Gaan jullie trouwen in 2024 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Turks Hennafeest

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-018

“Kunnen jullie eigenlijk ons Henna-feest ook nog vastleggen?” Ehm, ja hoor! We hebben nog niet eerder een Hennafeest meegemaakt, maar we zijn voor heen veel in: Hennafeest, fotografie, afgelopen weekend, zie hier.

Dilan & Sander zijn de eigenaren van een gigantische feestzaal in Utrecht genaamd ‘Allure Party Cente’, dus hoe tof is het dan wanneer je je eigen bruiloft ook op die plek kunt regelen? En naast de bruiloft dus ook het Hennafeest, voor de mensen die net als wij niet wisten wat dit was: een feest dat draait om het “weggeven van de bruid”. Ze neemt tijdens het feest afscheid van haar familie en wordt overgedragen aan de volgende familie. Heel bijzonder om mee te maken, omdat er dus ook henna gebruikt wordt. Wij dachten eerst: “leuk! Met van die mooie tekeningetjes en zo”, maar het bleek heel anders te gaan.

Op een gegeven moment, wanneer de gasten heerlijk gegeten hebben en al een paar uur dans achter de rug hebben, kleed de bruid zich om. In dit geval had Dilan een kaftan aan die haar oma uit Mekka had meegenomen. De lichten werden gedoofd en een hele stoet vrouwen kwam binnen, met sluiers en brandende kaarsjes. De bruid ging op een mooie stoel zitten, haar aanstaande kwam er bij en ze hield haar hand dicht. Haar schoonmoeder opende hem met een gouden muntje waarna een vrouw uit de familie henna op haar handpalm smeerde. Niet met allemaal sierlijke tekentjes, maar gewoon een klein rondje. De bruidegoms vinger werd ook ingesmeerd met Henna. Vervolgens bleef dit de hele avond zitten om er voor te zorgen dat de henna nog dagenlang te zien zou zijn. De bruidegom bedankte zijn schoonfamilie, gaf de bruid een kus op haar voorhoofd en vervolgens ging iedereen weer dansen.

Kippenvelmomentje (voor ons dan), toen de band even ophield met spelen en de oudere vrouwen voorzongen, in het Turks, waarna de jongere vrouwen hun nazongen. En dit allemaal luidkeels, al dansend in de rondte. Prachtig! Wat een geweldige mooie cultuur.

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-001

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-002

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-003

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-004

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-005

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-006

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-007

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-008

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-009

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-010

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-011

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-012

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-013

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-014

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-015

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-016

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-017

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-019

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-020

Hennafeest-Turkse-Bruiloft-Allure-Utrecht-021