Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwfoto’s van het diner, zonder volle monden.

Bruiloft Diner fotos-016

“Jullie hoeven geen foto’s te maken van het diner hoor. We willen namelijk toch niet al die volle monden op de foto”. Op zich een logische gedachte van bruidsparen, want inderdaad, niemand zit te wachten op mensen die net een gigantische hap van het trouwdiner nemen. Maar… er zijn ook manieren om foto’s te maken van het trouwdiner op een manier dat je denkt: “Ja. Dat is mooi en waardevol!”.

Foto’s van de gestylede dinertafels

Hebben jullie styling op jullie bruiloft? Dan kiezen jullie er ook vast voor om de dinertafels mooi aan te (laten) kleden. Denk aan menukaartjes, naamkaartjes en bloemen op tafel. Of misschien zelfs wel grote kandelaars met talloze kaarsen. En er is uiteraard nog veel meer mogelijk. Vaak wordt hier veel aandacht aan besteed, omdat je tijdens een diner al snel 2 tot 3 uur in dezelfde ruimte verblijft.

We beginnen meestal tijdens de receptie met het fotograferen van de gestylede tafels en hebben daar ongeveer 15 minuten voor nodig. En die foto’s stoppen we dan natuurlijk het trouwalbum, want er is zo goed over nagedacht dat je die foto’s graag wilt terugzien.

Bruiloft Diner fotos-005 Bruiloft Diner fotos-007 Bruiloft Diner fotos-013 Bruiloft Diner fotos-018 Bruiloft Diner fotos-019

Foto’s van het begin van het trouwdiner

En dan komt het moment dat jullie gasten alvast aan tafel gaan zitten. Wanneer iedereen een plaats heeft gevonden komen jullie binnenlopen. Of het gebeurt precies andersom: bruid en bruidegom nemen eerst plaats en de gasten volgen. Op welke manier dan ook: dit moment is mooi om te fotograferen, omdat mensen vaak in kleine groepjes nog even bij elkaar gaan staan kletsen. Of ze komen de dinerzaal binnen en denken:”wow! Veel gasten maken met hun telefoon snel een aantal foto’s en/of staan met open mond toe te kijken hoe onwijs mooi alles is.

Bruiloft Diner fotos-023 Bruiloft Diner fotos-004Bruiloft Diner fotos-002 Bruiloft Diner fotos-008 Bruiloft Diner fotos-010 Bruiloft Diner fotos-015

Foto’s van het eten

Wanneer jullie eenmaal zitten begint al vrij snel het diner. En voor je het weet komt het eerste gerecht op tafel. Kun je je nog herinneren wat je vorig jaar op je verjaardag at? Waarschijnlijk niet, helemaal niet als het een 4-gangen diner was. Vandaar dat we ook alle gangen op de foto zetten. Helemaal als je erg veel van lekker eten houdt en heel specifiek voor een locatie met heerlijk eten hebt gekozen is het leuk om juist ook daar foto’s van te hebben.

Bruiloft Diner fotos-003Bruiloft Diner fotos-001-2 Bruiloft Diner fotos-004 Bruiloft Diner fotos-014

Foto’s van de speeches

En natuurlijk draait ook een groot deel van het diner om de speeches. Het moment van de dag waarop de meeste speeches plaatsvinden is specifiek het diner. Vaak opent de bruidegom dit moment van de dag waarna er 1 of meerdere speeches komen. Bijvoorbeeld van 1 van de vaders, van de moeders, misschien van je “best men of maid of honor” en misschien nog van andere dierbare mensen. En het begrip speeches kun je ruim opvatten natuurlijk, want soms beland je ineens in een leuk ‘stukje’, of een slideshow van je jeugd of van een prachtig gedicht.

En mocht je je ceremoniemeester(s) willen bedanken: dit is het moment! We maken vaak mee dat speciale dankwoorden worden uitgesproken aan mensen die een extra groot aandeel in de dag hadden. Ik vind zelf dus het diner vaak 1 van de mooiste momenten van de dag, omdat de meeste spanning wel weg is en mensen wat meer open zijn en daardoor hele speciale en persoonlijke speeches geven. Al dan niet met een lach en een traan.

Bruiloft Diner fotos-001 Bruiloft Diner fotos-009 Bruiloft Diner fotos-012Bruiloft Diner fotos-011 Bruiloft Diner fotos-021 Bruiloft Diner fotos-022 Bruiloft Diner fotos-024

Foto’s van de sfeer van het diner

Uiteindelijk komt het er op neer dat we de sfeer willen fotograferen. De sfeer van mensen die lekker kletsen tijdens het eten, of die genieten tussen een paar hapjes van het dessert door, of die tussen de gangen door even naar elkaar toelopen om te kletsen of die lachen om een moment van die dag, of die de bruid even helpen met het afdoen van haar sluier. Allemaal momentjes die heel specifiek plaatsvinden op dit tijdstip. En dat kan inderdaad heel onflatteus gedaan worden, maar het kan ook juist onwijs mooi gefotografeerd worden. Ik hoop natuurlijk dat bovenstaande foto’s je hebben overtuigd. Dinerfoto’s: ja graag.

Bruiloft Diner fotos-001 Bruiloft Diner fotos-020