Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Ontspannen trouwen op Schiermonnikoog | Margot en Joris

Hoe groot is de kans dat er in één weekend drie stellen trouwen op Schiermonnikoog en dat twee daarvan je mailen voor een trouwreportage? Ik weet het niet precies, maar wat ik wel weet is dat wij dus op zowel vrijdag als zaterdag een reportage op één van de waddeneilanden mochten maken.

En voor mij staat Schier (ik vind dat ik Schier mag zeggen, nu ik er geweest ben) in de top 3!

Fotoshoot op het strand van Schiermonnikoog.

Trouwen op waddeneiland Schiermonnikoog

Nu zijn we al op aardig wat waddeneilanden geweest, maar Schiermonnikoog zat daar nog niet bij. Dus wij netjes naar Lauwersoog, overtocht van een minuut of veertig en met de bus richting het stadje. Het eiland is zo klein dat alles binnen tien  minuten bereikbaar is, ideaal!

Eerst via groene weilanden met onbevangen nestelende kievieten (vertelde een eilander in de bus), vervolgens via een vakantieboerderij en voilà: we waren op locatie.

Trouwen Schiermonnikoog 001

Joris’ moeder woont op het eiland en had dus goede contacten. In de woning van een vriendin mocht het bruidspaar zich voorbereiden. Niet de bruid en bruidegom op een andere locatie, maar gewoon samen. Nou ja, grotendeels dan.

Trouwen Schiermonnikoog 002
Trouwen Schiermonnikoog 003
Trouwen Schiermonnikoog 005

Zo leuk om te zien hoe dit bruidspaar het gewoon lekker op hun eigen manier doet! Joris had tussendoor echt wel klusjes om te doen, maar hij ging ook nog even toekijken terwijl zijn (nu nog vriendin) opgemaakt werd. Volgens mij past dit wel bij het sfeertje bij een Schiermonnikoog bruiloft.

Trouwen Schiermonnikoog 006
Trouwen Schiermonnikoog 007
Trouwen Schiermonnikoog 008

Heb je ooit een bruid meer verliefd zien kijken naar haar trouwjurk? ; )

Trouwen Schiermonnikoog 009

De ceremonie vond plaats bij de Sint Egbertkapel op Schiermonnikoog.

Trouwen Schiermonnikoog 010
Trouwen Schiermonnikoog 011

De moeder van Joris hielp haar aanstaande schoondochter met het aandoen van de trouwjurk. Deze knuffel was net nadat de jurk aan was!

Trouwen Schiermonnikoog 012
Trouwen Schiermonnikoog 013

Omkleden op twee locaties

Het daadwerkelijke omkleden deden ze dan wel in hetzelfde gebouw, maar toch wilden ze het “first look”-moment nog even bewaren tot de trouwceremonie. Dus Margot boven, Joris beneden en zorgen dat ze elkaar niet per ongeluk tegenkwamen.

Trouwen Schiermonnikoog 014
Trouwen Schiermonnikoog 016

Hierboven staat Margots vader met de sluier in zijn hand. Ook weer zo’n moment dat je denkt: “ja… helemaal uniek voor deze dag, fijn!”

Trouwen Schiermonnikoog 017
Trouwen Schiermonnikoog 018

Trouwen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een prachtig eiland en dus rijden er zo min mogelijk gemotoriseerde voertuigen. Daarom ging het complete gezelschap op de fiets richting trouwlocatie. Zo ook het dochtertje van het bruidspaar, netjes in een tuigje achterop. We zijn altijd zo blij wanneer bruidsparen een bruiloft met kinderen hebben!

Trouwen Schiermonnikoog 019

En ja, het is en blijft Coronatijd: dus het weggeefmoment met mondkapje.

Trouwen Schiermonnikoog 022
Trouwen Schiermonnikoog 023
Trouwen Schiermonnikoog 024
Trouwen Schiermonnikoog 026
Trouwen Schiermonnikoog 027

De ceremonie was niet voor iedereen even interessant ; ) En dat is het mooie van kinderen: ze doen gewoon wat goed voelt op dat moment.

Trouwen Schiermonnikoog 028
Trouwen Schiermonnikoog 029
Trouwen Schiermonnikoog 030

Na afloop van de trouwceremonie ging het gezelschap, wederom, met de fiets naar de volgende locatie. Joris reed met zijn bruid voorop! En nee, de fiets was niet elektrisch ;)

Trouwen Schiermonnikoog 031

Strandtent Marlijn op Schiermonnikoog

Borrelen bij strandtent De Marlijn was het plan voor de middag. En wat een ontspannen moment! Er waren fijne hapjes, een toostmomentje, kadootjes en een aantal losse portretfoto’s.

Gewoon heel fijn om hier te verblijven. En alleen al die tocht er naar toe was een goed idee… Deze dag begon steeds meer het gevoel van een destination wedding te krijgen.

Overzicht van strandtent De Marlijn.
Trouwen Schiermonnikoog 033
Trouwen Schiermonnikoog 034
Borrelen bij strandtent de Marlijn.
Trouwen Schiermonnikoog 036

Korte fotoshoot op het strand

We namen ze nog even mee voor een korte fotoshoot op het strand. Want we snappen het helemaal wanneer bruidspaar gewoon een paar mooie foto’s willen, zonder dat ze uren weg zijn van hun eigen feestje. Dus schoenen uit en op naar het strand! Ik denk dat we in totaal ongeveer 15 tot 20 minuten bezig zijn geweest.

Trouwen Schiermonnikoog 038
Trouwfoto's op het strand van Schiermonnikoog.
Trouwen Schiermonnikoog 040
Bruidspaar dat ging trouwen op Schiermonnikoog.
Trouwen Schiermonnikoog 043

Toen we terugkwamen was het tijd voor de kinderen om alvast wat te eten. En uiteraard: de volwassenen aten een klein beetje mee. Nu werden er niet veel later ook nog bitterballen en andere snacks gebracht, dus een écht terrasmomentje.

Trouwen Schiermonnikoog 048
Borrelen bij strandtent de Marlijn op Schier.
Fietsen op Schiermonnikoog.

Tussendoor was er een uurtje “niets”. Iedereen kon middels de fiets weer richting de accomodaties. En omdat de kinderen alvast naar bed gingen, werden de tandjes ook nog netjes gepoetst.

Trouwen Schiermonnikoog 053
Trouwen Schiermonnikoog 054

Ondertussen konden Margot en Joris zich even opfrissen en alvast naar de Ambrosijn. Hier ging het diner plaatsvinden. Ik vond het zo leuk om te zien hoe die twee net even een momentje samen pakten, vlak voordat de rest van de gasten binnenkwam.

Dineren bij de Ambrosijn op Schiermonnikoog.
Trouwen Schiermonnikoog 056

Dineren bij de Ambrosijn

Het gezelschap kon genieten van een heerlijk diner met bijpassend wijnarrangement. Het eten zag er ook prachtig uit! We sloten zelf af met een heerlijk gerecht, waarna we nog een smaakvol ijsje namen (die kun je namelijk ook halen bij de Ambrosijn). Op aanraden van Margot namen we citroenijs. Al met al een dag om niet meer te vergeten.

Trouwen Schiermonnikoog 057