Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwfotografie en 7 dingen om op te letten voordat je je trouwlocatie vastlegt

7 tips
Stel je eens voor: je hebt net je trouwfotograaf geboekt en je denkt nog na over de locatie waar je wilt gaan trouwen. Je wilt graag die mooie lichte foto’s hebben die jouw fotograaf altijd maakt. Ook kan het zijn dan je nog geen fotograaf hebt geboekt. Dit artikel gaat in ieder geval in op wat je kunt doen om jouw droombeeld helemaal waar te maken. En je hebt vaak meer invloed dan je denkt!

Sommige van onze bruidsparen hebben 1 of meerdere locaties op het oog en vragen ons, vanuit fotografisch oogpunt gezien, wat de beste keuze is. Soms hebben we ervaring met de locatie, omdat we er eerder zijn geweest, maar soms ook kennen we de locatie nog niet. We kunnen dus niet altijd adviseren over hoe een locatie omgaat met hun klanten, maar we kunnen wel het fotografische aspect bespreken.

Houdt in ieder geval rekening met de volgende  7 punten:

Bruidsfotografie-Dordrecht-Villa-Augustus-013

1. Buiten trouwen en binnenlocaties

Indien jullie buiten willen trouwen; is de alternatieve regenlocatie ook zo mooi? Denk bijvoorbeeld aan locaties met een serre of een orangerie. Die locaties hebben vaak veel glas of ramen en zijn daardoor licht, ook al regent het de hele dag. Een locatie met kleine ramen is per definitie al donkerder, helemaal als er alleen sfeerverlichting van kaarsen of kleine wandlampjes te vinden is.

bruidsfotografie-belgie-sechry-027

2. Wat is de directe omgeving van jullie trouwlocatie

Is de locatie op een mooie open plek of ligt het in een gebied met veel bewoning. Het verschil is namelijk dat je vaak rustigere foto’s krijgt, wanneer er veel natuur is, rondom een locatie. Ligt de locatie in een woonwijk, dan zie je auto’s, verkeersborden en huizen in de verre achtergrond.

3. Hoe ligt de parkeerplaats

Hoe ligt de parkeerplaats ten op zichte van jullie (buiten)-ceremonie plek? We hebben meegemaakt dat er een prachtige trouwsetting was, bij een buitenbruiloft, maar dat je continu op de achtergrond auto’s had die op de parkeerplaats stonden. Dit is natuurlijk enorm zonde van de foto’s en hoewel wij rekening kunnen houden met de achtergrond, is het niet altijd mogelijk om dit soort dingen te vermijden.

Vintage-Bruiloft-Pauline-en-Kasper-0391

4. Basisstyling op jullie trouwlocatie

Heeft de locatie al prachtige styling of is het mogelijk om jullie eigen styling te regelen. Elke locatie heeft verschillende mogelijkheden. Soms brengt een locatie basisstyling aan, soms moet je extra betalen voor die styling en in dat geval is het wellicht leuker en unieker om het geld te besteden aan je eigen gekozen styling. Hoewel wij enorm fan zijn van een paar weddingplanners / stylistes, kun je ook kijken of een aantal vriendinnen of je zusje mee willen helpen.

Wees in ieder geval duidelijk in wat je wilt en vraag er gewoon naar, bij je locatie. We hebben een keer meegemaakt dat een bruidspaar extra moest betalen voor het gebruik maken van twee vazen met nepbloemen, terwijl die vazen er standaard al stonden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bruidsfotografie-Kasteel-Wijenburg-015

5. Communicatie en gevoel met locatiemanagers

Hoe voelt het om met de personen van de locatie te communiceren? Net als je fotografen, heeft de rest van het personeel een grote invloed op je dag. Merk je bij het eerste gesprek dat de locatiemanager echt totaal geen idee heeft van wat jullie zoeken qua dag, denk dan even extra na of deze locatie helemaal bij jullie past. Wanneer de locatie flexibel is, heeft dat vaak als bijkomend voordeel dat we super samen kunnen werken om jullie bruidsreportage naar een hoger plan te tillen.

6. Gebruik maken van de bruidssuite

Heeft de locatie ook een mooie bruidssuite die je kunt gebruiken op de ochtend voorafgaand aan jullie huwelijk? Een locatie als Kasteel Wijenburg heeft een superschattige kamer, boven in de kasteeltoren, die je soms (als je wat later op de dag begint) ook al (in overleg) kunt gebruiken. Zo’n kamer is niet alleen heerlijk luxe om mee te beginnen, maar kan ook een bijzondere meerwaarde bieden aan je bruidsfoto’s. Geen gezeur met het opruimen van je eigen slaapkamer, maar gewoon lekker neerploffen in de stoel van je bruidssuite.

Bruidsfotografie-Kasteel-Wijenburg-041

7. Je fotoshoot bij jullie droomlocatie

Is het mogelijk om (een deel van) de bruidsreportage te maken in en om jullie trouwlocatie? Als je bijvoorbeeld Landgoed Rhederoord pakt, dan is dat een geweldige locatie om te trouwen en daarnaast ook foto’s te maken. Je kunt zowel buiten gebruik maken van het park, het gebouw en het weiland, maar ook binnen kun je prachtige foto’s maken.

Bruiloft-Italie-Dag-2-037