Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in september 2024 | een handige gids

September blijkt één van de meest populaire maanden te zijn om te trouwen. Het CBS laat zien dat trouwen in september, op een vrijdag, nét zo populair is als het trouwen op een vrijdag in mei of juni. En dat is misschien niet iets wat je zo snel zou verwachten. Hoewel elke bruiloft mooi en uniek is, heeft een septemberbruiloft toch wel iets extra’s.

We zijn sinds 2010 professioneel trouwfotograaf en mochten dus al heel veel septemberbruiloften vastleggen. Vandaar dat we graag onze tips en ideeën met je delen.

Bruiloft Tuin de Lage Oorsprong 010

Voordelen van trouwen in september

Ideaal weer: wanneer jullie qua trouwmaand kiezen voor september, merk je al snel dat je de voordelen van zomer en herfst combineert: niet te warm, niet te koud. Het weer is vaak mild, met de warme van de zomer die langzaam overgaat in de koelte van de herfst.

Het voordeel hiervan is dat je vaak buiten kunt trouwen, zonder dat jullie gasten het te heet krijgen. Benut het gouden uur: daarnaast staat de zon al iets minder hoog aan de hemel, waardoor jullie zacht licht hebben voor de fotoshoot. Dit kan zowel overdag of in de avond, bijvoorbeeld vlak voor het diner.

Bruiloft Slot Doddendael 008

En ook de natuur begint te veranderen: de bladeren beginnen misschien al iets te verkleuren en dus heb je prachtige trouwfoto’s. Hoewel dit nog niet midden in de herfst is, begint het toch al wel te komen.

In 2024 kun je trouwen in september tijdens de populaire dagen 6 en 7 september, 13 en 14 september, 20 en 21 september en 27 en 28 september. Een deel van deze data zijn wij ook nog beschikbaar!

Septemberbruiloft trouwceremonie buiten.

Trouwfotografie tips voor september bruiloften

We delen graag onze tips voor de fotoshoot. Plan bijvoorbeeld de fotoshoot wat vroeger op de dag, dus niet rond het middaguur, maar bijvoorbeeld om 10:30. Het licht is dan nog zacht. Of kies juist voor een fotoshoot aan het begin van de avond. Hoewel de zon rond acht uur ondergaat, kun je kiezen voor een fotoshoot halverwege het diner. Dit is het mooiste licht van de dag.

Kies qua fotolocatie voor een plek waar veel natuur is. Liefst niet een aangelegd park (tenzij met mooie bomen), maar een locatie met hoog gras en verschillende struiken. Deze natuurlijke omgeving is het perfecte contrast met jullie als bruidspaar.

Fotoshoot op de heide in september.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

Trends voor een september Bruiloft

Qua kleuren kiezen veel bruidsparen voor warme aardetinten, diepe roodtinten en oranje. Hoewel pastel ook prachtig is, wordt dit meer gekozen voor voorjaarsbruiloften. Overigens is dit helemaal aan jullie natuurlijk. Bloemen zoals Dahlia’s, zonnebloemen, Rudbeckia en Asters zijn goed te krijgen in dit seizoen.

Favoriete Trouwfoto 2022 088

Deze bruidsparen hadden een septemberbruiloft

Bekijk hier vijf verschillende bruiloften van stellen die gingen trouwen in september.

1. Jasper en Beatrijs bij Tuin de Lage Oorsprong

2. Daphne en Ivar trouwden bij Vidaa

3. Lindsay en Mark en hun landelijke bruiloft in Bladel bij Akkerzicht

4. Steffanie en Adam en hun septemberbruiloft bij Rhederoord

5. Hellen en Cor en hun heerlijke bruiloft bij Kasteel de Wittenburg

Dit bruidspaar ging trouwen in september bij Landgoed Rhederoord.

Hoe plan je de perfecte bruiloft in september?

Vroege planning: begin sowieso eerst met het uitzoeken van een locatie die jullie aanspreekt. We zijn zelf bijvoorbeeld altijd enthousiast over Rhederoord, Kasteel Wijenburg en De Hazelhof. Check vervolgens welke data nog beschikbaar zijn. Hebben jullie inmiddels een datum gekozen én een trouwlocatie? Ga dan vervolgens op zoek naar een trouwambtenaar die jullie huwelijk officieel kan maken. Daarna volgt de trouwkleding, de trouwfotograaf en al het andere.

Tip: Lees hier waar je aan moet denken bij het plannen van een bruiloft.

Bruiloft 045

Een fotograaf voor jullie septemberbruiloft?

We zijn graag deel van jullie grote dag! Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt van de data waarop we nog beschikbaar zijn. Bekijk hier of we nog kunnen, tijdens jullie bruiloft. Trouwen jullie in 2024 of 2025 of in een andere maand of jaar? Dan mag je ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen.