Gaan jullie trouwen in 2024 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen in Hasselt, België | Domien & Heidi

bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-010

Het bord met “België” zijn we dit jaar al een aantal malen gepasseerd. Hoe het komt weet ik niet, maar dit was inmiddels als het vierde huwelijk van een Vlaams stel, dit jaar. En dus fotografeerden we afgelopen weekend ook de bruiloft van Domien en Heidi, een lief stel uit Vlaanderen dat houdt van fietsen, in de medische sector werkt en een prachtige bruiloft had. In Hasselt, België.

We begonnen die ochtend bij de voorbereidingen. Ramon reed door naar de beginlocatie van Domien, nadat hij me afgezet had bij Heidi. Ze was bij Amuse Couche, een voormalig jeneverstokerij met een combinatie van modern en industrieel. Maar dan wel op zo’n superromantische manier, met prachtige oude materialen. Afin: ze kleedde zich hier om en zag vervolgens Domien op de binnenplaats. We maakten hier een aantal foto’s en reden toen naar hun trouwlocatie, de “Tiendschuur Herkenrode” te Kuringen/ Hasselt.

En dan nu het meest unieke eigenlijk: Domien en Heidi hadden een compleet concept bedacht voor hun trouwceremonie. Kennen jullie het programma Blind Date? Het idee is dat 1 kandidaat uit andere kandidaten een “winnaar” kiest waarmee dan op vakantie gegaan kan worden. Heidi had zich snel omgekleed in een “normaal kleedje” en achter een kamerscherm zaten drie potentiële winnaars verstopt. Een daarvan was natuurlijk Domien. En door diverse hele persoonlijke filmpjes, een aantal quizvragen en natuurlijk een mini-interview werden we als publiek meegenomen in het verleden van deze twee mensen. Met als eindmoment: de daadwerkelijke ceremonie waarbij Domien & Heidi elkaar, in trouwkleding uiteraard, het jawoord gaven. Wij hebben in ieder geval nog nooit zo’n ceremonie meegemaakt!

De middag werd gevuld met felicitaties, een glaasje bubbels, rondspelende kinderen (waaronder hun superschattige dochter Lize), cadeautjes en genieten van het heerlijke weer. Daarna ging het gezelschap aan tafel en begon een fantastisch wereld buffet. Met diverse gerechten zoals Japanse sushi, Italiaanse gnocchi en Amerikaanse hamburgers. Omdat het diner wat later begonnen was, werden er op een gegeven moment een aantal tafels aan de kant geschoven (er waren immers 240 gasten en de zaal zat dus met recht vol) en vervolgens begon een feest waar we in Nederland echt nog van kunnen leren. Hoe de Vlamingen het doen weten we niet, maar de op de een of andere manier gaat er rond half elf ‘een knopje’ om en is het direct FEEST! We maakten hier nog een fijne impressie van, net als van die heerlijke desserttafel en toen was het tijd om weer richting Nederland te gaan.

bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-014bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-002bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-005 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-003 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-006 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-007 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-008 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-012 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-013 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-015 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-016 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-017 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-020 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-021 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-022 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-023 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-024 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-025 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-026 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-027bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-029bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-030 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-028bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-032 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-031bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-033 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-034 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-035 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-036 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-037 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-038 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-039 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-040 bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-041

 

B&B in de ochtend: Amuse-Couche
Trouwlocatie: Tiendschuur Herkenrode
Trouwjurk: Pronovias