Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen bij Kasteel Wijenburg

Misschien wel het mooiste kasteeltje van Nederland: Kasteel Wijenburg. Een fantastische plek in ieder geval om te trouwen. In de afgelopen zestien jaar zijn we er zelf meer dan twaalf keer geweest. Om zelf te fotograferen, maar ook om workshops te geven.

Wanneer je zelf wilt trouwen bij Kasteel Wijenburg, krijg je de hele locatie exclusief voor jullie trouwdag. Dat is heel erg fijn, omdat je dan geen andere bruidsparen tegenkomt. Daarnaast zijn we heel enthousiast over de vele lieve en behulpzame mensen die hier werken. Johan en Marjél en hun team maken jullie dag tot een uniek hoogtepunt.

Bruid loop door blauwe salon kasteel wijenburg

Blauwe Salon

Fijn binnen trouwen. De ruimte die bij binnenbruiloften vaak gebruikt wordt voor de ceremonie is de Blauwe Salon.

Deze sfeervolle trouwzaal met open haard en airco is op verschillende manieren in te delen. Ook wordt deze zaal vaak gebruikt voor intiemere diners of het trouwfeest.

Bibliotheek

Deze ruimte van Kasteel Wijenburg wordt vaak gebruikt voor de voorbereidingen van bruid of bruidegom. Er is veel natuurlijk licht aanwezig door de hoge ramen.

De ruimte wordt verder vaak gebruikt voor het ontvangst van de daggasten of de avondgasten. Ook hebben we wel eens meegemaakt dat hier het dessert werd opgediend. Stiekem is dit onze favoriete ruimte van het kasteel.

Bruidspaar fotoshoot in bibliotheek
kasteel wijenburg bibliotheek voorbereidingen 2
Toost in de bibliotheek van kasteel wijenburg
kasteel wijenburg bibliotheek voorbereidingen
Vader en zoon voorbereidingen op bruiloft
blauwe salon wijenburg zwart wit
Bruidegom wordt aangekleed door broers
Bruidegom doet strikje goed

Heerensalon

De Heerensalon van Kasteel Wijenburg bevind zich op de begane grond. Je kunt hier ook een deel van de voorbereidingen doen en de kamer wordt vaak gebruikt als terugtrekruimte of opslagruimte voor bijvoorbeeld bedankjes of kleding.

De kamer is iets donkerder, maar door de open haard erg sfeervol. We hebben één keer meegemaakt dat een klein gezelschap hier ging dineren.

Breughelkelder

Beneden in Kasteel Wijenburg bevindt zich de Breughelkelder met een nabijgelegen geheime bar. In de Breughelkelder vinden vaak wijnproeverijen plaats. Ook wordt deze ruimte soms gebruikt voor een informele lunch.

Tijdens andere bruiloften werd deze ruimte gebruikt voor kinderentertainment; terwijl de ouders boven dineerden, werden de kinderen beneden met nannies vermaakt.

Trouwgezelschap in de breughelkelder in Kasteel Wijenburg
Bruidspaar eerste dans in de ridderzaal
diner ridderzaal kasteel wijenburg 2
Toost tijdens diner in Ridderzaal van Wijenburg
diner ridderzaal kasteel wijenburg

Ridderzaal

De grootste zaal van het kasteel is de Ridderzaal. Deze zaal bevindt zich halverwege (boven) in het kasteel en wordt vaak gebruikt voor diners met een groter gezelschap. Aan lange tafels of ronde tafels kan men genieten van heerlijk eten.

Ook kiezen sommige bruidsparen, helemaal wanneer ze een groter gezelschap hebben, om hier een spetterend trouwfeest te geven.

Bruidssuite

Het leuke van Kasteel Wijenburg is dat je hier ook kunt overnachten. Boven in het kasteel kun je het torenkamertje vinden, de bruidssuite.

Bruidsparen die wat later op de dag trouwen, gebruiken deze plek soms voor de voorbereidingen van de bruid.

Trouwen bij Kasteel Wijenburg en dan voorbereidingen boven in de torenkamer met trouwjurk aan het bed.
Gezelschap trouwt buiten bij Kasteel Wijenburg onder oude bomen.

Buiten Trouwen

Wie gaat trouwen bij Kasteel Wijenburg kan ook kiezen om buiten te trouwen. Met uitzicht op het kasteel en onder een aantal oude bomen.

Een geweldige plek voor mensen die het liefst alle ruimtes van het kasteel gebruiken en dus ook de buitenruimte. Loop rondom het kasteel om op deze locatie te komen.

Fotoshoot bij Kasteel Wijenburg

Willen jullie een fotoshoot en gaan jullie trouwen bij Kasteel Wijenburg? Dan hebben jullie het voordeel dat je mooie trouwfoto’s kunt maken rondom het kasteel.

We gebruiken zelf vaak de boomgaard, de kasteelhoeve en het parkje rondom het kasteel voor de fotoshoot. En zo heeft elk seizoen weer zijn eigen trouwfoto’s.

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

Enthousiast over de foto’s die we gemaakt hebben bij Kasteel Wijenburg? En nog op zoek naar een trouwfotograaf? Bekijk dan onze beschikbaarheid of stuur ons een e-mail.

Trouwreportages bij Kasteel Wijenburg

Bekijk hier trouwreportages van stellen die gingen trouwen bij Kasteel Wijenburg. Alle reportages zijn door ons gemaakt in de afgelopen jaren. In totaal zijn we nu zo’n tien keer bij deze trouwlocatie geweest en elke keer weer onder de indruk.