Gaan jullie trouwen in 2024 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Spectaculair trouwen in 2024: de essentiële tips

Misschien hebben jullie net besloten te gaan trouwen in 2024 en willen jullie een trouwdatum kiezen. Misschien ben je gevraagd of heb je zelf je aanstaande gevraagd. Maar één ding is zeker: 2024 wordt jullie trouwjaar! We geven je graag een paar tips over de zaken waar je rekening mee moet houden.

Bruidspaar loopt weg na de trouwceremonie en geeft elkaar een kus.

Een stuwmeer van bruiloften

Als er iets is wat wij zeker weten is dat trouwen in 2024 erg populair is. En dat allemaal nog steeds door Corona, zo kun je ook op de site van Omroep Brabant lezen. Bruidsparen die eerst in 2022 wilden trouwen kozen vaak toch voor bijvoorbeeld 2023 of 2024.

En voila: een stuwmeer aan bruiloften.

Favoriete Trouwfoto 2022 073

Begin op tijd met plannen als je wilt trouwen in 2024

Begin op tijd met plannen dus, want veel data zijn al bezet. Helemaal wanneer je wilt trouwen bij een populaire trouwlocatie zoals Kasteel Wijenburg of Landgoed Rhederoord. Wil je de meeste keuze hebben? Ga dan voor een doordeweekse dag in het vroege voorjaar of de winter en laat je adviseren door de trouwlocatie die je op het oog hebt.

trouwfotograaf achter de schermen 009

Hoelang duurt het plannen van je bruiloft in 2024?

Hoe lang het duurt om een bruiloft te plannen is afhankelijk van de complexiteit en de grootte van jullie bruiloft. We raden je aan om eigenlijk 12 tot 18 maanden te nemen voor het plannen van jullie dag. Maar ook een last-minute bruiloft is mogelijk natuurlijk.

Favoriete Trouwfoto 2022 013

Hou er wel rekening mee dat veel populaire trouwlocaties en leveranciers misschien al volgeboekt zijn. Stuur ze dus meteen een e-mail en check hun beschikbaarheid. Eventueel kun je vrienden en familie om hulp vragen of overweeg om gebruik te maken van een weddingplanner. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat je stressloos kunt genieten van jullie heerlijke trouwdag.

Trouwen in 2023, met bloesem in het voorjaar.

Veel trouwmerken geven aan dat je een trouwjurk 12 tot 6 maanden voor jullie trouwdag moet bestellen. Ook de kleding van de bruidegom kan veel tijd kosten. Hou er dus rekening mee dat je dit op tijd regelt.

De eerste 5 dingen die je moet regelen voor je bruiloft

Wanneer je met je aanstaande je budget en trouwdatum hebt bepaalt, is het van belang om meteen op zoek te gaan naar de volgende drie leveranciers. Deze drie drukken vaak een grote stempel op je trouwdag en worden vaak als eerste geboekt door andere bruidsparen.

Bruiloft it flinkeboskje Friesland 041 1

Regel je trouwlocatie

De trouwlocatie wordt door veel bruidsparen als eerste geboekt en is vaak een bottleneck, wanneer je gaat trouwen in 2024. Wanneer jullie droomlocatie al geboekt is, kun je in gesprek gaan om te zien wat wél mogelijk is. Neem deze datum of data in reservering (als dat kan) en probeer binnen 14 dagen ook de volgende twee trouwleveranciers te regelen. Bekijk hier een overzicht van onze favoriete 50 trouwlocaties.

Zoek een trouwambtenaar

Zonder trouwambtenaar geen ceremonie en dus geen trouwdag. Wil je een hele persoonlijke trouwceremonie die 100% rondom jullie en jullie gasten draait? Overweeg dan om een zelfstandig trouwambtenaar in te huren.

STNL event parc broekhuizen 004

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

Boek een trouwfotograaf, trouwband, trouwvideograaf of cateraar

En wie je daarna regelt is een beetje afhankelijk van jullie wensen. We worden zelf als trouwfotograaf vaak als één van de eerste drie leveranciers vastgelegd. Maar soms vinden bruidsparen een andere leverancier nog belangrijker. Denk aan de band voor de avond of een videograaf die je op een andere bruiloft meemaakte of een favoriete cateraar die er bij moet zijn. Bekijk meteen of deze mensen nog beschikbaar zijn.

Backdrop bruiloft 0060

Trouwdatum gevonden?

Iedereen op 1 lijn? Leg dan liefst meteen iedereen vast, zodat de grote lijnen van jullie trouwdag alvast bepaald zijn. De rest kan allemaal later nog. Veel trouwleveranciers kennen weer andere leuke adresjes en ze helpen je graag met hun toptips. En lukt het je nog niet om een trouwdatum te vinden, lees dan de informatie hieronder.

Favoriete Trouwfoto 2022 051

Trouwen in januari, februari of maart

Wanneer jullie kiezen voor het voorjaar van 2024, heb je waarschijnlijk geluk. De meeste bruidsparen kiezen voor trouwmaanden zoals mei, juni en september (zie ook NOS). Daarom is er waarschijnlijk  meer keuze voor die vroege voorjaarstrouwdagen. Maar begin dus op tijd met het kiezen van je trouwdatum.

Favoriete Trouwfoto 2022 070

Mooie trouwdatum in 2024 kiezen

Wel is het handig om rekening te houden met “mooie trouwdatums in 2024”; van die data die makkelijker te onthouden zijn. Hebben jullie een winterbruiloft in januari, februari of maart? Denk dan bijvoorbeeld aan vrijdag 02-02-2024 of donderdag 22-02-24 en zaterdag 24-02-2024.

En vergeet de voorjaarsvakantie niet, want dan zijn veel mensen, en dus ook misschien trouwgasten, op vakantie. Nog beter idee: kies een trouwdatum omdat hij bij jullie past, niet omdat hij makkelijk te onthouden is. De datum staat vaak toch in de trouwring ;)

Tip: wil je een last-minute bruiloft plannen? Bekijk dan even deze blogpost.

Favoriete Trouwfoto 2022 084

Trouwen in april, mei of juni 2024

Willen jullie graag voor een lentebruiloft gaan? Met bloesem, meer kans op zonnig weer en misschien zelfs een buitenbruiloft? Dan kom je al snel uit bij april, mei en juni. Let op: dit is de meest populaire trouwperiode van het jaar en dus zullen veel trouwlocaties al geboekt zijn.

Qua populaire data heb je minder kans op succes bij vrijdag 24-05-2024. Ook hier weer geldt dat de vrijdagen en zaterdagen populairder zijn dan alle andere weekdagen.

Favoriete Trouwfoto 2022 067

Hou ook rekening met Hemelvaart, Pasen en Pinksteren. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor woensdag 08-05-2024 om een doordeweekse dag te hebben waarbij de meeste mensen de volgende dag vrij hebben. Of kies voor het Paasweekend rondom 28-03-2024, zodat je gezelschap daarna een lang weekend vrij heeft.

Tip: Is een madiwodo-bruiloft voor jullie oke, kies dan zeker voor een doordeweekse dag. Bekijk de blogpost voor 5 extra redenen.

Emotioneel moment tussen moeder en dochter tijdens het felicitatiemoment.

Trouwen in juli of augustus 2024

Goed, willen jullie een zomerbruiloft in 2024? Dat kan zeker. Waar je dan rekening mee moet houden zijn natuurlijk weer die populairdere data, zoals zaterdag 24 augustus 2024.

Trouwen tijdens de zomervakantie

Maar aan de andere kant adviseren we je ook om rekening te houden met de zomervakantie. In dit jaar zal de vakantie ergens tussen 16 juli en 1 september vallen, afhankelijk van in welke regio jullie trouwen. Ook zal er weer een EK plaatsvinden, ditmaal in Duitsland. Wil je zeker weten dat er geen voetbal is tijdens jullie bruiloft? Vermijd dan de periode tussen 14 juni en 14 juli.

Favoriete Trouwfoto 2022 071

Voordelen van een zomerbruiloft

Het voordeel van trouwen tijdens de zomervakantie is dat je meer keuze hebt, maar het nadeel is dat de kans bestaat dat een deel van jullie gasten op vakantie is. Willen jullie dus midden in de zomer trouwen, laat het op tijd aan je meest belangrijke gasten weten via een save-the-date.

Tip: Gaan jullie buiten trouwen in 2024 en wil je daar meer over lezen? Daar hebben we ook een blogpost over geschreven.

Romantisch trouwen in 2023 onder eeuwenoude bomen.

Trouwen in 2024: het najaar

Wanneer ik kijk naar de bruiloften die we in 2022 hadden en in 2023 gaan fotograferen dan valt op dat november en december populairder zijn dan ooit tevoren. Normaal gesproken hadden we misschien maximaal één bruiloft, maar nu is deze periode net zo populair als de maanden maart en april!

Tip: Hou even extra rekening met zaterdag 23 en 30 november. Vaak zijn de laatste weekenden voor december extra populair om te trouwen.

Favoriete Trouwfoto 2022 076

Hou bij het najaar rekening met al die volgeboekte locaties. Wel is de kans veel groter dat jullie in deze maanden succes zullen hebben met het vinden van een trouwdatum en trouwlocatie.

Trouwen in 2023: tips voor een winterbruiloft.

Trouwen in de winter van 2024-2025

Weten jullie nu al dat jullie willen trouwen in 2024 en is de winter helemaal prima? Ik zou dan zeker overwegen om te kiezen voor bijvoorbeeld het vroege voorjaar van 2024 (als jullie niet te lang willen wachten) of het late najaar. Denk bijvoorbeeld aan een novemberbruiloft of een kerstbruiloft.

Januaribruiloft

Of… als je helemaal “anders dan anders” wilt doen kun je kiezen voor een januaribruiloft. Wij hebben op dit moment zo’n 500 bruiloften mogen fotograferen en in die tijd hebben we misschien twee of drie keer een bruiloft in januari meegemaakt.

Je weet gewoon dat het weer toch slecht gaat zijn en dus kun je het binnen gezellig maken.

Tip: lees hier meer over trouwen in de herfst of tijdens de winter of bekijk deze novemberbruiloft.

Favoriete Trouwfoto 2022 083

Klaar om je droombruiloft in 2024 te plannen?

Nu je al deze handige tips hebt gelezen is het tijd om aan de slag te gaan. Neem je tijd. We merken vaak dat bruidsparen én verhuizen én trouwen in hetzelfde jaar en dat kan stress geven. Maak keuzes die bij jullie als trouwkoppel passen en geniet van al deze mooie momenten.

trouwfotograaf achter de schermen 017

En ben je nog op zoek naar de perfecte trouwfotograaf om jullie speciale dag vast te leggen? Laten we samenwerken om onvergetelijke herinneringen te creëren! Neem nu contact met ons op om beschikbaarheid te controleren en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.