Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen op een boot in Amsterdam | Eli & Tijl

Amsterdam Wedding ET 004

Wat krijg je wanneer je fantastische smaak en creatieve ideeën combineert? Jup: een heerlijke kleurrijke bruiloft. Ken je die uitdrukking “what to do when live deals you lemons? You make lemonade!”? Nou, dat is precies wat Eli & Tijl deden: ze gingen trouwen op een boot. En ze hadden namelijk niet alleen te maken met de trouwgevolgen van Corona, nee ze hadden ook nog eens een heleboel regen tijdens hun trouwdag. En je zag het amper terug op de foto’s.

Amsterdam Wedding ET 007

Ik ben helemaal fan van al die kleine details op de trouwfoto’s. Hun appartement is licht en stijlvol ingericht, met overal kleine explosies van kleur. En dat komt dus zeker ook op hun trouwdag terug. Bekijk bijvoorbeeld die heerlijke regenboogparaplu! En dan hebben ze ook nog een superschattige kat.

Amsterdam Wedding ET 001
Amsterdam Wedding ET 008

Wat een mooi “nieuw iets” is, tijdens deze Corona-periode is dat bruidsparen veel meer bij elkaar betrokken lijken te zijn. Traditioneel gezien zien bruid en bruidegom elkaar niet, voordat ze helemaal klaar zijn, maar door alle intieme bruiloften merk je dat de bruidegom bijvoorbeeld ook de bruid helpt. Met het aandoen van de jurk ook nog eens! Ik hoop dat deze traditie blijft plakken, want het is een fantastische manier om de dag samen te beginnen.

Amsterdam Wedding ET 003
Amsterdam Wedding ET 009

Wat een heerlijke kleurrijke bloemenkrans voor in haar haren. Helemaal passend bij die prachtige nagels. Wederom superveel kleur. En dan die trouwjurk van Eli, wow!

Amsterdam Wedding ET 011
Amsterdam Wedding ET 012

En hier is het dan tijd voor de first look. Meestal worden we niet zo blij wanneer deze binnen moeten plaatsvinden, maar hier was gelukkig veel licht en ruimte. Wat dit moment extra speciaal maakte is dat Tijl zijn bruid dus al helemaal “af” had gezien, maar Eli haar Tijl nog niet. Ik vind het heerlijk dat intieme bruiloften zoveel persoonlijkheid en karakter meebrengen. Het geeft echt de mogelijkheid om de dag helemaal naar je hand te zetten.

Amsterdam Wedding ET 013
Amsterdam Wedding ET 014
Amsterdam Wedding ET 015

En klopt: het was erg veel aan het regenen, maar zie jij het aan de foto’s af? Die paraplu is toch té leuk? Dit bruidspaar genoot gewoon van elkaar, de gasten en het weer, niets maakte uit. Oh en Eli had haar slippers aan… een bonustip voor wanneer je veel moet wandelen.

Amsterdam Wedding ET 018
Amsterdam Wedding ET 019
Amsterdam Wedding ET 020
Amsterdam Wedding ET 021
Overzicht van een bruiloft op een boot.

Trouwen op een boot

Is er een betere manier om Amsterdam te ontdekken dan per boot (eigenlijk is het schip, I know!)? Eli en Tijl hadden een historische Salonboot gehuurd. Er werd gezorg voor voldoende afstand tussen de gasten, de schipper gaf nog een extra veiligheidsbriefing en hoppa: de boot kan vetrekken.

Omdat het een klein gezelschap was en de boot ook een intieme setting bleek, was de sfeer meteen erg goed. Onderweg werd de trouwambtenaar en de bode opgepikt en er kon officieel getrouwd worden. De gasten hadden een laptop met Zoom geregeld, zodat buitenlandse gasten toch een klein beetje mee konden genieten van de trouwceremonie.

Met bloemen, bloemblaadjes en heel veel licht werd dit dus een heerlijke trouwdag.

Seeing family and friends via Zoom during a wedding.
Amsterdam Wedding ET 024

Helemaal waar: er werd veel gehuild!

Amsterdam Wedding ET 025
Amsterdam Wedding ET 026
Bruid en bruidegom trouwen op een boot in Amsterdam.

En dit is denk ik 1 van mijn favoriete foto’s, gemaakt door Ramon: een foto waarop je een soort mini-samenvatting ziet van de dag. Met veel kleur, twee hele blije mensen en een heerlijke setting.

Wedding on a boat in Amsterdam.
Amsterdam Wedding ET 029

Dit was de eerste bitterbal van 1 van de gasten. Het is altijd supergrappig om te zien hoe bitterballen, voor ons Nederlanders zo’n onderdeel van onze cultuur, door anderen gezien worden als exotisch eten!

Amsterdam Wedding ET 030

Toen het trouwen op een boot klaar was, liep het gezelschap, mét bloemen, richting het appartement van Eli & Tijl. Hier was nog een kleine afterparty. Compleet met kleurrijke trouwtaart, van die vuurwerk-sterretjes en een glaasje bubbels. Het bleef regenen, maar niemand interesseerde dat wat: en zo hoort het.

Last Minute Bruiloft

En wat nou zo opmerkelijk was… dit bruidspaar besloot 5 dagen voor hun trouwdag om ons te boeken! Hun weddingplanner (Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje), die hun grote feest zal organiseren, had ons aan elkaar gekoppeld. Het is voor ons een absoluut record, zo vroeg van te voren. Maar wel heerlijk! Omdat het gesprek zo recentelijk was zit je er ook nog middenin. Ramon heeft hun dag mogen fotograferen en ik (Hermine) ga met hun album aan de slag. We zijn nu al benieuwd welke omslag ze voor het album gaan kiezen!

Amsterdam Wedding ET 031 Amsterdam Wedding ET 033 Amsterdam Wedding ET 034
Favoriete leveranciers voor als je gaat trouwen op een boot

Flowers: AP Bloem 
Classic Boat Company: Libelle
Juweler: Bonebakker
Wedding Cake: Studio Happy Story
Wedding Nails: @lauleefromtheblock