Tuinbruiloft in Oud-Aalden

Tuinbruiloft in Oud Aalden-008

Het hebben van een tuinbruiloft, totaal outdoor, met hier en daar een tent en veel dingen zelf regelen. Wij maken het steeds vaker mee en vinden het een superleuke ontwikkeling. Celine en Henk hadden ook voor deze manier gekozen, omdat Celine’s ouders een supermooie tuin hebben waar een flink feest gegeven kon worden. Afgelopen week reden we dus vanuit Elburg naar Oud-Aalden, een prachtig stukje Drenthe. Toen we het plaatsje binnenreden leek het eigenlijk op een openluchtmuseum, want alles was geheel in oude stijl.

De dag vond, zoals gezegd, plaats in de achtertuin. Rondom een bijzondere moderne en toch oude boerderij met zo’n authentieke houten schuur, waren enkele plekjes klaargemaakt voor de dag. De ceremonie vond achterin plaats, er was een tentje waar men lekkere drankjes kon halen en ook stond naast het huis een grote tent waarin het gezelschap die avond pannenkoeken zou eten. Toen bleek dat het gewoon droog ging blijven tot aan de ceremonie gingen we op weg voor de fotoshoot. Het leuke van zo landelijk wonen is dat je ook vaak mooie fotolocaties in de buurt hebt. We konden dus te voet vanaf de boerderij vertrekken richting een natuurgebied in de buurt. Toen het halverwege de fotoshoot ineens keihard ging regenen moesten we even schuilen in een schapenschuur, maar gelukkig konden we niet veel later alsnog weer naar huis lopen.

De buitenceremonie kon gewoon doorgaan en dat was erg fijn, omdat we niet echt een binnenoptie hadden. Alle stoeltjes stonden klaar en Henk & Celine konden zo van de boerderij naar de setting toe lopen. Henks vader sloot het huwelijk, de handtekeningen werden gezet en even later was het tijd voor champagne en DIY-cupcakes. Nadat we een groot deel van de borrel en een sfeerimpressie van het tafelen hadden vastgelegd reden we weer richting Elburg.

Echt een unieke trouwdag, want:

– Zo onwijs persoonlijk om in de achtertuin van je ouders te trouwen!
– Heel veel DIY en hoewel ik de trouwringen natuurlijk niet DIY mag noemen, waren ze dus “binnen de familie” vervaardigd. Herken je de profielen van bruid en bruidegom ook?
– Niet een superchique diner, maar gewoon lekkere pannenkoeken van de ouder werkgever van Celine, hoe tof!

Tuinbruiloft in Oud Aalden-004

Tuinbruiloft in Oud Aalden c

Tuinbruiloft in Oud Aalden-003

Tuinbruiloft in Oud Aalden-005

Tuinbruiloft in Oud Aalden-006

Tuinbruiloft in Oud Aalden-007

Tuinbruiloft in Oud Aalden-010

Tuinbruiloft in Oud Aalden c2

Tuinbruiloft in Oud Aalden-011

Tuinbruiloft in Oud Aalden-013

Tuinbruiloft in Oud Aalden-015

Tuinbruiloft in Oud Aalden-016

Tuinbruiloft in Oud Aalden-017

Tuinbruiloft in Oud Aalden-019

Tuinbruiloft in Oud Aalden-020

Tuinbruiloft in Oud Aalden c3

Tuinbruiloft in Oud Aalden c4

Tuinbruiloft in Oud Aalden-023

Tuinbruiloft in Oud Aalden-025

Tuinbruiloft in Oud Aalden c5

Tuinbruiloft in Oud Aalden-026

Tuinbruiloft in Oud Aalden-028

Adresjes van Celine:

Unieke zelf ontworpen trouwringen: Joke Holwarda (Artelier Aelder Hooghe)
Avond eten: Pannenkoekboerderij ‘t Hoes van Hol’An
Bloemen: lokale bloemist
Wegbewijzeringsbordjes: gemaakt door Henk