Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in de Herfst of Winter | 6 Tips

Kun je wel wat gerichte inspiratie gebruiken voor het najaar of voorjaar? Hieronder een verzameling van al onze ideeën en inspiratie.

Trouwen jullie in oktober t/m februari?

De afgelopen jaren hebben we meer dan 500 bruiloften mogen fotograferen. De tips en ideeën die we verzameld hebben, kun je hieronder teruglezen. En wil je meer trouwfoto’s zien?

Trouwfotograaf fotografeert tijdens herfstbruiloft tussen de varens.

Klik snel door naar de tips:

Winterse styling of toch herfst?

De leukste decoratie voor je herfstbruiloft? Of goede stylingsideeën voor de winter? Er zijn zoveel toepasselijke stylingsmogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan herfstblaadjes, kaarsen, boomstammen en meer robuuste materialen. 

Er is veel mogelijk, helemaal als je zelf aan de slag gaat. We fotografeerden eerder al een styled shoot met het thema Kerstbruiloft, dus bekijk die ook vooral even.

Trouwlocatie voor de herfst of winter

Als ik je een top drie mag geven van de trouwlocaties die extra mooi wanneer je gaat trouwen in de herfst of winter, dan zijn het deze drie (herfst-) trouwlocaties. Ze zijn enorm sfeervol, hebben meerdere opties voor binnen- en buiten trouwen en ze zijn omgeven door bomen. We zijn meermaals in oktober, november en december op deze locaties geweest.

Fotoshoot in het bos? De mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen? Rhederoord biedt veel mogelijkheden.

Diner bij het haardvuur en een statig en sfeervol kasteel? Wijenburg is al jaren favoriet bij veel bruidsparen.

Genieten van de bosrijke omgeving en een prachtig aangelegde tuin? Prachtige oude bomen, sfeer en Brabantse gezelligheid.

Een tip die ik je sowieso mee wil geven, wanneer je gaat trouwen in de herfst of winter, is om op zoek te gaan naar een locatie waar het binnen heel licht is. Het voordeel is hier ook dat je meer connectie hebt met buiten. Ramen laten veel licht door, maar zorgen ook dat je extra kunt genieten van alle herfstkleuren buiten.

Extra tip: kies voor een trouwlocatie met een open haard. Helemaal bij een intiem gezelschap is het soms mogelijk om dan te dineren bij een haardvuur. Dit deden wij zelf ook toen we gingen trouwen.

Warme kleding voor de fotoshoot

De herfst heeft prachtige kleuren en daarom maken veel bruidsparen hier ook dankbaar gebruik van, voor hun trouwfoto’s. Maak ook zeker gebruik van props: het is helemaal niet raar om samen te schuilen onder een paraplu of een warm kleedje. Superromantisch! En hou elkaar ook warm ;) Je zou ook een fijn jasje mee kunnen nemen in een kleur die past bij de omgeving van de fotoshoot. Dat jasje zal je nog jaren herinneren aan dit leuke moment.

Trouwen in de winter? Dan kun je er vanuit gaan dat de bladeren van de bomen zijn. Het voordeel is dan wel dat je extra licht hebt, ook in het bos. Hou rekening met modder, dus neem eventueel laarzen mee. En vaak duurt de fotoshoot maximaal 30 minuten, in verband met de kou.

Extra tip: Neem sowieso een kleedje mee voor tussen de fotomomenten.

Herfstbruiloft Kasteel Wijenburg 009
hedwig henkreijer 13
Vintage Winter Styled Shoot 0511
Bruiloft Omni Mobilae 021
Styled winter kerst shoot 034

Binnenfotoshoot als het koud is

Denk ook goed na over een hele goede binnenlocatie voor de fotoshoot. Mocht het regenen of sneeuwen, dan kun je direct naar binnen voor de foto’s en wordt dit niet een stressmomentje.

Of wissel gewoon je buitenfoto’s af met binnenfoto’s, bijvoorbeeld bij je trouwlocatie. Vaak is deze locatie mooi van zichzelf en kun je er prima een aantal trouwfoto’s maken.

Trouwtip: deel je fotoshoot op in meerdere momenten tijdens de dag. Bijvoorbeeld een kort moment in de ochtend, een kort moment tijdens een borrelmoment (rond het moment dat de zon ondergaat) en eventueel ook een paar minuten vlak voor het feest begint. Op die manier blijft de shoot kort, heb je veel variatie en mocht een moment uitvallen in verband met de regen, dan ben je flexibel. Op die manier is de kans op een succesvolle fotoshoot het grootst.

bruidspaar gaat tijdens herfst binnen op de foto

foto van bruidspaar dat gaat trouwen in de herfst of winter als het koud is met kaarsen

Trouwen jullie in de herfst of winter?

En hebben jullie nog geen trouwfotograaf?

Communicatie: trouwkleding in de winter

Een duidelijk voordeel van een winterbruiloft in november, januari of februari? Het is niet zo warm! Dit kan tegelijkertijd ook weer een nadeel geven, want je moet rekening houden qua buitenkleding. Wil je graag dat de gasten een specifieke kleur dragen, wees dan op tijd met het geven van hints. Dat kan via de trouwkaart, maar je kunt ook je meest naaste gasten tips geven. Heb je een dresscode, wees dan ruim op tijd met je communicatie. Dan hebben jullie gasten nog de tijd om hun outfit aan te passen.

Extra Tip: willen jullie een wandeling met de gasten buiten maken, communiceer dit dan ook. Helemaal in verband met eventuele hakken en/of delicate schoenen.

De website van Dresscode heeft nog veel meer handige kledingtips voor een herfst- of winterbruiloft.

 

knus buiten op de foto met kou en kerstsfeer

Warme wanten en een wintersjaal

Zes voordelen van een herfst- of winterbruiloft

1.

Veel leveranciers zijn beschikbaar en dus heb je veel keuze.

2.

Romantische setting binnen en buiten, overal gezelligheid.

3.

Mooie foto's door herfst- en winterkleuren.

4.

Het is niet zo heet en dus comfortabel in je kleding.

5.

Magisch zacht licht zorgt voor een extra mooie fotoshoot.

6.

Je weet zo goed als zeker waar je aan toe bent qua weer.

Voorbeelden van een herfsthuwelijk of winterbruiloft

Klik op de onderstaande foto’s om meer bruiloften te zien die plaatsvonden in het winter seizoen.

Onze werkwijze voor jullie trouwdag

Onze werkwijze is spontaan: jullie beleven jullie dag en wij maken daar zo onopvallend mogelijk foto’s van. Met 1 of 2 volwaardige fotografen. We willen dat jullie naar de trouwfoto’s kijken en terugdenken aan al die heerlijke momenten.  

En willen jullie toch groepsfoto’s of een fotoshoot dan geven we natuurlijk tips, zodat jullie ook van deze momenten kunnen genieten. We hebben 500 bruiloften gefotografeerd, dus tips genoeg.

Vooraf hebben we uitgebreid (online) contact. Eerst via een (online) kennismakingsgesprek en later via e-mail en een vragenlijst. 

Op die manier bereiden we ons voor op jullie trouwdag, zodat we zo veel mogelijk op kunnen gaan tussen de gasten. 

Lees hier meer over hoe wij te werk gaan.

Behind the scenes 2018 015

Trouwen in de herfst of winter?

Ik hoop het zo dat we jullie overtuigd hebben! Stuur ons in ieder geval een berichtje indien jullie nog specifieke vragen hebben of graag willen informeren naar onze beschikbaarheid. We komen graag jullie trouwdag fotograferen!

Wil je meer lezen over onze prijzen en mogelijkheden? Kijk dan op onze prijzenpagina.