Trouwen in de Herfst of Winter

De bladeren vallen, buiten wordt het kouder en binnen wordt het gezellig. Het najaar is aangebroken. En het zal wellicht niet meer lukken om in het voorjaar te trouwen, maar wat dacht je van de herfst of winter van 2021? Oktober, november, december, januari en februari: vijf maanden waarin je zeker fijn een herfst- of winterbruiloft kunt hebben. Hieronder een verzameling van al onze ideeën en inspiratie.

6 tips voor als je gaat trouwen in de herfst of winter

Hou je van warme en heldere kleuren? De herfst staat er bekend om en wij zijn in ieder geval fan! We schreven al eerder dat een herfstbruiloft te gek is, maar het is tijd voor een update. We merken ook dat de herfst steeds populairder wordt.

Hoewel oktober niet altijd heel warm is, kun je uitschieters hebben tot boven de 20 graden! We geven je meer dan 6 redenen om vooral naar eind oktober, november, december en januari te kijken als jullie trouwmaand.

Laten we ons even voorstellen...

Of wij fan zijn van een bruiloft in de herfst? Reken maar van yes!

Het is een beetje raar om over jezelf te praten, maar ons bedrijf, Mon et Mine, bestaat uit twee fotografen: Ramon en Hermine. Beiden rond de 35, ouders van Emmily en Julia en fotograaf sinds 2010. Of 2006, het is maar hoe je het bekijkt. In de afgelopen jaren fotografeerden we meer dan 400 bruiloften en alle ervaring die we opdeden delen we graag met jullie.

We laten graag zien dat trouwen in de herfst fantastisch is op deze pagina. En wie weet doe je niet alleen trouwinspiratie op, maar spreekt onze fotografie je ook aan.

 

Behind the scenes 2018 015

Behind the scenes 2018 009

Kies een sfeervolle trouwlocatie voor in de herfst of winter

Als ik je een top drie mag geven van de locaties die extra mooi zijn in de herfst of winter, dan zijn het deze drie (herfst-) trouwlocaties. Ze zijn enorm sfeervol, hebben meerdere opties voor binnen- en buiten trouwen en ze zijn omgeven door bomen.

Fotoshoot in het bos? De mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen? Rhederoord biedt veel mogelijkheden.

Diner bij het haardvuur en een statig en sfeervol kasteel? Wijenburg is al jaren favoriet bij veel bruidsparen.

Genieten van de bosrijke omgeving en een prachtig aangelegde tuin? Prachtige oude bomen, sfeer en Brabantse gezelligheid.

Een tip die ik je sowieso mee wil geven is om op zoek te gaan naar een locatie waar het binnen heel licht is. Het voordeel is hier ook dat je meer connectie hebt met buiten. Ramen laten veel licht door, maar zorgen ook dat je extra kunt genieten van alle herfstkleuren buiten. Een andere tip is om te kiezen voor een locatie met een open haard. Helemaal bij een klein gezelschap is het soms mogelijk om dan te dineren bij een haardvuur. Ramon en ik deden dit zelf ook in 2013! Kies in ieder geval voor een sfeervolle locatie. Liefst bijvoorbeeld aangekleed met een herfst thema voor je bruiloft.

Laat de herfst of winter terugkomen in je styling

De leukste decoratie voor je herfstbruiloft? Of goede stylingsideeën voor de winter? Er zijn zoveel toepasselijke stylingsmogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan herfstblaadjes, kaarsen, boomstammen en meer robuuste materialen. Er is veel mogelijk, helemaal als je zelf aan de slag gaat. 

Kleine tip: het najaar kan enorm wisselvallig zijn qua weer. Je hoopt op prachtige verkleurde bladeren, maar 1 najaarsstorm en alle bomen zijn kaal. Probeer dus de herfst ook zeker naar binnen te halen. Mooie bladeren op je dinertafel, boeketten in herfstachtige kleuren of misschien zelfs een trouwtaart in bijpassende kleuren! Oh en vergeet de kaarsjes niet. Overal kaarsjes, op de dinertafel, bij een eventueel gastenboek en tijdens het borrelmoment. We fotografeerden eerder al een styled shoot met het thema Kerstbruiloft, dus bekijk die ook vooral even.

Kleed je warm aan bij een fotoshoot buiten

De herfst heeft prachtige kleuren en daarom maken veel bruidsparen hier ook dankbaar gebruik van, voor hun trouwfoto’s. Maak ook zeker gebruik van props: het is helemaal niet raar om samen te schuilen onder een paraplu of een warm kleedje. Superromantisch! En hou elkaar ook warm ;) Je zou ook een fijn jasje mee kunnen nemen in een kleur die past bij de omgeving van de fotoshoot. Dat jasje zal je nog jaren herinneren aan dit leuke moment.

Trouwen in de winter? Dan kun je er vanuit gaan dat de bladeren van de bomen zijn. Het voordeel is dan wel dat je extra licht hebt, ook in het bos. Hou rekening met modder, dus neem eventueel laarzen mee.

Trouwtip: Neem sowieso een kleedje mee voor tussen de fotomomenten.

Herfstbruiloft Kasteel Wijenburg 009
hedwig henkreijer 13
Trouwen in de winter 25
Bruiloft Omni Mobilae 021
Styled winter kerst shoot 034

Of kies heel bewust voor een fotoshoot binnen

Denk ook goed na over een hele goede binnenlocatie voor de fotoshoot. Mocht het regenen of sneeuwen, dan kun je direct naar binnen voor de foto’s en wordt dit niet een stressmomentje.

Of wissel gewoon je buitenfoto’s af met binnenfoto’s, bijvoorbeeld bij je trouwlocatie. Vaak is deze locatie mooi van zichzelf en kun je er prima een aantal trouwfoto’s maken.

Trouwtip: deel je fotoshoot op in meerdere momenten tijdens de dag. Bijvoorbeeld een kort moment in de ochtend, een kort moment tijdens een borrelmoment (rond het moment dat de zon ondergaat) en eventueel ook een paar minuten vlak voor het feest begint. Op die manier blijft de shoot kort, heb je veel variatie en mocht een moment uitvallen in verband met de regen, dan ben je flexibel. Op die manier is de kans op een succesvolle fotoshoot het grootst.

bruidspaar gaat tijdens herfst binnen op de foto

foto van bruidspaar dat gaat trouwen in de herfst of winter als het koud is met kaarsen

Informeer naar jullie trouwdatum

Denk je er over na om te trouwen in de herfst en hebben jullie nog geen trouwfotograaf? We horen het graag! Informeer vrijblijvend naar jullie trouwdatum. 

Zes voordelen van een herfst- of winterbruiloft, even tussendoor.

1.

Veel leveranciers zijn beschikbaar

Net najaar is minder populair dan de zomer en dus kunnen je favoriete leveranciers vaak nog.

2.

Romantische setting

Binnen dineren aan lange tafels, genieten van wintergerechten. Haardvuur aan: sfeer gegarandeerd.

3.

Mooie trouwfoto's

We leggen graag die mooie herfstkleuren en sterkte contrasten voor jullie vast.

4.

Niet zo heet

Helemaal fijn als je niet zo goed tegen de hitte kan: het najaar is sowieso nooit te warm.

5.

Magisch licht

We maken dankbaar gebruik van dat heerlijke zachte licht voor jullie trouwfoto’s.

6.

Je weet waar je aan toe bent

Hopen op zon mag natuurlijk, maar al zou het regenen: sfeervol wordt het sowieso.

Hou rekening met je trouwkleding in de winter

Een duidelijk voordeel van een winter huwelijk? Het is niet zo warm! Dit kan tegelijkertijd ook weer een nadeel geven, want je moet rekening houden qua buitenkleding. Wil je graag dat de gasten een specifieke kleur dragen, wees dan op tijd met het geven van hints. Dat kan via de trouwkaart, maar je kunt ook je meest naaste gasten tips geven. Heb je een dresscode, wees dan ruim op tijd met je communicatie. Dan hebben jullie gasten nog de tijd om hun outfit aan te passen.

Tip: willen jullie een wandeling met de gasten buiten maken, communiceer dit dan ook. Helemaal in verband met eventuele hakken en/of delicate schoenen.

Voor de bruidegom heeft een winterbruiloft vaak als extra voordeel dat het niet zo warm is qua pak. Maar voor bruiden is het dan weer vaak koud. Regel dus echt even een warme jas, sjaal of omslagdoek. De website van Dresscode heeft nog veel meer handige kledingtips voor de herfst en winter.

 

knus buiten op de foto met kou en kerstsfeer

Warme wanten en een wintersjaal

Deze stellen kozen voor een herfsthuwelijk of winterbruiloft

Klik op de onderstaande foto’s om meer bruiloften te zien die plaatsvonden in het laagseizoen.

Dit is hoe wij werken op jullie trouwdag

We willen dat jullie naar de trouwfoto’s kijken en terugdenken aan al die heerlijke momenten van jullie dag. Onze werkwijze is dan ook erg spontaan: jullie beleven jullie dag en wij maken daar zo onopvallend mogelijk foto’s van. En willen jullie toch groepsfoto’s of een fotoshoot dan geven we natuurlijk tips, zodat jullie ook van deze momenten kunnen genieten.

Vooraf hebben we uitgebreid (online) contact. Eerst via een kennismakingsgesprek en later via e-mail en een vragenlijst. Op die manier bereiden we ons zo goed mogelijk voor op jullie trouwdag, zodat we zo veel mogelijk op kunnen gaan tussen de gasten.

Hebben we je overtuigd?

Ik hoop het zo! Misschien hebben de foto’s je laten zien hoe mooi het kan zijn om te trouwen in de herfst of winter. Of misschien waren jullie het al die tijd al van plan en zochten jullie gewoon extra inspiratie. Stuur ons in ieder geval een berichtje indien jullie nog specifieke vragen hebben of graag willen informeren naar onze beschikbaarheid. We komen graag jullie winterbruiloft of herfstbruiloft fotograferen!