Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwringen | krijg hier inspiratie

Twee gouden trouwringen op een goudkleurige achtergrond.

Mooie foto’s van jullie trouwringen

Éen van de dingen die, na je trouwdag, het langst bij je blijven zijn de trouwringen. Je draagt ze elke dag, je hebt er misschien best lang over gedaan om ze uit te zoeken en ze hebben redelijk wat gekost. En om die reden maken wij graag elke reportage één of meerdere detailfoto’s van je trouwringen.

My precious…

En misschien het niet iets dat je direct zou verwachten, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het geweldig om foto’s te maken van trouwringen. Natuurlijk zijn de momenten en de emotie van groot belang op een trouwdag en het is ook echt een sport om die zo goed mogelijk vast te leggen, maar ik vind het ook een uitdaging om elke keer weer een originele trouwfoto te maken van trouwringen. Op een manier zoals ik hem nog niet eerder heb gemaakt. Het liefst ook op een manier die nog wat zegt over de dag, bijvoorbeeld met een knipoog naar het Schotse, kleurrijke of DIY-sfeertje van de dag. Of met een bijrol voor sneeuw, de themakleuren of een ander persoonlijk element.

trouwringen detailfoto 001

De trouwringen die hieronder te zien zijn, zijn van mijn schoonzusje en zwager. Kim koos ervoor om haar verlovingsring en trouwring aan elkaar te laten bevestigen, zodat ze ze altijd samen om zal hebben. Romantisch toch?

Samengestelde trouwring, bestaande uit de verlovingsring en de trouwring.

Tip: leg ze bij de bruid neer

Ramon en ik fotograferen samen. En daardoor is altijd 1 van ons bij de bruid en 1 van ons bij de bruidegom. En drie keer raden, ik (Hermine) begin bij de bruid. En daarom maak ik ook de detailfoto’s van de ringen. Alle foto’s die je hier ziet zijn door mij gemaakt. Dus mocht je graag de trouwringen op de foto willen: leg ze bij de bruid neer en zorg dat we beginnen voor dat de dag volledig begint. Op dit moment zijn de ringen nog helemaal perfect en zonder krasjes.

Zelfgemaakt groen ringenkussentje.

trouwringen detailfoto 005 trouwringen detailfoto 006

De voorjaarsbruiloft van Marcel en Pieter-Bas vond in de late lente plaats. Hun trouwlocatie (Landgoed Rhederoord) had van die prachtige blauwe regen overal en dus besloot ik om de bloemblaadjes in deze foto te laten zien.

detailfoto trouwringen 4image 3

Eyecandy

Ik vind het leuk om een foto te maken met elementen van jullie trouwdag. Zo fotografeerden we bijvoorbeeld een bruiloft in het bos en dan maak ik een foto van de trouwringen met “iets groens”.

imageimage 1

Hoe presenteren jullie de trouwringen?

Ik merk dat veel bruidsparen de trouwringen op een leuke manier presenteren. Denk bijvoorbeeld aan het schaaltje wat op de foto hieronder staat. Kijk bijvoorbeeld eens bij Paloma’s Nest. Of een ringenkussentje dat door mama gemaakt is. Of de bruidegom die van een blok hout een mooi doosje heeft gemaakt.

Paloma's nest trouwringen wedding rings doosje. detailfoto trouwringen 16

De trouwringen van Tineke en Remy (die een stijlvolle bruiloft in België hadden) waren ook speciaal voor hun ontworpen. Ze kwamen in dit prachtige doosje. Mooie strakke lijnen zo.

trouwringen detailfoto 008

Denk ook aan een trouwringendoosje

Er is heel veel mogelijk qua mooie trouwringendoosjes. Op Etsy zie je veel unieke trouwringendoosjes, maar ook via de bekendere deco-zaken kun je mooie doosjes vinden. Wij hadden zelf van Ittala zo’n mooi glazen doosje gekocht en die staat nog steeds op onze slaapkamer. Elke keer dat ik er naar kijk denk ik terug aan onze trouwdag!

trouwringen detailfoto 009 detailfoto trouwringen 9trouwringen detailfoto 011

Creatieve trouwringen foto op groen.detailfoto trouwringen 11

Jaap en Craig hadden een Schotse bruiloft in Nederland. Craig komt namelijk uit Schotland en dus is het dan leuk om dit naar voren te laten komen. Helemaal als de familie een eigen tartan heeft!

detailfoto trouwringen 12

De foto hieronder komt, als ik me niet vergis, van Nadine Kieft. Echt… als je iets moois wilt… kijk even op haar website met compleet unieke trouwringen.

trouwringen detailfoto 013trouwringen detailfoto 016

Tijdens het fotograferen probeer ik altijd een foto te maken die past bij het “thema” van de dag. Is het een Kerstbruiloft? Dan doe ik iets met dennennaalden of sneeuw. Gaat het om een herfstbruiloft? Dan probeer ik juist weer daar iets mee te doen. En zo wordt elke foto anders dan de vorige.

details en trouwringen foto's van herfstbruiloft