Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in november | Jitske en Bas

Bruid tijdens de voorbereidingen op haar bruiloft.

Trouwen in november: Warme chocolademelk en glühwein. Deze dag eindigde zoals het eigenlijk hoort in de winter, met je meest dierbare groep mensen. Het was dan ook een bijzondere dag, alles wat net even anders dan je normaal gesproken ziet bij een bruiloft. Maar daarom was het niet minder feest, het is in ieder geval een dag om nooit te vergeten.

Winterse trouwdag

Bas en Jitske kozen er namelijk voor om te trouwen in de winter. Die tijd waarvan je weet dat het toch koud gaat zijn. Je kunt er vanuit gaan dat je binnen trouwt en dat het misschien wel gaat regenen. Maar who cares? Je kunt het binnen ook gezellig maken!

Jitske Bas 073
Leuke styling voor een bruiloft in november met houtblokken en mooie najaarsbloemen.

Trouwen doen we toch wel, ondanks corona

De dag startte voor ons wederom op twee locaties: Jitske was bij haar ouders thuis, terwijl Ramon begon bij het huis van Bas en Jitske. Voor deze blogpost leek het me leuk om ook Jitske en Bas te vragen naar hoe ze hun voorbereidingen hebben beleefd. Op de vraag “hoe was het voor jullie om toe te leven naar deze dag, wetende dat het niet een standaard bruiloft ging worden”, gaven ze dit als antwoord:

Het was een hele spannende periode. We hielden de coronabesmettingen steeds goed in de gaten en elke persconferentie was een moment van wat mogen we nog. Het gaf onrust omdat je graag duidelijkheid wil geven naar je gasten nog niet eens zozeer voor jezelf. Wij hadden immers in ons hoofd van “trouwen doen we toch wel”. Ook zat er vertraging in de informatie verstrekking tussen de persconferentie en wat rijksoverheid op de site had staan betreft bruiloften. De dag voor onze bruiloft kregen we pas definitief van de gemeente te horen hoeveel gasten we mochten ontvangen. We hebben het gevoel dat we de bruiloft in 1 week geregeld hebben.
 
Desalniettemin gingen de “gewone” dingen door die voor de bruiloft geregeld/gedaan moesten worden. Hier hebben we ontzettend veel plezier aan beleefd. De voorpret was er zeker niet minder om. Een mooie jurk of pak uitzoeken blijft natuurlijk altijd hartstikke leuk.
Moeder helpt de bruidegom bij het aankleden en aandoen van de manchetknopen.
Beagle op een trouwdag.

Oh Puck, wat is het toch altijd heerlijk om hondjes te zien, tijdens een bruiloft.

Jitske Bas 100
Jitske Bas 041

Had corona veel effect op jullie trouwdag?

Jitske en Bas: We hadden in 2019 een mooie bruiloft bedacht waarbij de meest intieme vrienden en familie bij de ceremonie konden zijn. Met zijn allen samen eten en vervolgens nog een groot feest met alle mensen waar we om geven. Voor ons gevoel is dit aardig gelukt haha. Ook al was het misschien totaal anders. Bas was nog steeds super mooi strak in pak, Jitske straalde in haar jurk en alle gasten hadden de door ons zelfgemaakte corsages en strikken om.

Het feest is er dan wel niet gekomen (wat Bas vooral heel jammer vond). Daarnaast hebben we helaas niet alle mensen, die voor ons een bijzonder plekje hebben in hart, kunnen uitnodigen. Dit paste simpelweg niet binnen de 30 personen. We hebben wel met familie een hele intieme mooie dag mogen beleven. Wat in deze tijden sowieso al heel bijzonder is.

We hebben vooraf (mede door hele goede hulp van onze ceremoniemeesters) duidelijk gecommuniceerd wat de maatregelen waren op onze dag. (in hoe verre wij dit natuurlijk konden, soms wisten wij het ook gewoon nog niet) Zo wist iedereen waar ze aan toe waren  en probeerden we zoveel mogelijk onduidelijkheden op de dag zelf te voorkomen. Het meest gekke van trouwen in corona tijd is misschien toch wel dat je niet van iedereen een knuffel kon krijgen op zo’n mooie bijzondere dag.

Vrolijke details op een novemberbruiloft, vlaggetjes, DIY en bloemen.

Wist je dat bovenstaande styling bijna allemaal zelf gemaakt is? De weddingwands zijn door Jitske haar moeder, zus en petekindje (Fleur) gemaakt. De rest heeft Jitske met emotionele steun van Bas zelf gemaakt.

Trouwjurk hangt klaar voor de trouwdag.

Jitske wilde graag haar nichtje helpen met aankleden. Hoe schattig om zo’n lief nichtje te hebben om als bruidsmeisje te dienen die dag.

Bruid helpt haar bruidsmeisje met voorbereidingen.
Jitske Bas 147

Hoe tof? Jitske wilde zelf in haar auto naar de bruiloft rijden! Ik denk dat dit misschien we de eerste keer is dat ik zag dat een bruid zélf naar de bruiloft reed.

Bruid rijdt zelf in de trouwauto naar haar bruiloft.

Trouwen in november

En hoe leuk is deze styling?! Overal waxinelichtjes, mooie najaarsbloemen, chocolademelk met marshmallows, vrolijke stokjes met linten en dat alles in de kleuren die het bruidspaar had uitgezocht! Een vrolijk geheel zo. En wat ziet de trouwzaal van de Opwettense Watermolen er sfeervol uit he?

Trouwen in november bij de Opwettense Watermolen.
details van een bruiloft in november
Bruid komt met haar vader aanlopen bij de ceremonie bij Opwettense Watermolen.

Op het bovenstaande moment zie je alle spanning nog! Maar het werd daarna een supervrolijke trouwceremonie.

Jitske Bas 244
Jitske Bas 256
Jitske Bas 327

De trouwceremonie werd vol energie afgesloten! Een heerlijk, zwierig moment zo.

Zwierige kus tijdens een trouwceremonie.
Jitske Bas 248
Bruidspaar dat trouwt in november.

Uiteraard werden ook een paar foto’s gemaakt met Puck, hun hondje!

Jitske Bas 414

Fotoshoot bij de Opwettense Watermolen

Nu zijn we in totaal al 3 keer op deze locatie geweest, maar nu pas maakten we écht gebruik van de omgeving bij de foto’s. Leuk om ook even met de watermolen zelf een paar foto’s te maken. Omdat dit stel ging trouwen in november, werd het supersnel donker. Toch konden we nog net een paar foto’s maken buiten. Dat hoefde ook allemaal niet te lang te duren, want het was koud genoeg. Jitske vond het overigens prima om ook nog heel even haar jasje uit te doen.. brrrr koud!

op de foto bij de Opwettense watermolen in Nuenen

Omdat een groot deel van de gasten niet aanwezig kon/mocht zijn (door de richtlijnen van het RIVM), hadden de ceremoniemeesters geregeld dat er een Skypemoment was. Op deze manier konden Jitske en Bas toch nog even hun vriendengroep zien. Dit was, volgens mij, het moment waarop er het hardst gelachten werd, deze dag.

Jitske Bas 463

En Jenga! Tja… beiden bouwkunde he…. het ideale gastenboek zo ;)

Jitske Bas 160

Uit-eten tijdens een halve lockdown

Tja… uit eten ging dus niet. Maar wat hadden ze geregeld? De Opwettense Watermolen had een heerlijk”afhaalmoment” geregeld. Allemaal lekkere hapjes, netjes verpakt en “ready to go”. Dat zag er fantastisch uit!

Jitske Bas 465

Jitske had een hele lekkere worteltjestaart uit België laten komen. Perfect voor een bruiloft in november!

bruid komt met worteltjestaart uit de keuken

Afsluiten met chocolademelk

De aanwezige gasten kregen een bekertje chocolademelk of glühwein, toosten op elkaar en het bruidspaar en begonnen aan de maaltijd. Wij bleven nog om een paar foto’s te maken, onder andere van die gezellige sfeer met die vuurkorf, waarna de dag er voor ons ook op zat. Een dag die totaal anders was dan eerder gepland, maar zo liefdevol en creatief en fijn opgelost… daar heb ik veel respect voor.

Jitske Bas 472
sfeerbeelden van een novemberbruiloft

Hoe kijken jullie nu terug op jullie trouwdag?

Bas en Jitske: Ja als een heerlijk mooie intieme liefdevolle dag waar ook ontzettend veel is gelachen. Het is natuurlijk anders dan het originele plan maar wie kan nou zeggen dat ze zelf in de keuken hebben gestaan op hun trouwdag? WIJ!
 
Juist door de corona was onze dag heel intiem en liefdevol. We hebben hierdoor momenten gehad die we anders niet zouden hebben in normale tijden. Deze momentjes zouden we voor geen goud hebben willen missen. Een knuffel van onze ouders was ook zo fijn op deze dag want dat hadden we ook al heel lang niet meer gedaan. En wie weet hoe lang we weer moeten wachten tot het weer kan. 
 
We zijn ook ontzettend trots op elkaar. We zijn toch maar mooi getrouwd! We wisten alles zo om te denken dat we een bijzonder mooie dag hebben gehad.
 
Kijk vooral nog wat er wel mag, dat maakt het allemaal zoveel makkelijker. –> We kunnen niet uiteten? We hebben nog steeds met onze ouders van het heerlijke menu van de Watermolen mogen genieten <3
 
Trouwen in coronatijd voelt als een enorme relatietest die wij met vlag en wimpel hebben gehaald. Het past wel in de categorie ‘Ikea kasten in elkaar zetten met zijn tweeën’. 

Trouwtips en adresjes van Jitske & Bas

Strikjes, corsages, wedding wands, welkomstbord en naamskaartjes: allemaal zelf gemaakt door Jitske (en haar moeder).

Kapper Bas: Rogier, de overbuurman
Kapper Jitske: Patricia Konings
Make-up Jitske: Wilma Tops
Trouwambtenaar: Wilma Evers, bekende van de familie
Trouwringen: Goudsmederij Bommel Veldhoven
Trouwjurk: Honeymoonshop Rotterdam
Trouwpak: Michael en Giso Breda
Trouwkaarten: Laurens van Bussel, broer van een vriend van Jitske
Bloemen: Josina Bloemen Oss
Taarten: Agatha’s Cakeclub