Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Masters Trouwfotografie Award 2020 | Top nieuws!

Masters trouwfotografie Award gemaakt tijdens een feest op een bruiloft.

Waarom doen jullie mee met bruidsfotografie wedstrijden?

Het meedoen aan een bruidsfotografie wedstrijd maakt dat je opnieuw gaat kijken naar het werk dat je al gemaakt hebt. Je duikt opnieuw je archieven in, maakt een brede selectie en kijkt vervolgens welk beeld de jury zou kunnen bekoren. Het is altijd een afweging tussen je persoonlijke favorieten en “wat zou de jury mooi kunnen vinden”. En inmiddels hebben we besloten om vooral te kiezen voor datgene wat wij graag willen fotograferen: liefde, momenten en emotie. Als we dan een award zouden winnen,.. het liefst met zo’n beeld.

Verder nog iets?

Ja! Omdat we samen opnieuw door onze trouwfoto’s lopen zien we ook wat nog beter kan. Je kunt jezelf altijd feedback geven en vervolgens proberen dit door te voeren in je werk. Dat kan soms demotiverend werken, maar we zijn oh zo klaar om te groeien. Misschien wel meer dan ooit! Wanneer Nederland weer kan en mag bewegen, gaan we schitteren! Maar tot die tijd dus even onze reeds gemaakte bruidsfoto’s bekijken en daar van leren.

Waarom deden jullie eigenlijk niet meer mee dan?

Goed, laat ik eerlijk zijn… het kost geld om mee te doen aan een trouwfotografie award wedstrijd. Je betaalt vaak per losse foto of per set foto’s en het is altijd de vraag of je wat wint. We deden in het verleden vaak mee met westrijden en hebben ook best wel eens wat gewonnen.

Krijg je standaard een trouwfotografie award?

Het meedoen aan een westrijd is een beetje als het meedoen aan een loterij, maar dan een loterij waar je je kansen vergroot door gewoon goed werk (lees: te gekke foto’s) te maken. Hoe meer foto’s je instuurt (er is een max), hoe groter de kans is dat de jury er 1 uitkiest. En dat financiële aspect vinden we niet altijd even leuk. Want je betaald vaak per foto of per set foto’s en dat maakt dat je moet kiezen tussen kanshebbende trouwfoto’s en het maximale aantal euro’s dat je wilt besteden.

Maar nu een Master Award dus!

Maar…. aan de andere kant: je krijgt er dus ook wat voor terug. Helemaal wanneer 1 van je foto’s wint! Een echte Master Award! Bekijk collectie 25 via die link die hiervoor staat. Dus we zijn extra blij dat we met deze foto van de heerlijke Great Gatsby Bruiloft van Peggy en Clyde deze award hebben gewonnen! En we hopen stiekem dat dit niet de laatste award zal zijn.

Close-up van de bruidegom tijdens de eerste dans van zijn bruiloft.