Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Hoe vind ik de beste trouwalbum-leverancier | 7 tips voor het vinden van de perfect match

Een professioneel trouwalbum wordt gemaakt om jarenlang meegemaakt. Soms verdwijnt het achter in een kast, maar over het algemeen wordt het dan na een aantal weken, maanden of jaren weer tevoorschijn getoverd. En omdat het even mee moet gaan, moet je natuurlijk ook wel een fijne kwaliteit in huis hebben. Wij leveren zelf uitsluitend digitaal opgemaakt en geprinte trouwalbums. We plakken dus zelf niets meer.

Trouwalbum Voorbeeld 011

Een trouwalbum door je bruidsfotograaf laten maken

Nu kunnen bruidsparen zelf albums laten maken bij fotoprintbedrijven, maar deze verschillen vaak op diverse vlakken met een album dat je bij een bruidsfotograaf besteld. En als bruidsfotograaf zijnde heb je vaak je huiswerk gedaan om de juiste leverancier te vinden die bij jou past. Omdat we in de afgelopen 11 jaar vele leveranciers hebben geprobeerd, weten we inmiddels redelijk waar we op moeten letten. Vandaar dat we een vlog hebben gemaakt over dit onderwerp: hoe kies ik de juiste albumleverancier?

Fine Art Mat trouwalbum 006

7 Tips voor de ideale trouwalbum leverancier

We geven in je in de vlog een goed overzicht van alles waar we op letten, maar hebben ook een korte samenvatting gemaakt van de meest belangrijke punten. Deze staan hieronder beschreven. Ben je bruidsfotograaf, dan horen we graag of er nog andere punten zijn waar jij op let. En als je een bruidspaar bent dan geven we je graag deze tips mee. Wellicht dat het je helpt bij het uitzoeken van hét trouwalbum voor jullie.

  1. Prijs: wat is de inkoopprijs, wat zijn de verzendkosten, heb je te maken met douanekosten? Overall: is dit album te betalen voor jouw doelgroep?
  2. Voorbeeldalbumkorting: sommige leveranciers geven je een korting op het voorbeeldalbum, zodat je gemakkelijk een compleet voorbeeld kunt bestellen. Dit kan variëren van 25%, tot 50% tot een gratis album.
  3. Omslag opties, wat is er mogelijk qua leer, linnen et cetera? En is het wel echt leer? Kun je de namen er in laten drukken? Is het mogelijk om een foto op de voorkant te hebben? Hoe is de cover afgewerkt qua hoeken?
  4. Welk type papier gebruikt het bedrijf? Wij hebben zelf bijvoorbeeld fotopapier en fine art papier. Let ook op de vouw in het midden.
  5. Kwaliteit van de prints qua kleur en qua zwart-wit.
  6. Levertijd: hoe lang duurt het voordat je het album in huis hebt?
  7. Klantenservice: hoe gaat het bedrijf om met jouw eventuele klachten? Iedereen maakt fouten, maar hoe worden ze opgelost?

Het vlog is in het Engels, omdat we recentelijk hebben besloten ons Bruidsfotografie Youtube Kanaal in het Engels op te zetten. Mocht je het een informatief kanaal/vlog vinden, Like, Comment of Subscribe : )