Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Plan je bruiloft met ChatGPT: tips, trucs en trouw prompts

Het plannen van een bruiloft kan heel veel tijd kosten. Waar moet je beginnen en welke beslissingen moet je allemaal maken? Sinds kort is er een helpende hand in de vorm van Artificial intelligence (AI) en ChatGPT van OpenAI. Heb je zin hebt om dit hele project anders aan te pakken: plan je bruiloft met ChatGPT.

Favoriete Trouwfoto 2022 068

We je een helpende hand bieden door je te laten zien hoe je ChatGPT (versie 3.5 is gratis) kunt inzetten voor het plannen van jouw bruiloft. Ook kun je het gebruiken voor het opdoen van inspiratie, kun je organisatorische taken simpelen maken en hier en daar teksten laten schrijven. Ook gaan we in op de nadelen van ChatGPT voor je bruiloft.

Favoriete Trouwfoto 2022 070

Misschien goed om te weten vooraf: we zijn fans van weddingplanners en ceremoniemeesters. Deze blogpost is puur en alleen om sommige lastige onderdelen nét iets makkelijker te maken. We geven je een paar prompts voor een bruiloft: wie weet kun je er iets mee!

Favoriete Trouwfoto 2022 018

De mogelijkheden van ChatGPT bij het plannen van een bruiloft

Gebruik ChatGPT voor het krijgen van inspiratie. Bijvoorbeeld voor een overzicht met welke trouwthema’s er zijn of uit welk type trouwlocatie je kunt kiezen. Onthoud hierbij wel dat je nog geen afbeeldingen kunt krijgen. Voor inspiratie hierover zou je kunnen kijken op Pinterest.

Sparren en inspiratie

ChatGPT kan je steekwoorden geven die helpen bij je verdere zoektocht. Bijvoorbeeld dat trouwfoto’s van momenten vaak journalistieke trouwfotografie heten of dat er subtiele verschillen zijn tussen een rustiek of vintage thema voor je bruiloft.

Favoriete Trouwfoto 2022 035

ChatGPT voor de organisatie van je bruiloft

Gebruik deze handige tool voor het opstellen van een bruiloftschecklist. Voer bijvoorbeeld in “geef mij een gedetailleerde checklist voor het organiseren van een bruiloft en hou hierbij rekening met wanneer ik bepaalde onderdelen moet regelen“.

Ook kun je er voor kiezen om je te laten helpen bij het creeëren van een gedetailleerd draaiboek voor de dag. Voer hierbij alvast in welke onderdelen er sowieso plaats zullen vinden op jullie trouwdag, zodat je een antwoord krijgt die past bij jullie vragen.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar
Eli Tijl 061

Een andere optie is dat ChatGPT je informatie kan geven over hoe je een budgetverdeling opstelt voor jullie bruiloft. Hierbij kun je advies geven over wat normale bedragen zijn, maar hou er rekening mee dat ChatGPT gebaseerd is op informatie tot september 2021. De prijzen zullen dus inmiddels hoger zijn.

Trouwprompts:

 • Hoe moeten we ons bruiloftsbudget van 20.000 euro verdelen over de belangrijkste uitgaven?
 • Wat zijn enkele manieren om te besparen op onze bruiloftskosten?
 • Hoe kunnen we een bruiloftsbudgetoverzicht opstellen om onze uitgaven bij te houden?
Adam Steffanie 314

Hoe vind ik mijn ideale trouwlocatie met ChatGPT?

Gebruik het AI-programma om te brainstormen over welk type trouwlocatie bij jullie wensen past. Vraag bijvoorbeeld om de perfecte trouwlocatie in de omgeving van Utrecht te vinden. Of “geef 10 verschillende typen trouwlocatie en de voordelen en nadelen van het trouwen op dit type locatie”.

Ga vervolgens zelf aan de slag het maken van een checklist. Waar moet jullie ideale trouwlocatie aan voldoen? Wat is voor jullie van belang? Je kunt altijd vragen of de AI-assistent kan helpen bij het maken van een lijst met aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een trouwlocatie.

Toon Bert Dorien 622

Persoonlijke woorden door AI

Hoewel ik niet snel aan zou raden om je persoonlijke geloften te laten schrijven door AI, kun je wel advies krijgen over hoe lang persoonlijke geloften mogen zijn, wat je zeker niet moet vergeten bij het schrijven van personal vows en wanneer je deze persoonlijke geloften uitspreekt.

Ook kunnen trouwgasten geholpen worden bij een speech voor een bruiloft schrijven met ChatGPT. Je kunt tips krijgen voor de structuur en voor het toepassen voor humor. Ook hier wil je natuurlijk niet volledig oppervlakkige speeches zonder inhoud, maar het draait hier om de persoonlijke anekdotes. Zolang die echt zijn, zal de speech ook diepgang hebben.

Trouwen in een kas bij Tuin de Lage Oorsprong.

Trouwprompt:

Kun je me helpen bij het schrijven van een speech voor mijn beste vriendin’s bruiloft? Welke informatie heb je van mij nodig om me hierbij te helpen?

Beste Trouwfotografie 2020 022

Unieke en creatieve ideeën voor bedankjes en andere trouwdetails.

Denken jullie na over het geven van een trouwbedankje, aan het einde van de avond? Ook hier kun je over brainstormen met AI. Net zoals dat je ook op zoek kunt gaan naar persoonlijke elementjes die jullie trouwdag extra persoonlijk kunnen maken. Of wat denken je van ideeën om je gasten bij de trouwceremonie te betrekken?

Bruiloft One Roermond 014

Trouwprompts:

 • Wat zijn enkele creatieve bedankjes voor een milieuvriendelijke bruiloft?
 • Hoe kunnen we onze gasten op een leuke/ludieke manier betrekken bij onze bruiloftsceremonie? Geef een overzicht van 5 tips voor volwassenen en 3 ideeën voor kinderen.
 • Wat is een leuke manier om het trouwfeest te openen? We houden niet van dansen.

Dit is waarom je niet je hele bruiloft kunt plannen met ChatGPT AI

Hoewel ChatGPT je een flink eind op weg kan helpen bij het plannen van je bruiloft, zijn er meerdere redenen waarom AI niet een complete weddingplanner gaat vervangen. De hoofdredenen zijn als volgt.

Buitenbruiloft aan het water Willemijn Liang 073 1

1. ChatGPT kan niet in real-time met anderen praten

Een live gesprek is nog altijd niet mogelijk. Je kunt natuurlijk zelf chatten, maar het is niet mogelijk voor AI om een trouwlocatie op te bellen en meteen om een offerte te vragen die past bij jouw wensen. En hoewel dit in de nabije toekomst wel mogelijk gaat zijn, is het nog steeds handiger om zelf direct het gesprek te voeren en jullie wensen kenbaar te maken.

Bruiloft Hortus Botanicus Amsterdam 018

2. ChatGPT loopt een beetje achter

De informatie waarop deze AI getraind is, loopt achter. De database is gevuld met informatie tot september 2021. Dus als je iets wilt weten over de nieuwste trouwjurk-trends, populaire kleurencombinaties of wilt weten of een trouwlocatie nog geopend is (of inmiddels gesloten) dan kun je dit niet via ChatGPT regelen helaas. Daarnaast merk je soms ook dat informatie niet helemaal klopt of onvolledig is. Blijf dus absoluut zelf alles checken.

Bruiloft Buitenplaats Sparrendaal 007

3. ChatGPT is een taalmodel en geen mens

Hoe magisch ChatGPT ook is: menselijke interactie is er niet. AI kan je helpen bij het genereren van ideeën en het organiseren van informatie, maar het kent jouw voorgeschiedenis niet. Wat zijn je beweegredenen, wat maakt jullie als bruidspaar zo uniek?

Maak dus nog steeds gebruik van aanbevelingen van vrienden of kennissen. Zij kunnen je ook helpen bij het maken van (emotionele) beslissingen. Die empathie is vaak heel belangrijk voor het plannen an een bruiloft.

trouwfotograaf genk 039

Trouwfotograaf vinden met ChatGPT

We zijn zelf trouwfotograaf en daarom is het niet meer dan logisch dat we je ook hier een aantal tips en prompts voor geven. Je kunt de AI gebruiken om bijvoorbeeld uit te vinden waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een fotograaf. Of denk aan meer informatie over de trouwfotografiestijlen die er zijn, welke vragen je moet stellen tijdens het kennismakingsgesprek met je trouwfotograaf en hoe je een portfolio kunt beoordelen.

Backdrop bruiloft 0076

Trouw prompts over trouwfotografie:

Welke stijlen trouwfotografie zijn er? Geef de verschillen weer in een bullet list.
Hoe kunnen we het portfolio van een trouwfotograaf beoordelen en hoe kunnen we meerdere fotografen met elkaar vergelijken?
Welke vragen moeten we stellen tijdens het kennismakingsgesprek?

Bruiloft Landgoed Ullerberg 034

Plan je bruiloft met ChatGPT: handige trouwprompts

Tot slot nog een aantal handige trouwprompts die jij kunt invoeren, zodat het plannen van je bruiloft nóg leuker wordt.

 • Geef ons ideeën voor een strandbruiloft. Geef ideeën voor trouwlocaties, de beste periode om te trouwen én waar je op moet letten, zodat onze gasten het naar hun zin hebben.
 • Kun je suggesties geven voor een milieuvriendelijke bruiloft?
 • Wat zijn enkele creatieve ideeën voor een winterbruiloft?
 • We trouwen over 6 maanden: hoe plan ik zo snel mogelijk mijn bruiloft?
 • Hoe kunnen we een uitnodiginglijst opstellen en organiseren?
 • Welke taken moeten we toewijzen aan onze getuigen / ceremoniemeesters / weddingplanner?
 • Waar moeten we op letten bij het kiezen van een luxe trouwlocatie in Italië?
 • Hoe kunnen we de beste trouwfotograaf vinden voor onze bruiloft en waar moeten we op letten?
 • Wat zijn enkele vragen die we kunnen stellen aan potentiële cateraars?
 • Hoe kunnen we een band of DJ selecteren voor onze trouwreceptie?
omnimobilae 71
 • Kun je ons helpen bij het samenstellen van een muzieklijst voor de receptie? We houden absoluut niet van Nederlands-talige muziek.
 • Wat zijn enkele persoonlijke details die we kunnen toevoegen aan onze tafeldecoratie?
 • Welke activiteiten kunnen we plannen voor onze gasten tijdens de borrel?
 • Wat zijn enkele manieren om de kinderen te vermaken tijdens de trouwceremonie?
 • Hoe kunnen we een menu samenstellen dat rekening houdt met speciale dieetwensen?
 • Wat zijn enkele creatieve manieren om ons liefdesverhaal te verwerken in onze bruiloft?
 • Kun je suggesties geven voor een gedenkwaardig en uniek gastenboek?
 • Hoe zorgen we er voor dat we zelf ook kunnen genieten tijdens rustpauzes?
 • Wat moet er in een bride-safety-kit zitten?
 • Dit is ons draaiboek (voeg je draaiboek toe). Heb je tips voor de indeling?
Festivalbruiloft monetmine 0016

Conclusie: ben je al begonnen met plannen?

Het plannen van je bruiloft hoeft dus helemaal niet overweldigend te zijn, wanneer je gebruik maakt van dit soort hulpmiddelen. ChatGPT kan een waardevolle assistent zijn bij het vinden van inspiratie, het organiseren “achter de schermen” en het geven van een opzet voor een tekst.

Mocht je nou na het lezen van al deze handige informatie alsnog meer tips willen lezen dan kan dat bij onze trouwtips. En heb je vragen, stel ze gerust. We zijn benieuwd hoe jij je bruiloft gaat plannen!