Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in het bos sfeertje | De details van Sandra & Anthony

Wedding in the woods

Kennen jullie deze bruiloft nog? Sandra en Anthony trouwden afgelopen zomer bij Landgoed Luchtenburg. En we wisten eigenlijk van te voren al dat het een waanzinnig mooie dag ging worden. Sandra en Anthony waren nogal van de details namelijk, liefst in wedding in the woods – stijl. Dus daar hebben we even extra onze best op gedaan.

Omdat we het zelf leuk vinden om details te laten zien, maken we af en toe een overzichtspost van hele speciale bruiloften. Zoals deze dus. Omdat we graag in “normale” bruiloften een mooie mix laten zien van details, momenten en emotie en daardoor gewoonweg niet altijd ruimte hebben voor die prachtige details. Dus hierbij!

Bruiloft Landgoed Luchtenburg 032

Te gekke lekkere hapjes

Heerlijk & Hecht heeft veel van de lekkere hapjes op deze bruiloft verzorgd. Zie hier bijvoorbeeld hele lekkere macarons, koekjes gevuld met caramel en brownies van Brownies per post. Voordat we er erg in hadden, hadden we al een brownie achter de kiezen. En de bruiloft moest nog beginnen!

Heerlijke zoetigheden voor je bruiloft in de kleuren wit en blauw.

Bijzondere trouw stationery

Hoe leuk is deze stationery? Sandra heeft het zelf ontworpen en is er best een tijdje mee bezig geweest. Ze had alles alvast op een mooie manier neergelegd, zodat ik het direct kon fotograferen. Maar ik vind het zelf altijd leuk om ook creatief aan de slag te gaan, vandaar dat ik ook nog een aantal detailfoto’s (macro-opnames) heb gemaakt. Ik vind de keuze qua texturen en materialen erg geslaagd. Karton, beetje krabt-achtig, streepjes, mooi dik papier en nog veel meer mooie items er om heen. En dan die heerlijke rozemarijntakken!

Te gekke stationery met wit, licht-blauw, karton en dik papier.

Alle aandacht op de groom & best man

Kleding voor de bruidegom én de Best Man natuurlijk. Want uiteraard moeten beiden goed gekleed gaan op deze belangrijke dag. Mooi in donkerblauwe tinten. En dan fijn afgestyled met mooie hangers.

Te gekke kleding voor de bruidegom en bruidsjonker in donkerblauw. Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 4

Naar de barbier op je trouwdag

De mannen gingen in de ochtend naar de barbier. Hoe maak je deze dag nog specialer? Nou zo dus. En ze namen er uitgebreid de tijd voor. Echt een moment waar de bruidegom helemaal in het middelpunt staat, zonder dat het maf wordt. Ramon ging met de mannen mee, wat kan omdat we samen fotograferen.

Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 7

Het huis zelf was ook al zo mooi versierd. Met een krans van gipskruid, mini veldboeketjes in jampotjes en hier en daar een kaarsje. En alles nog altijd in wit, groen en natuurlijke materialen.

Je huis versieren voor de bruiloft. Met gipskruid, jampotjes en linten.

Mooie trouwringen he? Ik vind die van Sandra echt onwijs mooi! Lekker klassiek en modern tegelijkertijd. Echt een unieke ring zo.

Trouwringen van de bruidegom en bruid, groom and bride.

Natuurlijke materialen

Sandra & Anthony hebben een prachtig huis. Met heel veel natuurlijke materialen. En Sandra had dan ook in elk hoekje wel iets dat refereerde aan de bruiloft. Ik kon heerlijk mijn gang gaan met de prachtige dingen die ze in huis had. En daarom zie je ook zo bijzonder veel foto’s in dit blog.

Overal mooie hoekjes in dit huis. Leuk gestyled voor de bruiloft.

Mooie trouwjurk he? Hij moest in totaal 18cm ingenomen worden, omdat Sandra zo goed bezig was. Wat een uitdaging voor de coupeuses. Dat zal best de nodige uurtjes gekost hebben, maar wel met als resultaat een perfect zittende, supermooie Yolan Cris trouwjurk! Dat kant en die franje overal…. te gek.

De details van de bruid, zoals trouwjurk, oorbellen en het boeket, creatief vastgelegd.Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 10

Lekker voedzaam lunchen samen

Ook de lunch was grotendeels door Heerlijk & Hecht geregeld. Sandra had daarbij nog heerlijke sapjes gehaald en Chari Tea. Lekker! Een perfecte bourgondische lunch. Zoals ze dat alleen in Brabant kunnen.

Een hele fijne lunch, deels verzorgd door Heerlijk & Hecht.

Voorbereidingen zijn bijna klaar

Na de lunch was het tijd om daadwerkelijk helemaal te beginnen met de dag. Dus bruidegom zijn pak aan, bruid die Yolan Cris aan en hoppa. Deze dag kan beginnen!

Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 12Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 13

Trouwen bij Landgoed Luchtenburg

Qua trouwlocatie hadden Sandra & Anthony gekozen voor Landgoed Luchtenburg. Een locatie die nog niet zo heel lang bekend is, maar daardoor juist zo’n onontdekt pareltje. Met chique gebouwen en een eilandje waarop je kunt trouwen. Hoe romantisch?

Deze bruiloft had te gekke details zoals zakjes, boeketten, slingers, macarons en nog veel meer.Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 16

First Look op de brug

Ja, en dan breekt het moment van de First Look aan. Waarop bruid en bruidegom elkaar zien. Iedereen staat op een afstandje toe te kijken. En niet veel later begint dan ook de trouwceremonie.

De first look bij Landgoed Luchtenburg, met bridesmaids, bruid, best man en bruidegom.Bruiloft Landgoed Luchtenburg 023

Trouwen in het bos

Wat een mooie plek om te trouwen he? Met een gigantische “Love-sign”, hooibalen, groene backdrop, live-muziek, een zelfstandig trouwambtenaar (Mariëlle Jongmans), persoonlijke ceremonie en heel veel bijzondere gasten.

Bruiloft Landgoed Luchtenburg 024Overzichtsfoto van de trouwceremonie plek bij Landgoed Luchtenburg.

Tijd voor taart en toost

En na de ceremonie heeft iedereen zin in wat lekkers om te drinken en een hapje trouwtaart. Sandra en Anthony hadden gekozen voor een taartentafel. Compleet met zelfgemaakte signs, een mooie achtergrond en heel veel opties om uit te kiezen. Wij zijn zelf altijd fan van de dadeltaart en de witte chocoladetaart. Welke spreekt jou het meest aan? ;)

Genieten van taart en punch van Heerlijk en Hecht. Ambachtelijk gemaakte taarten. Taartentafel.

Kinderen op je bruiloft

Supertof natuurlijk als er kinderen op je bruiloft zijn. Sandra en Anthony hadden allemaal te gekke dingen geregeld voor de kids. Denk aan een tent, Donuts happen, heerlijke ijsjes, en Jenga. Geen kind die zich verveelde.

Leuke ideetjes voor de kinderen op een bruiloft.

Nog een aantal mooie foto’s die gemaakt zijn bij Luchtenburg. Als je een locatie zoekt met de combinatie “chique, maar toch buiten in de bossen”, dan is dit een hele goede optie, zoals je ziet.

Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 22

Foto tijd

In de middag gingen we aan de slag met een korte fotoshoot. Ook hier zie je heel duidelijk de frisse groene kleuren van het bos terugkomen. Heerlijk hoe op die manier alles bij elkaar lijkt te komen.

Serene fotoshoot bij Landgoed Luchtenburg.Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 26Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 24

Tijd voor het diner

Ook het diner werd door Heerlijk & Hecht verzorgd. De tafels waren prachtig gedekt. En ook hier zie je de combinatie van wit en groen goed terugkomen.

Dinertafels gedekt door Heerlijk en Hecht. In wit, groen en hout.

Ik kijk elke keer met een heel klein beetje jaloezie naar deze foto’s. Ik wil ook zo dineren! In een boomgaard, tussen de schappen, met prachtig gedekte tafels, iets lekkers om te drinken en een bourgondisch sfeertje.

Dineren aan lange tafels, tussen het gras, bourgondisch en samen genieten. Heerlijk en Hecht. Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 28Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 29 Avondlocatie

Ook dit stel had gekozen voor een andere avondlocatie dan de plek waar ze getrouwd waren. Voor de avond stond namelijk Meneer van Eijck op het programma. Helemaal passend bij het Wedding in the Woods thema. Een superleuke plek met heel veel mogelijkheden. En dan die Bubbels-bus ook. Heerlijk.

Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 31 Landgoed Luchtenburg wedding in the woods 32Bruidspaar dat ging trouwen in het bos met ondergaande zon. Romantische trouwfoto.Avondfeest bij Meneer van Eijck.

Ben je benieuwd naar alle adresjes? Kijk dan even onderaan de blogpost die we eerder al online hadden gezet. Klik op de link van deze prachtige bruiloft

Ga je ook trouwen in Brabant? Bekijk hier onze tips als Bruidsfotograaf Brabant.