Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwboekje | Aaf Brandt Corstius

Trouwboekje van Aaf Brandt Corstius

Wat leuk! Een mailtje van Meulenhoff met de vraag of ik, “Beste,” misschien een bericht zou willen schrijven over het nieuwe boek van Aaf Brandt Corstius. Aaf, de-zus-van, Flow-columniste, 40+’er, en door mij bestempeld als “leuk mens” (sorry Aaf!) heeft eindelijk iets geschreven over trouwen en dus kan ik er ook weer iets over schrijven. Haar boek heet: Trouwboekje, zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.

En hoe tof zou het zijn wanneer zij dan weer mijn stuk zou lezen? Afin, er volgde een e-mailwisseling met de uitgeverij, ik besloot om niet in te gaan om bij voorbaat een stuk te schrijven en af te wachten tot ik het boek op natuurlijke wijze ergens zou tegenkomen. En ja hoor. Nog geen twee maanden later lag het boek bij de bibliotheek te “shinen”. Want goudkleurige foliedruk en turquoise zijn voor mij onweerstaanbaar.

Aaf, wat heb je een heerlijk boek geschreven. Een boek(je) waar je inderdaad zo doorheen gaat. Met een heerlijk voorwoord over haar aanzoek (dat plaatsvond, terwijl Aaf weeën had), met tips over hoe je jouw dag zo authentiek en eigen mogelijk maakt, een lijstje met 13 punten om je bruiloft net iets betaalbaarder te maken, en nog heel veel meer.

Trouwen in het Bos TB D 056

Aaf over trouwfoto’s

Ja, want stiekem is dat natuurlijk hetgeen waar ik het meest geïnteresseerd was. Hoe dacht (en denkt) Aaf over fotografie? Helemaal nu ze zelf getrouwd is? Kortgezegd, beter dan ik had gedacht. Ze schrijft op pagina 136: “… de foto’s zijn voor altijd. Dus, foto’s: geld insteken. Zeker”.

En ik heb weer een keer extra gelezen dat bruidsparen waarde hechten aan momenten waar ze zelf niet bij konden zijn. Ook aan groepsfoto’s of van die foto’s die veel mensen gewoon willen hebben (bijvoorbeeld een foto met je beste vriendin of je moeder), voor mij dus fijn om te lezen.

Aaf geeft ook een paar tips voor het regelen van een unplugged wedding. Ik ben zelf blij dat ze dit heeft gedeeld. Het is voor ons niet zo dat we per se afraden om andere mensen te laten fotograferen, we willen alleen dat bruidsparen bewust de keuze maken en de voordelen en nadelen van een “niet door andere gefotografeerde bruiloft of ceremonie” weten.

Mon et Mine cameo in het Trouwboekje

En toen sloeg ik pagina 51 open. Ergens op een derde van boven stond zomaar onze naam! Mijn hart sloeg over en ik las snel verder. Het ging hier over een tip die gegeven werd met betrekking tot trouwautochauffeurs. Soms kunnen ze namelijk een behoorlijke stempel drukken op een trouwdag, wanneer ze bijvoorbeeld klagen over het weer. Dit terwijl jij jezelf aan het vertellen bent dat het oké is en heus niet jammer. Stiekem hoopte ik natuurlijk dat ze een indirecte pluim zou geven, maar desalniettemin: Aaf weet dat wij bestaan!

Trouwboekje Lezen? Ja of nee..

Je gaat trouwen, verslindt alles wat met trouwen te maken heeft en je bent fan van Flow magazine? Regel dan absoluut dat je dit boekje te lezen krijgt. Aaf kan heerlijk schrijven en geeft goede realistische tips. In een paar uur heb je weer heel wat geleerd over budgetten opstellen, het aanwijzen van die ene persoon die er voor zorgt dat jij op jouw trouwdag genoeg te eten en drinken krijgt en over taartbuffetten. Eigenlijk jammer dat ik zelf al getrouwd ben ;) Gelukkig heeft ze ook een boek geschreven voor mensen die 40 jaar zijn/worden ;)

Wil je van onze kant nog meer trouwtips die te maken hebben met bruidsfotografie dan kun je die onder de link vinden.

Creatieve trouwfoto bij de duinen gemaakt.