Gaan jullie trouwen in 2024 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen op een eiland | Inspiratie voor een unieke bruiloft

Inspiratie bruiloft op eiland 0089

Inspiratie voor je eilandbruiloft, dus pinnen maar!. Toegegeven, het is niet altijd even simpel om een goede plek te vinden als je gaat trouwen op een eiland. En dit bruidspaar had het bijzondere geluk dat de bruid haar ouders een huisje hebben op een eiland. Maar dan nog kun je altijd proberen om die sfeer alsnog te creëren. Daar heb je niet eens een echt eiland voor nodig.

Trouwen op een eiland

Men neme: een zonnige dag, veel water in de omgeving en een aankomst per boot. Mooi uitzicht, een fijne zonsondergang en heel veel lieve gasten hebben werkt natuurlijk ook mee. We laten je in deze blogpost in ieder geval nog heel wat inspirerende details en ideeën zien van dit bruidspaar.

Inspiratie bruiloft op eiland 0079 De details van de bruidegom.

Het bloemwerk voor deze eilandbruiloft werd allemaal geregeld via V&V Bloemen en Wonen. Van de corsage tot het bruidsboeket en alle bloemen die je op diverse locaties ziet terugkomen.

De corsage van de bruidegom. Inspiratie bruiloft op eiland 0082

Die mooie Tibetaanse vlaggetjes? Ze refereren naar de bruidegom en de manier waarop hij in het leven staat.

Bijzondere trouwringenfotxo's.

Altijd heerlijk om tijdens de dag ook heel even te pakken voor een aantal mooie shots van de trouwringen. In een aantal minuten tijd maakte ik (Hermine) vier totaal verschillende trouwringfoto’s. Dan heb je wat te kiezen ;)

Mooie details van de trouwjurk. Inspiratie bruiloft op eiland 0085

Willemijn zag haar Liang op het steigertje dat voor het huis ligt. Liangs zus gaf hem nog snel een knuffel, vlak voordat het bruidspaar elkaar in volle glorie zag. Een prachtige plek voor zo’n bijzonder moment tijdens deze trouwdag.

Inspiratie bruiloft op eiland 0089 Inspiratie bruiloft op eiland 0087

Tof idee he? Willemijn & Liang hadden allemaal t-shirts laten bedrukken met foto’s uit hun jeugd. Hier bekijkt de bruidegom ze nog even extra goed.

Elegant bruidspaar in een boomgaard.

Oh en dan al die heerlijke hapjes hieronder. We zijn dol op de lekkernijen van Heerlijk & Hecht.

Aankomst met lekkers, ontvangst voor de gasten met Blokzijler brok.

Hieronder een uniek receptieboek waar alle gasten iets in mochten zetten.

Bijzonder idee voor een gastenboek.De aankomst per boot op deze eilandbruiloft. Bloemblaadjes strooien door de kinderen voor de trouwceremonie. Inspiratie bruiloft op eiland 0096 Stretchtent opgezet door Te Leuk Trouwen op een eilandbruiloft.

De trouwceremonie plek was helemaal klaargezet op het eiland. Omdat je nooit helemaal zeker weet hoe je zit qua weer, was er een gigantische tent geregeld. Bij mooi weer kun je daar uit de zon zitten en bij slecht weer zit je ook droog. Alles opgezet door Te Leuk Trouwen. En mooi gestyled door Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje. In samenwerking met Heerlijk & Hecht.

Inspiratie bruiloft op eiland 0097 Inspiratie bruiloft op eiland 0098

De bruidskinderen kwamen samen aanlopen en strooiden rozenblaadjes. Superschattig!

Inspiratie bruiloft op eiland 0099 Taartentafel op een zonnige zomerbruiloft.

En na de trouwceremonie is er dan toch vaak een borrelmomentje met bijvoorbeeld een trouwtaart. Willemijn & Liang hadden gekozen voor een complete taartentafel. Met heerlijk vers rood fruit, frisse taartjes en andere zoete lekkernijen.

Inspiratie bruiloft op eiland 0101 Sfeervol borrelen tijdens je receptie.

Vervolgens kon men lekker borrelen. Compleet met Gin & Tonic-bar, verse smoothies en andere lekkere drankjes. En tussendoor een lekker hapje van Heerlijk & Hecht.

Inspiratie bruiloft op eiland 0103 Hapjes en drankjes van Heerlijk & Hecht. Trouwen op een eiland met tent, bootjes en tafels en stoelen.

Tegen de avond liep men richting de “diner-tent”. Een tweede tent die was opgezet voor het avonddeel. Hier konden alle gasten genieten van een shared dinner. Dus heel bourgondisch schalen met eten op tafel en delen maar! Compleet met mooie stationery die ook weer bij het geheel paste.

Stationery voor een bruiloft. Inspiratie bruiloft op eiland 0107 Inspiratie bruiloft op eiland 0108 Prachtige gestylede tafels door Te Leuk Trouwen en Heerlijk & Hecht.

Zeg nou zelf. Echt een uniek evenement om mee te maken, toch? Je zag langzaam dat het steeds donkerder werd. Dus steeds meer sfeer. Kaarsjes aan, priklampen aan, hier en daar een dekentje en heaters: romantiek al om. Willen jullie ook trouwen op een eiland?

Inspiratie bruiloft op eiland 0111 Inspiratie bruiloft op eiland 0110 Inspiratie bruiloft op eiland 0112

De gasten feestten door tot in de late uurtjes en Ramon en ik maakten nog een paar laatste foto’s in de boomgaard. Hierna zat deze sprookjesachtige reportage er op : )

Sfeervol dineren bij kaarslicht op je bruiloft.

Bijzondere trouwadresjes voor als je gaat trouwen op een eiland

Weddingplanner: Het Bruidsmeisje
Eet & Drinkmomenten: Heerlijk & Hecht
Bloemwerk: V&V Bloemen en Wonen
Bruidstaart (1 van de taarten): Holtkamp
Entertainment: Lace
Haar & make-upstyliste: Carlijn van Vliet
Styling, meubilair & tent: Te Leuk Trouwen
Trouwambtenaar: Hella, persoonlijke vriendin van het bruidspaar
Vervoer: Cafe de Otterskooi en Maik de Boer
Videografie: Matchbox Media
Trouwpak: Oger

BewarenBewaren

BewarenBewaren