassenaar 003 1

Bruiloft Raadhuis Vught 002

Bruiloft DJ Chuckie Hulstkamp Rotterdam 007

Bruidsfotografie De Kas Amsterdam 002
Het aandoen van de trouwjurk

Traditioneel gezien helpen moeders vaak bij het aandoen van de trouwjurk. Hoewel we soms ook meemaken dat de kapster helpt (ze heeft immers al heel veel ervaring en blijft sowieso vaak hangen totdat de jurk helemaal aan is). Het mooie van dit moment is eigenlijk niet eens per se het aandoen van de jurk, maar het moment vlak daarna: wanneer jij jezelf voor het eerst “helemaal af” ziet en jouw moeder ook. Vaak een emotioneel moment en dus heerlijk om daar een foto van te hebben.

Bij de bruidegom wordt vaak geholpen door een moeder of een vriend of broer. Dit moment is meestal een stuk minder emotioneel, hoewel het toch mooi is om foto’s te hebben van deze laatste stappen voordat de bruid “opgehaald” wordt.

Tip: leg een haaknaald klaar indien je van die kleine lusjes in je jurk hebt. En reken ongeveer 30 minuten voor het aantrekken van de jurk. Het kan vaak best even duren voordat “alles” helemaal af is. En dit is 1 van die momenten dat je sowieso al een beetje stressig bent, dus hoe meer tijd, hoe fijner het is.

Bruidsfotografie De Kas Amsterdam 007

Bruidsfotografie Kasteel Oud Wassenaar 005

Bruiloft Kasteelhoeve Geldrop 003

Bruidsfotografie Kasteel Oud Wassenaar c

Bruiloft Hotel Winselerhof 011

waarom bruiloften 015

Overtuigd?

En, hebben we je kunnen overtuigen? De kans is sowieso al heel groot dat je de voorbereidingen wilde laten fotograferen, maar misschien dat je nu toch kiest voor een half uur extra. Sowieso is dit 1 van de weinige momenten waarop bruid en bruidegom nog niet samen zijn, dus laat de ochtend vooral fotograferen zodat je daarna samen kunt genieten van de voorbereidingen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren