Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in een kas: 11 keer trouwlocatie tips

Ben je op zoek naar een bijzondere trouwlocatie waar je gasten nog lang over zullen napraten? Overweeg dan eens om te trouwen in een kas. Met de prachtige groene omgeving en de romantische sfeer creëer je een onvergetelijke ervaring voor jullie en jullie gasten. Hier zijn 10 geweldige trouwlocaties in Nederland waar je dit kunt realiseren.

Trouwen de Kas Amsterdam JM 034
2023 03 16 0002

1. De Kas, midden in Amsterdam

Ken je de trouwlocatie “De Kas” in Amsterdam? We mochten hier twee keer eerder fotograferen en naast dat het een heerlijke sfeervolle locatie is kun je er ook nog eens fantastisch eten!

Bruiloft Arendshoeve Amsterdam 043

2. Het sprookjesachtige Arendshoeve, Garden of Amsterdam

Dit is een trouwlocatie waar veel stellen juist later op de dag trouwen. De kas van de Arendshoeve kan volledig donker gemaakt worden middels doeken, maar het resultaat hiervan is dat de sfeer extra intiem wordt en je je in een sprookje waant.

Bruidsfotografie Workshop Woeste Hoeve 009 1

3. De Woeste Hoeve in Hoenderloo

Bij deze trouwlocatie zijn we een beetje bevooroordeeld, want we gingen zelf trouwen in een kas bij de Woeste Hoeve in Beekbergen / Hoenderloo. En het is niet echt een kas, maar meer een oranjerie. Toch pas hij helemaal bij het rijtje, omdat het een lichte locatie is met veel groen.

Bruiloft Kasteel Maurick 023

4. De orangerie van Kasteel Maurick in Vught

Kasteel Maurick heeft een prachtige lichte oranjerie. Je kunt hier trouwen in een kas, maar ook zeker in hun prachtige tuin. Wil je meer zien van Kasteel Maurick, dan kan dat natuurlijk.

Bruiloft it flinkeboskje Friesland 041 1

5. Trouwen in een kas in Friesland bij It Flinkeboskje

We zijn nu zo’n drie keer bij It Flinkeboskje geweest en wow: wat een leuke locatie! Je kunt hier trouwen op het veld voor de kas, maar wanneer het niet te heet is kun je natuurlijk ook in de kas trouwen. Sowieso is dit een locatie waar heel veel mogelijk is.

trouwen bij Akkerzicht in een Bladel, een prachtige trouwkas.

6. Trouwen in een kas bij Akkerzicht in Bladel

Hebben jullie je oog op het Zuiden om te trouwen? Kijk dan ook zeker even bij Akkerzicht in Bladel. Een hele leuke, nog vrij onbekende, trouwlocatie waar je gebruik kunt maken van meerdere ruimtes. Denk aan een gezellige boerderij, mét kas en een heerlijke overkapping voor bijvoorbeeld het diner.

Bruiloft Meelfabriek Zijlstroom Leiderdorp 053

7. Het tuinhuisje van Zijlstroom in Leiden

De fijne industriële locatie Zijlstroom heeft een tuinhuisje met heel veel licht. Zie het als een kas of een oranjerie of gewoon als een tuinhuisje. Feit is dat dit een heerlijke lichte trouwlocatie is!

Trouwen in Brabant bij domaine d'Heerstaayen

8. Trouwen in franse sferen bij Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek

Een kas waar we zelf ook graag wilden trouwen? Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek! We zijn al heel wat keren op deze trouwlocatie geweest en blijven ons verbazen over hoe mooi het er is. De eigenaresse, Marijke, weet precies wat goed past bij haar trouwlocatie en adviseert je graag qua eventuele styling.

Bruiloft Hazelhof RR 017

9. Botanische bruiloft bij De Hazelhof in Rijsbergen

Ja die locatie hierboven… moet ik nog meer zeggen? Het is een locatie die wordt geregeld door de toppers van Heerlijk & Hecht. Dus op deze locatie kun je gebruik maken van hun expertise, hun regelskills en hun heerlijke eten. Dikke aanrader!

Trouwen in een kas bij Tuin de Lage Oorsprong.

10. Genieten van Tuin de Lage Oorsprong in Eerbeek

Deze heerlijke trouwlocatie bezochten we vorig jaar. In een prachtige tuin bevindt zich een ontvangstgebouw, maar ook een trouwkas. In de kas kun je trouwen en wanneer de kas begroeid is, ziet dit er heel bijzonder uit.

Feesten wordt lastig
Hou er bij deze locatie wel rekening mee dat er niet gefeest kan/mag worden en dat je bij een eventueel feest dus een extra locatie moet zoeken. Ook is het niet mogelijk om een volle avond te dineren, omdat je (naar ik meen) om 20:00 het terrein moet verlaten. En toch is deze locatie het waard om in je lijstje op te nemen.

Bruiloft Landgoed Groot Warnsborn 049

11. De oranjerie van landgoed Groot Warnsborn in Arnhem

De locatie die je hierboven ziet is landgoed Groot Warnsborn. Je kunt hier binnen en buiten trouwen. De gasten komen binnen via een kas, begroeid met tropische planten. En je kunt ook dineren in het oranjerie gedeelte van dit landgoed. Een luxe trouwlocatie met veel mogelijkheden.

Bruiloft Oude Hortus Botanicus Utrecht 030

12. De Hortus Botanicus van Utrecht

In de Hortus Botanicus van Utrecht is het ook mogelijk om te trouwen. Je kunt er kiezen voor een trouwceremonie, maar ook voor een diner, zoals hier.

Bruiloft Hortus Botanicus Amsterdam 045
bruidspaar dat gaat trouwen bij de hortus botanicus kas in amsterdam

13. De Hortus Botanicus van Amsterdam

En als laatste locatie noemen we graag nog even de Hortus Botanicus van Amsterdam. Dit bruidspaar besloot bijvoorbeeld om zelf te trouwen in een nabijgelegen kerk, maar hun diner vond plaats in deze fantastische kas.

Ze hadden ook een boottocht geregeld voor hun gasten, waardoor men heel Amsterdam mee kon maken.

14. Andere te gekke trouwlocaties

Wil je nu een handig overzicht zien van onze 50 mooiste trouwlocaties? Bekijk dan even de blogpost. En mocht je willen weten of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag, dan zien we graag je mailtje tegemoet!