Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in een tuin : Top 10 mooiste Tuin Trouwlocaties

Een bruiloft in een prachtige tuin is de perfecte setting om jullie liefde te vieren. Omring door bloemen, groen én een romantische sfeer. Nederland heeft talloze bijzondere plekken waar je kunt trouwen in een tuin. In deze blogpost ontdek je de Top 10 mooiste trouwlocaties met een tuin, variërend van intieme geheime tuinen tot weelderige landgoederen.

Trouwceremonie op het gras bij Domaine d'Heerstaayen in Strijbeek.

1. Domaine d’Heerstaayen

Dit prachtige landgoed in Brabant is een sprookjesachtige plek om te trouwen. Een romantische rozentuin en heerlijk groot grasveld, naast alle prachtig aangelegde borders maken dit de ideale trouwlocatie voor een tuinbruiloft. Trouwen in deze tuin betekent genieten van de natuurlijk schoonheid van het platteland van Brabant en Strijbeek.

Een avondfeest is bij deze tuinlocatie niet mogelijk, maar wel een fijn avondvullend diner, bijvoorbeeld in de trouwkas.

Detailfoto's van een buitenbruiloft bij Domaine d'Heerstaayen.

2. De Hazelhof

De Hazelhof, gelegen in Rijsbergen, is qua sfeer vergelijkbaar met Domaine d’Heerstaayen. Ook deze trouwlocatie heeft ene prachtige tuinomgeving voor je bruiloft. De tuin is zorgvuldig aangelegd door de twee eigenaren en biedt verschillende “tuinkamers” waarin je kunt trouwen. Leuke bonus: Heerlijk & Hecht is hier de vaste cateraar!

Trouwen in de tuin van De Hazelhof.

Het is niet mogelijk om een groot avondfeest te hebben op deze locatie, hoewel je wel avondvullend kunt dineren. Daarnaast hebben we al meerdere keren meegemaakt dat er live muziek was, waardoor er superveel sfeer was.

De tuin van de Hazelhof heeft heel veel voorjaarsbloeiers in april en mei.

3. Tuin de Lage Oorsprong

Deze historische tuin in Oosterbeek is ook al zo’n prachtige plek voor wanneer je wilt trouwen in een tuin. Een prachtige vijver, mooie aangelegde tuin en de verschillende gebouwen (waaronder een kas) maakt van Tuin de Lage Oorsprong een goede optie voor jullie plannen.

Trouwen in een kas bij Tuin de Lage Oorsprong.

Het is niet mogelijk om te feesten op deze trouwlocatie, dus hou hier rekening mee, wanneer jullie een trouwfeest willen. Andere bruidsparen besloten om op deze locatie te dineren en daarna naar De Westerbouwing te gaan, voor het feest.

Bruiloft Tuin de Lage Oorsprong 018

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

4. Groot Warnsborn

Dit luxe hotel en restaurant in Arnhem is omgeving door prachtige tuinen en bossen, waardoor het een ideale locatie is wanneer je wilt trouwen in een tuin. Trouwen bij Groot Warnsborn betekent genieten van luxe; mét overnachtingsopties en heerlijk dineren.

Trouwen op landgoed Warnsborn in de tuin.
Nelleke Ruben 594

5. Het Roode Koper

Voor ons is dit de meest luxe trouwlocatie in Nederland. Gelegen in het hart van de Veluwe, bij Leuvenum in de bossen, biedt het Roode Koper een prachtige tuin en bosrijke omgeving voor jullie bruiloft. De tuin is prachtig aangelegd en je kunt op verschillende plekken op het landgoed trouwen. Of dit nu achter in de tuin is of voor op het grasveld onder de bomen: romantiek gegarandeerd.

Trouwen in de tuin van Het Roode Koper.

Ook is het mogelijk om op deze locatie te overnachten met een grote groep mensen.

Bruiloft Het Roode Koper Ermelo 038

6. Kasteelhoeve Geldrop

Dit historische landgoed in Geldrop beschikt over een prachtige tuin die ideaal is voor een tuinbruiloft. Je kunt in de boomgaard trouwen, maar ook bij het Kasteel van Geldrop, onder een prachtige oude boom. Deze tuin is prachtig aangelegd en is gedurende het gehele jaar interessant om te bezoeken. Maar dus ook om in de trouwen.

Trouwen in de boomgaard bij Kasteelhoeve Geldrop.

En bij de kasteelhoeve kun je heerlijk eten op het terras en aansluitend je feest hebben, binnen.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 049

7. Landgoed Rhederoord

Dit prachtige landgoed in De Steeg biedt een prachtige tuin en een adembenemend uitzicht op de Veluwe. Vanaf de terrassen van het hoofdgebouw kijk je uit over een lager gelegen weide met oude bomen en koeien. In de buurt kun je ook De Posbank vinden, eventueel voor de fotoreportage.

Trouwen Landgoed Rhederoord RG 022

Wat fijn is aan Rhederoord is dat je meerdere plekken hebt waar je kunt buiten trouwen: naast het gebouw onder de beuk, op een nabijgelegen plek in het bos onder de Sequoia-bomen en ook aan de voorkant van het gebouw, uitkijkend over de lager gelegen weilanden.

Trouwen in de tuin van Landgoed Rhederoord.

Daarnaast kun je met een groot gezelschap overnachten hier, zodat jullie trouwdag niet één maar twee of meer dagen duurt!

Buiten Bruiloft Landgoed Rhederoord 018

8. Het Rijk van de Keizer

Deze trouwlocatie nabij Amsterdam biedt een unieke en creatieve locatie voor je bruiloft. De tuin is een prachtige plek om te trouwen met artistieke en bohemien stijl. Je kunt bijvoorbeeld trouwen in het Amfitheater van het Rijk van de Keizer.

Rijk van de Keizer Amsterdam Bruiiloft Styled shoot 017
Rijk van de Keizer Amsterdam Bruiiloft Styled shoot 025

9. Kasteel Rhoon

Dit historische kasteel in Rhoon heeft een mooie tuin die ideaal is voor een tuinbruiloft. Je kunt hier prachtig in de buitenlucht trouwen, in de zomer.

Trouwen in een tuin bij Kasteel Rhoon.
Bruiloft Kasteel van Rhoon en SS Rotterdam 052

10. Jullie eigen tuin

En natuurlijk is het ook een optie om voor jullie eigen achtertuin te kiezen. Wil je echt een persoonlijke en intieme achtertuinbruiloft? Overweeg dan eens jullie eigen tuin (indien jullie de ruimte hebben).

Tip: lees hier meer over het trouwen in je eigen achtertuin.

Achtertuin Bruiloft LJ 032
Tuinbruiloft in Oud Aalden 020

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een tuin als trouwlocatie?

Bij het kiezen van een trouwlocatie moet je rekening houden met het seizoen, het weer, de grote van de tuin, of er toiletten en catering mogelijk is en wat het back-up plan is in geval van slecht weer.

Favoriete Trouwfoto 2022 028

Mag je je eigen trouwdecoratie meenemen?

Een aantal trouwlocaties waar je kunt trouwen in een tuin, hebben aangegeven dat niet alles qua decoratie mogelijk is. De reden hiervoor is omdat de tuin soms van zichzelf al heel mooi kan zijn en extra decoratie past misschien niet bij de visie van de eigenaar. Overleg dus wat mogelijk is.

Prachtige gedekte taartentafel in de boomgaard van De Hazelhof.

Kun je overnachten of een feest geven bij de trouwlocatie?

Of de trouwlocatie hotelkamers beschikbaar heeft kun je altijd navragen bij de eigenaar. Soms maken trouwlocaties vaste afspraken met hotels in de omgeving. Daarnaast is het niet mogelijk om bij elke tuin locatie een feest te geven, bijvoorbeeld doordat de locatie prive-eigendom is of omdat hij midden in een natuurgebied ligt.

Buiten Bruiloft Landgoed Rhederoord 035 1

Staat jullie favoriete tuinbruiloft locatie hier niet tussen? Bekijk dan ons handige overzicht met daarin de (volgens ons) 50 mooiste trouwlocaties van Nederland. Twijfel je over twee of meer locaties en wil je graag onze mening, stuur dan vooral een berichtje. We denken graag met je mee.