Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen bij it Flinkeboskje

Trouwen it Flinkeboskje 022

Trouwen bij it Flinkeboskje

Een bruiloft bij it Flinkeboskje. Ik denk dat dit misschien wel ons favoriete plekje in het Noorden is. De laatste kilometers dat je rijdt kun je je haast niet voorstellen dat zo’n leuke locatie ergens aan een doodlopende weg ligt. Je kijkt om je heen en opeens zie je een bordje verschijnen. Yes, hier is het!

Trouwen it Flinkeboskje 027
Trouwen it Flinkeboskje 005
Trouwen it Flinkeboskje 004

Deze locatie bestaat eigenlijk uit twee hoofdgebouwen. Aan de ene kant van de weg heb je accommodatie voor gasten en deze plek hadden Peter en Saskia dan ook uitgekozen voor hun voorbereidingen. Ook hun gasten konden hier alvast overnachten en dus rustig hun dag beginnen.

Peter was in het achterhuis, terwijl Saskia in het voorhuis verbleef. Een veilige zone werd gecreëerd zodat ze niet bij elkaar binnen zouden lopen, want je weet maar nooit natuurlijk.

Trouwen it Flinkeboskje 006
Trouwen it Flinkeboskje 007
Trouwen it Flinkeboskje 009

Saskia wilde heel graag een first look met haar vader. Dit momentje was dus extra speciaal voor haar.

Trouwen it Flinkeboskje 011

Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje, zorgde er voor dat Peter op precies de juiste plek ging staan, vlak voordat hij zijn bruid zou gaan zien. Ogen dicht, klaar gaan staan en wachten totdat ze “draai je maar om!” zegt… best spannend denk ik.

Trouwen it Flinkeboskje 012
Trouwen it Flinkeboskje 013
Trouwen it Flinkeboskje 015
Trouwen it Flinkeboskje 016
Trouwen bij it Flinkeboskje op het weiland voor de kas.

Trouwceremonie voor een kas

Wat zo mooi is aan trouwen bij it Flinkeboskje is niet alleen de wijdsheid van het Friese landschap, maar ook die vintage kas. Je kunt er in trouwen (als het niet te warm is), maar het is natuurlijk ook een prachtige backdrop. De gehele ceremonie vond hier, op het grasveld, plaats.

Wat extra bijzonder was? De vaders van bruid en bruidegom deden de ceremonie! Extra persoonlijk op deze manier natuurlijk. En de muziek werd geregeld door zus en zwager. Heel mooi hoe deze ceremonie vorm was gegeven.

Bruidspaar zit voor de kas.
Trouwen it Flinkeboskje 019
Trouwen it Flinkeboskje 021
Trouwen it Flinkeboskje 024
Overzicht van een receptie bij It Flinkeboskje.
Trouwen it Flinkeboskje 029

Een middag vol met spelletjes, snoepen, taart eten, kletsen en heerlijk weer. Er waren heel wat kindjes op deze bruiloft en die konden zich prima vermaken.

Trouwen it Flinkeboskje 031
Trouwen it Flinkeboskje 034
Trouwen it Flinkeboskje 035
Trouwen it Flinkeboskje 036
Trouwen it Flinkeboskje 037

Fotoshoot bij Flinkefarm

De fotoshoot deden we grotendeels “aan de overkant”, dus bij de accommodatie. Het leuke van deze plek is dat het er lekker rustig is, met heel veel mooie bomen en struiken. Ook liepen we nog een stukje richting een groot leeg veld. Op die manier konden we het prachtige landschap ook een rol geven in de trouwfoto’s.
En omdat het al wat later op de dag was, konden we dankbaar gebruik maken van de lager staande zon. Dit zorgt er altijd voor dat je nét even meer sfeer in je foto’s krijgt. Dus tip: heb je later op de dag tijd voor de fotoshoot (en heb je tijd genoeg om je gasten te spreken), plan dan de fotoshoot op dit moment in. Of doe de shoot eerder, wanneer je gaat trouwen bij it Flinkeboskje en plan hier nog even tien minuutjes in. Dit stel heeft zelfs met ondergaande zon nog heel even vijf minuten genomen, zoals je straks wel ziet.

Trouwen it Flinkeboskje 039
Trouwen it Flinkeboskje 041
Bruidspaar in een weiland.
Trouwen it Flinkeboskje 043
Dineren in de kas bij It Flinkeboskje.
Trouwen it Flinkeboskje 047

Dineren gebeurde natuurlijk in die prachtige kas. Het was de hele dag prima geweest qua temperatuur en dus was de kas ideaal voor de avond. De gasten namen plaats aan een lange tafel en konden genieten van heerlijk eten, mooie gesprekken en elkaars gezelschap.


En dan die speeches: fantastisch! De kinderen spraken een woord naar hun vader en hun moeder, enkele andere gasten namen ook het woord en als kippenvelgevende afsluiter zong Peter zijn bruid een lied toe van Stef Bos. Volgens mij zat de helft van het gezelschap te huilen ;)

Trouwen it Flinkeboskje 045
Trouwen it Flinkeboskje 049
Trouwen it Flinkeboskje 051
Eten door Lokaal 55.
Trouwen it Flinkeboskje 053
Trouwen it Flinkeboskje 054
Fotoshoot bij zonsondergang.

We sloten deze dag af met een minishoot bij ondergaande zon. Zoals je wel kunt zien hadden we niet veel langer moeten wachten. Wat een heerlijk afsluiting van een fijne trouwdag….

Trouwen it Flinkeboskje 056

Adresjes van dit bruidspaar (in samenwerking met Het Bruidsmeisje)

Weddingplanner: Het Bruidsmeisje (Vivian plus assistent)
Locatie & Styling: It Flinkeboskje
Bloemen: Pluktuin
Catering: Lokaal 55
Entertainment tijdens de ceremonie: Minke & Wolfgang (familie)
Haar & Make Up: Kapsalon Pardoes

Nog een reportage zien van deze heerlijke trouwlocatie in Friesland? Klik dan even op de link.