Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in België: Chateau de Blier

Bruidsfotografie Belgie 6

België, een prachtig land dat heerlijk dicht bij Nederland is. Wanneer je in het midden van het land woont kun je in twee uur met gemak in België zijn. In samenwerking met Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje en Anne Floor Bakkenist, eigenaresse en  bourgondisch culinair expert bij Heerlijk & Hecht zijn wij op locatietour geweest. Deze week de laatste blogpost waarin we een bijzonder kasteel laten zien.

Chateau de Blier, een plek waarop twee kastelen tegen elkaar aan staan. Aan de ene kant heb je het “Grand Chateau” en daar direct naast staat het “Petit Chateau”, al met een een bijzondere plek dus. Je komt via een klein stijl weggetje aanrijden en rijdt vervolgens via een grote poort de binnenplaats op. Nadat we de auto geparkeerd hadden en kennisgemaakt hadden met het naastgelegen (Michelin-genoteerde restaurant) konden we het tweelingkasteel betreden. Ook deze locatie was weer mooi aangekleed met meubels die volledig “in stijl” waren. Overal hingen oude ingelijste posters en mooie foto’s. Ook waren de kamers grotendeels in de oude stijl van weleer vormgegeven.
Beide kastelen zijn vergelijkbaar qua sfeer, grote raampartijen, mooie kroonluchters en al met al krijg je een warm gevoel binnen. We liepen nog even om het kasteel heen om te kijken hoe de omgeving was en ontdekten hier en daar nog mooie plekken waar je buiten zou kunnen trouwen. Ook hier kon je dus weer goed gebruik maken van de diverse binnen- en buitenruimtes waardoor je een bijzondere trouwdag kunt creëren. Een prachtige afsluiting van onze 2011 locatietour.

Bruidsfotografie Belgie 1

Bruidsfotografie Belgie 2

Bruidsfotografie Belgie 3

Bruidsfotografie Belgie 5

compilatie3

Bruidsfotografie Belgie 8

Bruidsfotografie Belgie 10

Bruidsfotografie Belgie 2

Bruidsfotografie Belgie 3

Bruidsfotografie Belgie 4

compilatie1

Bruidsfotografie Belgie 6

Bruidsfotografie Belgie 8