Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Eten trouwleveranciers mee op mijn bruiloft? | Artiestenmaaltijd

artiestenmaaltijd fotograaf 001

Huh? Hoezo? Je kunt als fotograaf zijnde toch wel zelf wat te eten regelen? We lezen vaak mee op diverse trouwfora en zien af en toe de vraag voorbij komen of je nou eten “moet” regelen voor je trouwleveranciers of niet.

Mogen wij een hapje mee eten?

Gekke vraag he? Althans, stiekem hoop ik dat jullie het een gekke vraag vinden, want dat zegt iets over jullie gastvrijheid :) Eigenlijk vinden al onze bruidsparen het volledig normaal dat er iets geregeld wordt qua eten. Helemaal wanneer we tot later dan 18:00 aanwezig zijn. Dus misschien is het niet echt een vraag voor jullie, maar dan nog zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden.

Voor wie regel je zeker eten?

Ik maak zelf graag onderscheid tussen twee groepen mensen. Aan de ene kant de groep mensen die per se op een bepaald tijdstip aanwezig moet zijn en vaak langer moeten blijven en de mensen die slechts een paar uur (of soms zelfs korter) aanwezig zijn. Wanneer je fotograaf er maar 6 uur bij is zal het niet snel nodig zijn om een diner te regelen (tenzij de fotograaf pas in de namiddag begint), maar wanneer de fotograaf een lange dag draait dan is het heel fijn wanneer het eten geregeld is. Dit geldt ook al snel voor je videografen, je DJ of band en je ceremoniemeester, stylist of weddingplanner.

Jullie zitten toch niet aan tafel?

Nee hoor, in tegendeel! Als we eerlijk zijn zitten we zelf het allerliefst in een ruimte die grenst aan jullie dinerzaal. Op die manier kunnen we al onze apparatuur gewoon op tafel laten liggen, zodat we direct op kunnen springen indien we nodig zijn. En doordat we zo dichtbij zijn, hoeft de ceremoniemeester ons niet te komen halen op het moment dat er een speech aankomt. We horen namelijk het “ting ting ting” van het wijnglas.

Kosten van een artiestenmaaltijd

Ik heb weddingplanner Vivian ter Huurne, van Het Bruidsmeisje, gevraagd wat een artiestenmaaltijd nou zo’n beetje kost. Ze zegt hierover: “gemiddeld genomen kost een avond artiestenmaaltijd €17,50. Maar ik heb ook crewmaaltijden van €15 en €19,50 voorbij zien komen. Lunch is uiteraard goedkoper”. Het is dus helemaal afhankelijk van wat jullie regelen. Het kan zijn dat jullie trouwen op een Michelin-genoteerde trouwlocatie en dan betaal je vaak meer voor eten. En sommige locaties bieden een budget- en uitgebreidere optie aan.

Een tip van onze kant is om te kijken in het contract dat jullie hebben met jullie verschillende leveranciers. We hebben namelijk gehoord van bands die contractueel 250 gram groenten willen. Vivian geeft ook aan dat er veel verschil zit in de kwaliteit van een artiestenmaaltijd: “Ik heb wel eens meegemaakt dat de gasten echt een heerlijk diner hadden en wij kregen toen een gaarkeukenmaaltijd die smakeloos was haha. Maar 8 van de 10 keer is het wel echt goed wat wij krijgen en superlekker!” De locaties waar ik echt blij word van het avondeten zijn bijvoorbeeld Landgoed Rhederoord, Het Roode Koper, Het Wereldmuseum en de maaltijden van Heerlijk & Hecht. Dat zijn wel echt toppertjes en dan kijk ik ook echt uit naar het eten”.

Indien jullie een buffet hebben, of een walking dinner, is het vaak gunstig om bepaalde leveranciers gewoon mee te rekenen. Dit geld helemaal voor videografen en fotografen. Ze zijn immers aanwezig om dit deel voor jullie vast te leggen en het zorgt er voor dat de locatie niet nog eens extra bordjes klaar moet maken, maar gewoon wat extra buffet-eten klaarmaakt.

artiestenmaaltijd fotograaf 003

Wat wij zelf het liefst hebben qua avondeten op een bruiloft

Dit is totaal tegenovergesteld aan vele van onze collega’s, maar Ramon en ik eten dolgraag simpele patatjes. Liefst een stukje vlees, wat patatjes en een salade. Of een flink bord pasta. Natuurlijk is een meer-gangen maaltijd ook lekker, maar we beginnen vaak heel vroeg op de dag en lopen de hele dag met onze apparatuur te slepen. We doen ons uiterste best om onze energie voor jullie bruiloft in te zetten. Het liefst eten we ook een beetje op tijd. Liever om 17:00 al, dan dat de locatie pas rond 20:00, bij jullie toetje, voor ons iets te eten heeft.

Indien het echt niet mogelijk is om eerder te eten, zou het dan misschien mogelijk zijn om wat brood te regelen voor ons? We hebben namelijk een keer meegemaakt op een Vlaams huwelijk dat het diner pas rond 21:00 begon. Daarom had het bruidspaar een “smoske” (lees: broodje gezond) voor ons geregeld. Superlief!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren