Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Hoe vind ik een mooie fotolocatie voor mijn bruiloft?

Het vinden van de ideale fotolocatie voor je bruiloft is best lastig! Daarom helpen we je met deze blogpost om de zoektocht wat makkelijker te maken. We zetten een aantal tips op een rij, zodat je weet waar je over na kunt denken bij het kiezen van jouw ideale fotolocatie.

Bruiloft Boerengolf Hedel 014

Welke type fotolocatie spreekt je aan?

Ga eerst bij jezelf te rade. Wat spreekt jou en je aanstaande nou echt heel erg aan? Wij horen van veel bruidsparen dat ze in de natuur gefotografeerd willen worden. En wij vinden dat zelf ook altijd mooi om te doen. Maar misschien houd je wel juist van het strand, of van een net aangelegd parkje of van een industriele fabriekshal.

Fotolocaties Bruiloft-002

Als je precies weet wat je zoekt, kun je je zoektocht beginnen. In het geval van natuurlijke locaties kun je bijvoorbeeld gaan voor dat natuurgebied waar je je hond uitlaat of dat stuk heide waar jullie op zondag wel eens gaan wandelen. Wanneer je van industriële locaties houdt kun je bijvoorbeeld in havengebieden kijken.

Fotolocaties Bruiloft-006

Heb je een mooie oude loods op het oog, probeer dan in contact te komen met iemand die er werkt of met de beheerder. En heb je echt totaal geen idee, vraag dan je vrienden en familie om advies. Wanneer ze in dezelfde omgeving wonen als waar jij gaat trouwen, kunnen ze misschien nog wel met originele plekken komen!

Fotolocaties Bruiloft-005

Hoeveel tijd heb je op de trouwdag voor de trouwreportage?

Wij adviseren onze bruidsparen om toch echt wel een uur te reserveren voor de fotoshoot alleen. Reistijd komt daar nog bij op. Heb je veel tijd voor de fotoshoot, dan is het vaak geen probleem om een stukje met de auto te rijden. Maar heb je juist niet zoveel tijd, kies dan voor een locatie die vlak bij jullie trouwlocatie ligt, of misschien kun je wel bij de trouwlocatie zelf gefotografeerd worden.

Tip: Lees hier meer over hoe je een planning voor je trouwdag kunt maken.

Fotolocaties Bruiloft-003

Fotoshoot in een tuin

Veel locaties hebben van zichzelf al mooie aangelegde tuinen, of een naastgelegen bos of misschien een prachtige trappartij. Maak hier gebruik van. Heb je dus alle tijd van de wereld, dan kun je ook overal gefotografeerd worden, maar ben je beperkt in je tijd, kies dan voor een nabijgelegen fotolocatie.

Fotolocaties Bruiloft-004

Kleding en omgevingskeuze

Sommige bruiden hebben een prachtige trouwjurk met alles er op en er aan. Een jurk met sleep, een megalange sluier en ook nog een torenhoge hakken. Bijzonder mooi natuurlijk, maar het is dan misschien niet heel handig om midden in het bosgefotografeerd te worden.

Wij vertellen onze bruiden altijd dat de jurk vies gaat worden (aan de onderkant) en dat dat oke is. Want je krijgt dan vaak wel mooie en relaxte foto’s. Maar wil je echt geen vieze jurk, kies dan voor een locatie waar je bijvoorbeeld direct binnen gefotografeerd kunt worden. Of een locatie waar het gras kortgeknipt en droog is. Of misschien hebben jullie een prachtig huis en kun je in dat huis gefotografeerd worden.

Fotolocaties Bruiloft-007

Nu is het tijd om de ideale fotolocatie te vinden!

Ga voorafgaand aan jullie bruiloft al vast op zoek naar de mooie plekjes die te vinden zijn tussen jullie beginlocatie (vaak jullie eigen huis, huis van jullie ouders of een hotel) en de trouwlocatie. Wij raden onze bruidsparen aan om met hun mobieltje alvast een paar foto’s te maken en die door te sturen naar ons. Dan kunnen wij op afstand meekijken naar de mogelijkheden van de locatie. En eventueel kunnen we ook “meekiezen”.

Trouwfotografie Hotel Winselerhof Limburg 049

Gebruik Google Maps

Daarnaast kun je soms ook via Google Maps locaties ontdekken. Een voorbeeld is Landgoed Rhederoord. De locatie is van zichzelf al prachtig, maar als je via Google Maps kijkt zie je ook dat vlakbij een prachtig natuurgebied, genaamd De Posbank, ligt. Op deze manier zoeken kan je veel tijd schelen. En ook Google Images kan een duidelijk beeld geven van wat er mogelijk is op een locatie. De website Snapspots kan je overigens ook op goede ideeën brengen.

Fotolocaties Bruiloft-001-2

Hou rekening met het tijdstip

Bij het vinden van de ideale fotolocatie voor jullie bruiloft is het ook een goed idee om rekening te houden met het tijdstip. Trouwen jullie midden in de zomer dan is een fotoreportage rond het middaguur af te raden in verband met de temperatuur en het zonlicht. Mochten jullie nu alsnog graag dit tijdstip kiezen, omdat het qua planning niet anders kan, kies dan voor een locatie met veel schaduw.

Willen jullie juist graag een avondshoot met ondergaande zon? Kies dan voor een locatie waar de zon nog steeds rond het tijdstip dat jullie op de foto willen aan de hemel staat. Bij bosrijk gebied kan de zon sneller verdwijnen dan je eigenlijk wilt.

Bruiloft Boerengolf Hedel 039

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

Extra fotolocatie tips

  • Vraag je bruidsfotograaf of ze mooie fotolocaties kennen waar ze graag willen fotograferen.
  • Zoek goede binnenlocaties voor een fotoshoot voor het geval het gaat regenen tijdens de grote dag.
  • Overweeg het bezoeken van meerdere locaties als je genoeg tijd hebt voor de fotoshoot.
  • Kies voor een schonere locatie als je wilt voorkomen dat jullie kleine vies wordt.
  • Houd rekening met de seizoenen tijdens het zoeken naar fotolocaties, vooral voor natuurlijke locaties.
  • Informeer naar eventuele vergunningen of check of je toestemming nodig hebt voor deze locatie.
Bruiloft Tuin de Lage Oorsprong 022

Succes bij het zoeken van de perfecte fotolocatie voor jullie bruiloft! Klik op de link voor tips over het vinden van binnenlocaties voor fotoshoots tijdens regenachtig weer.