Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in 2026 | onmisbare tips voor je bruiloft

Jullie zijn net verloofd en willen nu aan de slag met het plannen van de bruiloft. Wat een fijne tijd! Ook al duurt het nog even, voordat het zo ver is, toch kun je alvast de eerste dingen gaan regelen. In deze blogpost geven we je graag tips en ideeën voor als je gaat trouwen in 2026.

kleurrijke trouwfotografie 002

Kiezen van de perfecte trouwdatum in 2026

Het werkt voor jullie en eventuele trouwleveranciers het meest handig, wanneer jullie starten met de trouwdatum. Je kunt dan alvast enkele gasten peilen. Kunnen ze op jullie trouwdag? Maar ook kun je op zoek gaan naar je trouwlocatie. Want die zijn vaak het snelst volgeboekt. Willen jullie in het buitenland trouwen? Ga dan zeker op tijd op zoek, want die locaties zijn vaak tot wel twee jaar vooraf volgeboekt.

Bijzondere trouwdatum

Willen jullie een bijzondere trouwdatum? De vrijdagen en zaterdagen zijn het meest populair. Maar wanneer je op tijd bent, kun je bijvoorbeeld nadenken over vrijdag 06-02-2026, zaterdag 04-04-2026, zaterdag 06-06-2026, zaterdag 08-08-2026, zaterdag 10-10-2026 en zaterdag 12-12-2026. Allemaal makkelijk te onthouden trouwdata. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een datum die jullie goed uitkomt of een voor jullie belangrijke datum. Of kies voor een trouwdatum in 2027, wanneer jullie echt zeker willen weten dat iedereen beschikbaar is.

Vakanties = minder gasten

Hou in ieder geval rekening met de bouwvak: in deze periode zijn veel mensen op vakantie en dat kan lastig zijn bij het samenstellen van je gastenlijst. Daarnaast zal in 2026 het WK (Fifa world cup) plaatsvinden. We hebben vaker meegemaakt dat een deel van de gasten, tijdens het feest, op hun mobieltjes naar wedstrijden gingen kijken. Misschien handig om te weten. De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 11 juni en 19 juli. De Olympische winterspelen zullen plaatsvinden tussen vrijdag 06-06-2026 en zondag 22-06-2026. Hou hier rekening mee, wanneer je wilt trouwen in 2026.

Verloofd en trouwen in 2026.

Het vinden van een sfeervolle trouwlocatie

Het vinden van een trouwlocatie voor 2026 gaat vaak tegelijkertijd met het vinden van de trouwdatum. Vaak is dat zo, omdat trouwlocaties jaren van te voren volgeboekt zijn, voor bepaalde data. Wanneer jullie dus 12 maanden voor jullie bruiloft op zoek gaan, bestaat de kans dat je je trouwlocatie of trouwdatum moet aanpassen.

Tip: bekijk hier de 50 mooiste trouwlocaties van Nederland.

Tip: geen idee waar je moet beginnen? Overweeg een weddingplanner op je bruiloft.

Tips voor bruidsparen die trouwen in 2026 met lachend bruidspaar tijdens de trouwceremonie.

Het ideale trouwseizoen kiezen

Wanneer je op zoek gaat naar een trouwdatum, hou je al snel rekening met het seizoen. Willen jullie een winterbruiloft? Of spreekt een zomerbruiloft of lentebruiloft jullie meer aan? Uiteraard in de herfst ook een prachtige periode om te trouwen.

Overweeg of een grotere kans op regen een groot probleem is, of jullie rond feestdagen willen trouwen of dat de kans op mooi weer van belang is. Daarnaast kun je dus rekening houden met eventuele reisplannen van anderen (in verband met de bouwvak). Maak eventueel een moodboard via Pinterest en kijk wat jullie het meest aanspreekt. Laat je nu alvast inspireren.

Beste Trouwfotografie 2024 058

Trouwen in 2026: begin hiermee

Wanneer je begint met het plannen van je bruiloft, zijn dit de dingen die je als eerst moet regelen:

  1. Trouwdatum (liefst zo snel mogelijk)
  2. Trouwlocatie (eventueel in combinatie met de trouwdatum)
  3. Trouwambtenaar (indien jullie heel specifiek iemand op het oog hebben)
  4. Trouwfotograaf en/of videograaf (wij worden vaak 6 tot 18 maanden vooraf geboekt)
  5. Trouwkleding (ca 12 tot 6 maanden voor de bruiloft)
  6. De rest kan later nog…

We schreven meerdere blogposts over dit onderwerp. Een handig overzicht van al onze trouwtips vind je via de link.

Wil je trouwen in 2026, denk ook alvast na over een fotoshoot op een natuurlijke locatie.

Nog op zoek naar een trouwfotograaf?

We zijn, op dit moment, nog niet geboekt door bruidsparen die in 2026 gaan trouwen. Wel begint 2024 aardig vol te lopen en staan de eerste boekingen voor 2025-bruidsparen in onze agenda. Begin dus op tijd met het informeren naar de beschikbaarheid van jullie fotograaf. Heb je nog geen idee wat je wilt qua trouwfotografie? Bekijk dan de verschillende stijlen trouwfotografie die er zijn.

Wil je een keer met ons “virtueel” om de tafel? Stuur ons dan vooral een berichtje en we kijken wat we voor jullie kunnen betekenen in 2026. Wie weet tot snel!