Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Mon et Mine is jarig!

Ramon Snellink en Hermine Snellink-Lipke

Het is 2010, Ramon en ik zitten aan het begin van het jaar en denken na over onze studie. Wat zullen we dit jaar eens gaan doen. Zullen we onze tentamens met voldoendes afronden en wat gaan we eigenlijk met die bruiloften doen die we via via hebben gekregen? We besluiten om toch maar gewoon naar de KVK te gaan; die hobby van ons om te zetten in een duidelijk bedrijf met een richting, jaarrapporten en vergaderingen.

Vandaag precies 5 jaar geleden dus, ontstond wat we nu kennen als „ons bedrijf”. In het begin praat je nog over „bedrijfje” en weet je nog niet dat het meervoud van fotograaf „fotografen” (met een F!) is, maar gelukkig hadden we veel vrije tijd en konden we dus snel leren. We zetten een advertentie op marktplaats met de pakkende titel: „student/fotograaf voor al uw bruiloften, feesten en partijen”. Binnen mum van tijd begon onze agenda vol te raken en voor we het wisten besloten we om de studie even een half jaartje stop te zetten. Er stonden op dat moment 83 bruiloften in de agenda…

Dat eerste jaar hebben we veel geleerd. Over dat werken in de nachtelijke uurtjes geen goede graadmeter voor succes is, over dat je omzet eigenlijk ex btw moet noteren en dat kosten niet altijd hetzelfde zijn als uitgaven. Over dat je een boekhouder goed kunt gebruiken, dat het superleuk kan zijn om een prijslijst op te stellen en dat je echt hele goede trouwalbums moet uitzoeken, omdat dat heel veel gezeur kan voorkomen.

Die zomer beleven we de drukste zomer ooit. We horen eigenlijk, zoals de rest van studerend Nederland, 6 tot 7 weken vrij te hebben, maar werken full-time. We maken lange dagen en nemen tot wel 4 bruiloften achter elkaar aan. We gaan voor het eerst naar een trouwbeurs, bezoeken de Professional Imaging en doen aan het einde van dat jaar voor het eerst mee aan de Bruidsfoto Awards (en krijgen nog een nominatie ook!). Het was een prachtig jaar waarin we bijzonder veel geleerd hebben. Dit hebben we deels aan onszelf te denken, maar grotendeels aan onze lieve collega’s. De collega’s die niet bang zijn om informatie te delen, met ons, 2 beginnende bruidsfotografen, woonachtig in een soort van anti-kraak pandje in Arnhem anno 2010.

Inmiddels is het 2015. We bestaan 5 jaar en hebben prachtige bruiloften beleefd. We hebben een aantal prijzen op onze naam staan, zijn naar het buitenland geweest om andermans feestjes vast te leggen, zijn zelf getrouwd, hebben een lief klein meisje gekregen en hebben zin in de volgende 5 jaar.

Hiep hiep hoera!