Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Tips ’n Tricks voor bruidsfotografen

Altijd blijven leren

Weet je, al het begin is moeilijk.
We weten er alles van. We zijn bijvoorbeeld recentelijk een Youtube-kanaal begonnen. Of eigenlijk… Ramon is een kanaal begonnen en ik (Hermine) doe mee. Hij laat wat vaker zijn gezicht zien en ik ben dan vaak de persoon die “achter de camera staat”. Een kanaal met tips ’n tricks voor bruidsfotografen.

Maar dan sta je voor de keuze.

Engels of Nederlands?

Het aantal keren dat Ramon overnieuw begonnen is bij zijn eerste video… echt een lastige keuze. Want Nederlands is natuurlijk 10 keer makkelijker, maar heeft minder bereik. En Engels is lekker handig en internationaal, maar wel even een uitdaging. Dus het twijfelen begon. Totdat Ramon de knoop doorhakte: Engels of helemaal niet. En dus zijn we inmiddels een heel aantal video’s verder.

Twee trouwfotografen zittend op een bankje tijdens een bruiloft.

Wat jij hier aan hebt?

Nou dat mag je zelf bepalen. We hebben namelijk een aantal doelen met deze filmpjes. We willen je laten zien wat wij als bruidsfotograaf zijnde doen, we willen je een beetje kennis laten maken met ons én we willen graag onze kennis delen. Want we zijn inmiddels aardig onderweg naar de 400 bruiloften (of die hebben we al behaald, we zijn de tel even kwijt).

Dus filmpjes op Youtube.

Met tips ’n tricks, inspiratie en hier en daar een technische review. Bijvoorbeeld van een lens, een statief of andere camera gear.

Het is niet zo uitgebreid als een workshop bruidsfotografie, maar zeker leuk om naar te kijken. En voor ons ook heel erg tof om te maken. Dus bekijk je één van onze video’s laat het dan vooral even horen. En met name de vragen zijn tof, want we geven graag antwoord op jullie vragen!

Goed, laat me eens 1 video zien waar ik echt iets aan heb, als beginnend trouwfotograaf zijnde

Ja! Graag! We kalibreren zelf met enige regelmaat onze lenzen. Helemaal wanneer ze nieuw zijn natuurlijk. En dus hebben we een filmpje gemaakt over het kalibreren van lenzen, want dat kan best een gedoetje zijn. Focal heeft het filmpje destijds ook gedeeld.

Tips n tricks voor bruidsfotografen

En twijfel je over het verschil tussen de 5Dmk3 en de 5Dmk4, we hebben er een filmpje over! Dit is trouwens 1 van de eersten, dus “bare with us”. Hij is al bijna 10.000 keer bekeken. Hoe tof is dat? Ramon putte uit zijn kennis van het gebruik van deze camera’s en vertelde alles wat hij wist. En wat onwijs leuk is: er zijn heel veel mensen die vragen stellen. En wanneer je antwoord geeft krijg je al snel een conversatie. Met nóg meer informatie. Win-win voor iedereen! Het klopt trouwens dat we niet al te zuinig omspringen met onze camera’s. Oeps ^^

Update: we zijn inmiddels overgegaan op Canon R5 en Canon R6… met een beetje geluk maken we hier binnenkort ook een filmpje over.

En dan heb ik het nog niet gehad over iso, sluitertijd en diafragma

Want ja, daar hebben we ook filmpjes over gemaakt. We fotograferen zelf namelijk manueel en dan is het fijn om te weten wat je camera doet. Hoe meer je over je camera weet, des te minder hoef je na te denken over het technische aspect van het maken van een foto. Handig, toch?

Geef ons jouw ideeën

Goed. We zijn altijd op zoek naar nieuwe filmpjes om te maken. We streven er naar om er 1 per week online te zetten. En daarom willen we je vragen om ons vooral op goede ideeën qua onderwerpen te brengen. Of het daadwerkelijk gaat lukken om er een video over te maken is een tweede, maar we gaan er wel serieus over nadenken. Dus laat even een reactie achter, hier of op ons Youtube-kanaal.