Trouwen in de lente

Trouwen in de lente-5

Trouwen in de lente

Traditioneel gezien krijgen wij de eerste aanvragen voor het nieuwe seizoen binnen voor de maanden mei en juni, echte lentemaanden dus. Dit komt door meerdere redenen: bruidsparen willen “in het nieuwe jaar” trouwen, maar dan wel met veel kans op mooi weer.

Weinig kans op regen

Daarnaast zegt men vaak dat de kans op regen het kleinst is in deze maanden, maar stiekem twijfelen wij daar een beetje aan. Ook is het een periode van het jaar waarin iedereen “er weer zin in heeft”; de bomen zitten vol met knoppen, het wordt wat warmer en dus komt men vaak uit bij april, mei en juni.

Koud én bloesem

Bovenstaande foto is van de bruiloft van Erik en Annemarie. Ze trouwden een week nadat Ramon en ik zelf getrouwd waren ( in 2013) en hadden het geluk dat het, ondanks de koude, toch mogelijk was om een paar foto’s met bloesem te maken!

Lentebruiloft compilatie klein6

Tips voor je lentebruiloft

Wij vinden de lente ook een heerlijke periode voor bruiloften. Het seizoen is net begonnen, wij hebben onwijs veel zin in al die feesten en de belofte van de zomer is ook nog eens aanwezig. Wel is het zo dat we vaak merken dat die lentemaanden behoorlijk in het water kunnen vallen. Een aantal tips dus:

  • Regen regen regen, hou er rekening mee. Nu misschien wel meer nog dan in andere maanden, omdat de kans op zon supergroot is, maar de kans op regen nog altijd aanwezig. Boek je dus een te gekke zomerse locatie, maar wordt het uiteindelijk een regenachtige dag, dan wil je wel een back-up plan hebben.
  •  Deze periode is enorm populair. Heb je dus een locatie of trouwfotograaf op het oog, boek op tijd! Wij krijgen bijvoorbeeld voor bepaalde weekenden in mei en juni meer dan 5 verschillende aanvragen! De meest populaire trouwlocaties zullen nog wel meer aanvragen krijgen, helemaal als ze superuniek zijn, dus begin op tijd met oriënteren.

Lentebruiloft compilatie klein

  • Het kan nog altijd behoorlijk fris zijn in de lente. Vergis je dus niet en neem een fijn warm dekentje mee voor het geval je het koud krijgt tijdens de fotoshoot of dat ritje in de trouwauto.
  • Ga helemaal los met bloemen. Persoonlijk ben ik onwijs fan van die voorjaarsbloemen die nu verkrijgbaar zijn; allemaal lekkere felle kleurtjes. Pastel is overigens ook heel mooi hoor. Kijk wel even van te voren of het mogelijk is om bepaalde bloemen te krijgen zoals die prachtige pioenrozen.
  • Ben je, net als wij, helemaal verliefd op bloesem? Kijk dan in de weken voor je bruiloft uit naar de ideale locatie. Het kan wel zijn dat de bloesemperiode net over is, of net iets later begint dan jouw bruiloft. Verheug je er dus niet teveel op, of zoek gewoon een kick-ass alternatieve locatie.

Trouwen in de lente-9

Kleurrijke lentebruiloft

Het leuke van de lente is dat je zoveel kleuren hebt, overal. Qua bloemen, qua bomen en planten. Overal waar je kijkt is kleur! En er zijn ook veel verschillende bloemen verkrijgbaar, dus doe er je voordeel mee op julie bruiloft.

Lentebruiloft compilatie klein3

Lentebruiloft inspiratie

Graag laten we je hierbij een aantal mooie beelden zien die in de lente gemaakt zijn. Kijk vooral even naar al die prachtige bloesem, die heerlijke vrolijke bloemen en blije mensen! Hoe leuk is het om bij je fotoshoot echt gebruik te maken van al die voorjaarspracht?

Plan sowieso genoeg tijd in voor de fotoshoot. Dan heb je de tijd om even de mooiste plekjes te bezoeken. Mocht je echt een stuk moeten lopen, neem dan eventueel extra schoenen mee, zodat je tussendoor kunt wisselen.

Trouwen in de lente-17

Trouwen in de lente-19Trouwen in de lente-26Lentebruiloft compilatie klein2

Buiten trouwen in de lente

Ja want dat kan ook nog natuurlijk: je trouwceremonie buiten doen. Wil je meer lezen over het organiseren van een buitenbruiloft? Klik dan even op het linkje.

Trouwen in de lente-22Trouwen in de lente-8Lentebruiloft compilatie klein4Trouwen in de lente-27Lentebruiloft compilatie klein5