Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen bij Plantage Rococo

“Nou, ik weet niet of je die serie kent, maar ik ben helemaal fan van Outlander”. Floortje sprak deze magische woorden en ik dacht: “yes! Dit is een bruiloft waar ik me extra op ga verheugen”. Iemand die van Schotland, de cultuur en zelfs alle (misschien een beetje foute) series er om heen houdt moet wel een toffe bruiloft hebben. En dan ook nog eens bij Plantage Rococo, een prachtige trouwlocatie in Velsen-Zuid.

Bruidsfotografie-Landgoed-Waterland-Bruiloft-019
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-003
Bruidsfotografie Landgoed Waterland-c2

Romantische bruiloft

En niets is minder waar. Misschien niet helemaal in Schotse Hoogland stijl, maar desalniettemin erg tof. We spraken tijdens de kennismaking misschien wel langer over series en welke naam je nou krijgt na de ceremonie, dan dat we daadwerkelijk praatten over de bruiloft zelf. Maar Maarten en Floortje gingen een fijne en romantische dag hebben, dat was zeker.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-004
Bruidsfotografie Landgoed Waterland-c

Trouwen bij Plantage Rococo

De trouwdag vond plaats bij wat toen nog Landgoed Waterland was. Inmiddels heeft deze locatie een nieuwe naam gekregen, namelijk Plantage Rococo. Hier waren we al een keer eerder geweest en daarom konden we niet wachten tot we hier weer mochten fotograferen.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-006

De unieke charme van het landgoed

Het is een prachtig landgoed, gelegen in een rustige omgeving, met een heel erg fijn landelijk karakter. Je hebt een geweldig hoofdgebouw, maar ook talloze oude bomen, paardjes in de weide en hier en daar een heerlijk vervallen standbeeld. Als je er flink op los fantaseert waan je je een flink eind richting Schotland.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-007
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-008

Het moment dat ze elkaar dan voor het eerst zien: magisch!

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-009

De hele trouwdag bij Plantage Rococo

Wat een heerlijk stel. Ze hadden de hele dag op dezelfde trouwlocatie (Plantage Rococo) gepland, zodat hun gasten niet hoefden te reizen, er was heel veel lekker eten geregeld, dat ene buitje in de middag deerde totaal niet, de ceremonie was buiten en dan die ring van Floortje!

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-010
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-011
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-012
Trouwen bij plantage Rococo.

Willen jullie ook buiten trouwen en kunnen jullie tips gebruiken? Lees dan deze blogpost over hoe je goed buiten kunt trouwen. Er staan heel veel handige ideeën in.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-014

Bij dit landgoed ben je écht midden in de natuur, maar dan wel met alle gemakken van een kasteel. Wat een prachtige groene omgeving!

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-015

Fotoshoot bij Plantage Rococo

In de midden hadden we nog een tweede fotoshoot. Omdat de trouwceremonie nu was geweest, was de druk van de ketel. Het is dan toch anders om op de foto te gaan.

Tip: Wil jij ook weten wanneer je de fotoshoot moet inplannen? Lees dan even de blogpost.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-018
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-020
Fotoshoot bij Plantage Rococo.
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-023

Het fotograferen van het diner

We mochten het diner fotograferen en maakten daarbij niet alleen foto’s van de gerechten, maar ook zeker van alle speeches die plaatsvonden. We vinden dit altijd een bijzonder moment van de trouwdag, omdat familie en vrienden samenkomen en genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap.

Tijdens het diner ontstaan vaak veel spontane momenten. Denk aan die speeches dus, maar ook mooie gesprekken tussen de trouwgasten. Dit soort onvergetelijke momenten maken een bruiloft uniek.

Tip: wil je tips voor jullie eigen trouwdiner? Lees ze in de blogpost.

Dineren bij Plantage Rococo met toost op het bruidspaar.
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-025

Tijdens dit diner werd er veel gelachen en werden er ook enkele geschenken uitgewisseld.

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-026
Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-027

Als afsluiter van de trouwreportage gingen we nog even naar buiten. We wilden graag een foto maken die de trouwreportage in het trouwalbum perfect zou afsluiten. En het werd uiteindelijk de onderstaande foto! We gebruikten een flitser en tegelijkertijd het gebouw van Plantage Rococo, wat prachtig uitgelicht was. Een mooie afsluiter van een prachtige romantische trouwdag.

Voorkant van het hoofdgebouw van Plantage Rococo.

Tot slot

Enthousiast over deze trouwlocatie? Kijk dan even op hun website. En wil je meer lezen over romantische trouwlocaties, kijk dan even bij ons overzicht van de mooiste 50 trouwlocaties van Nederland.