Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in de zomer | 7 dingen waar je aan moet denken

Trouwen Schiermonnikoog 045 1

Kiezen voor een zomerbruiloft

Kom maar door! Op naar de zomer. Wij zijn er inmiddels wel weer een beetje aan toe, maar niet voordat we natuurlijk genoten hebben van de winter en lente. Trouwen in de zomer kan één groot feest zijn, maar je moet wel rekening houden met een paar zaken.

Wil je meer lezen over trouwen met corona? Lees dan deze blogpost met corona tips voor je bruiloft.

Omdat we je willen enthousiasmeren voor deze periode van het jaar hebben we deze blogpost geschreven. We geven je een aantal tips, laten inspirerende bruiloften zien en hopen je te overtuigen om te kiezen voor een andere periode dan de lente ;) Met name de periode rondom de bouwvak is vaak heel onpopulair. Jammer, toch? :)

Zomerbruiloft compilatie klein3

Bruiloft in de zomer: waar moet je rekening mee houden?

Er zijn natuurlijk heel wat dingen waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld de punten die hieronder genoemd staan.

1. Houd rekening met het weer

Natuurlijk hoop je op zon, maar als je alles buiten plant in de volle zon en het wordt wel 35 graden dan smelten je gasten weg. Hou ook zeker rekening met een hoge water-rekening. Wanneer je gasten buiten in de warmte moeten wachten tot je ceremonie begint, bestaat de kans dat er aardig wat weggedronken wordt. Totaal logisch natuurlijk, maar als je locatie met nacalculatie werkt, kan het een pittige toevoeging zijn aan de rekening.

Trouwen in de zomer-7

2. Zorg voor voldoende schaduw

Sowieso is het fijn om een trouwlocatie te hebben die vrij gemakkelijk “meer schaduw kan maken”. Bijvoorbeeld doordat ze genoeg personeel hebben om een aantal parasols te verplaatsen of een locatie waar je gebruik kunt maken van meerdere plekken buiten. We komen wel eens bij landgoed Het Roode Koper bijvoorbeeld en daar hebben ze diverse terrassen waar je gebruik van kunt maken. Het ene terras is zonniger dan het andere en dat kan enorm schelen op een warme dag.

Trouw Vijverkafee Diepenbeek 042

Buiten trouwen

We maken overigens vaak mee dat bruidsparen echt heel erg graag in de zomer buiten willen trouwen. Wij zijn mega fan van buiten trouwen, maar zorg dan echt voor schaduw. Helemaal voor gasten die wat ouder zijn. We hebben nog niet meegemaakt dat mensen daadwerkelijk flauwvielen, maar we hebben wel meegemaakt dat een deel van de gasten ergens anders moest gaan zitten ivm de hitte. Ook al zien parasols er niet altijd even fotogeniek uit, schaduw is soms essentieel ; )

Beste Trouwfotografie 2020 049

3. Denk na over een (eventuele) Dress-code voor een zomerbruiloft

Mocht je nou een dress-code hebben, weet dan dat je gasten het behoorlijk warm kunnen hebben in hun driedelige pak of hun jacquet. En ook die lange avondjurken kunnen behoorlijk warm zijn. Wij hebben bruiloften meegemaakt waar het warmer dan 35 graden was en de mannelijke gasten niet konden wachten tot de bruidegom zijn jasje uitdeed, zodat zij dit voorbeeld konden volgen.

Wissel eventueel voor de avond

Vinden jullie “formal attire” van belang dan zou je er ook voor kunnen kiezen om overdag een andere dresscode te hebben dan voor het diner… dan combineer je bijvoorbeeld tenue de ville of summer chic (overdag) met black of white tie (avond). Bekijk hier een handig overzicht.

Bruidspaar met dresscode.

4. Wanneer doen jullie de Fotoshoot?

Plan je fotoshoot in de vroege ochtend of de late middag. Wanneer je rond het middaguur gaat fotograferen is het niet alleen heel erg warm, maar het licht is ook vaak minder flatteus. Nu zijn hier natuurlijk wel manieren voor om het op te lossen, maar heb je zelf een lange en warme trouwjurk, dan is het gewoon veel makkelijker om lekker in de avond weg te gaan voor je shoot. Of deel je fotoshoot op in twee delen. Het eerste deel in de (vroege) ochtend en het tweede deel later op de middag of in de avond.

Ontspannen shoot

Bijkomend voordeel is dat het formele gedeelte van de dag er vaak al op zit. En de fotoshoot wordt door onze bruidsparen vaak gezien als een momentje “Samen”. Eventjes weg zonder alle gasten om je heen. Even samen kletsen. En ergens op de achtergrond lopen twee fotografen die snel een aantal mooie foto’s maken. Dit hoeft echt geen uren te duren. Wij zijn al heel erg blij met tien minuten in de avond. Helemaal als we eerder die dag al een korte shoot hebben gehad.

omnimobilae 47

Drie keer een mooie zomerbruiloft

  1. Katrien en Mark gingen trouwen in Nunspeet, hadden ijsjes geregeld en een mooie middag in het bos.
  2. Emilie en Bjorn kozen voor het Roode Koper, maakten die ochtend een wandeling en hadden een hele ontspannen trouwdag.
  3. En ook dit stel had een fijne bruiloft in de zomer, compleet met Franse sferen.

Bruidspaar kan buiten eten tijdens zomerse bruiloft.
5. Wie heeft een tweede trouwjurk?

Extra tip: neem een jurkje mee voor de avond. Je kunt er helemaal vanuit gaan dat je je prachtige trouwjurk de hele dag aan wilt houden, maar als het écht warm is geweest, is het een heerlijke optie om bij jullie feest gewoon dat supertoffe jurkje te kunnen pakken. En dat het dan misschien niet wit is: jammer dan : ) We maken ook wel mee dat bruiden niet zo goed konden kiezen tussen twee droomjurken en ze dus allebei hebben gekocht. Een voor de avond en één voor overdag.

Bruiloft Bakkersmolen Schuld Elburg 064

Kort de sleep in

Wil je wel gewoon je trouwjurk aanhouden? Kijk dan of je de sleep kunt inkorten. Vraag hier even naar in de winkel waar je hem gekocht hebt. Voor vrijwel elke trouwjurk is wel een oplossing te bedenken, ook al is er niet een “ophangsysteem” ingebouwd. Met veiligheidsspelden en linten is ook het nodige op te lossen. Dat danst sowieso heel handig. En had je overdag een sluier? Vervang deze dan voor een mooi haarsieraad (of niet, maar het is een tip ; ).

Trouwen in de zomer-6

6. Extra handige tips voor je zomerse bruiloft

Laat iemand een vaasje regelen voor je boeket. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat het boeket rond de middag slap begon te hangen en dat is natuurlijk zonde! Maar ook bij een vaasje moet je rekening houden dat een boeket in de zon vrij snel op kan warmen. We hebben een keer meegemaakt dat het water uit de vaasjes die op de dinertafel stonden aanvoelde als theewater.

Pas op met corsages

En hebben de gasten corsages? Wacht dan tot het laatste moment voordat ze opgespeld worden en bewaar ze tot dat moment op een koele plek. Dit geldt ook voor prachtige polscorsages. Je wilt ze tijdens de ceremonie en de groepsfoto’s op zijn mooist hebben, dus plan even wat het beste gaat werken voor jullie.

Trouwen in de zomer-14

7. Cadeautje voor je gasten

En is het op je trouwdag enorm warm, denk dan eens na over zo’n handig mandje op het toilet. Zet er wat deodorant, toiletdoekjes en misschien een lekker flesje parfum bij. Het staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens enorm handig voor alle ladies. Voor de heren kun je een alternatief mandje maken met wat meer mannelijkere items. Maar toiletdoekjes, deo en smintjes zijn natuurlijk sowieso top. Net als zonnebrandcréme en after sun.

Zo’n handig trouwmandje

Nog een bonustip voor als je gaat trouwen in de zomer: zet wat flesjes neer met insecten-werende spray. Sommige locaties hebben wat meer last van muggen dan andere en dat is helemaal als dame (met blote benen) zijnde erg lastig. En als je toch bezig bent, koop ook van die waterspray-flesjes, blarenpleisters en een klein naaisetje.

tijdens een zomerbruiloft foto's in het bos maken

Extra informatie voor een zomerbruiloft

Lijkt het je leuk om meer stylingsideeën te krijgen? Bruid en Bruidegom Magazine maakten een blogpost met heel veel ideeën.