Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in België: Kasteelvilla Le Boqueteau en twee zustervilla’s

Trouwlocatie Belgie 0211

(Bovenstaande villa is de derde villa die we bekeken)

België, een prachtig land dat heerlijk dicht bij Nederland is. Wanneer je in het midden van het land woont kun je in twee uur met gemak in België zijn. In samenwerking met Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje en Anne Floor Bakkenist, eigenaresse en  bourgondisch culinair expert bij Heerlijk & Hecht zijn wij op locatietour geweest. De komende vier weken laten we jullie elke week een te gekke locatie zien.

De derde locatie die we bezochten is Kasteelvilla Le Boqueteau, een statige villa met prachtige inrichting. Toen we op de locatie aankwamen waren moeder en dochter bezig om er voor te zorgen dat de villa helemaal in orde was voor de volgende gasten. Wat erg leuk was, is dat de mede-eigenaresse in Mei 2010 hier zelf ook is getrouwd. Ze kon dus een foto-album laten zien met allemaal foto’s van haar trouwdag op deze locatie. Daardoor was het natuurlijk extra makkelijk om voor te stellen hoe een trouwdag er uit zou kunnen zien. De salon was ingericht met een paar prachtige leren bankstellen. Ik kon me al helemaal voorstellen hoe hier, sigarenrokend en whiskeydrinkend, een aantal “best men” zich zouden voorbereiden op de bruiloft van hun beste vriend. De bruid zou ondertussen zich klaarmaken in 1 van de andere locaties die door de eigenaren van Le Boqueteau beheerd worden en over een paar uur zou het feest losbarsten in de tuin.

De tweede locatie die de eigenaresse ons liet zien was iets minder luxe, maar had toch unieke eigenschappen. De derde locatie echter was wel heel bijzonder. Alleen de buitenkant zag er al uit als een sprookje van Grimm.  Via een schattige deur liepen we naar binnen waar we in een door houtsnijwerk gedomineerde kamer kwamen. Alle ramen hadden schattige gordijntjes met een bijpassend motief. De bedden waren ofwel versierd met prachtig houtsnijwerk of hadden een heerlijke vintage-feeling door de stalen spijlen. Omdat het plafond relatief laag was kreeg je een heel knus gevoel. Dit zou een perfect huis zijn om als bruid je voor te bereiden op de grote dag. Ook heeft deze locatie een groot grasveld en een grote voortuin waarin je heerlijk buiten kunt tafelen.
compilatie12

Trouwlocatie Belgie 0012

Trouwlocatie Belgie 0021

Trouwlocatie Belgie 0043

Trouwlocatie Belgie 0052

Trouwlocatie Belgie 0061

Trouwlocatie Belgie 0072

Trouwlocatie Belgie 0082

Trouwlocatie Belgie 0092

Trouwlocatie Belgie 0102

(Villa Le Boqueteau qua vooraanzicht.)

Trouwlocatie Belgie 0123

Nadat we de eerste villa hadden gezien liet de eigenaresse ons nog kijken bij twee andere villa’s die ze beheren. De tweede villa was nog steeds statig en groots, maar het derde gebouw stal mijn hart; een lieve minivilla met een Hans-en-Grietje-gevoel!

Trouwlocatie Belgie 0133

Trouwlocatie Belgie 0141

Trouwlocatie Belgie 0152

Trouwlocatie Belgie 0163

Trouwlocatie Belgie 017

Trouwlocatie Belgie 0181

Trouwlocatie Belgie 0201De villa’s vallen onder de naam “Villa Wouw”. Ze hebben net als wij een Facebookpagina.

BewarenBewaren