Masterclass Bruidsfotografie Klooster Nieuwkerk

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c4

We hebben tot nu toe 4 workshops gegeven en dus ging het kriebelen: hoe kunnen we eens iets totaal anders doen dan de vorige workshops? Oplossing: een Masterclass geven. Ditmaal dus niet over business en marketing, niet over visie, prijsstelling en cashflow, maar puur over fotografie. Oké en een half uurtje business, maar alleen als afsluiter van de dag.

Omdat we al heel lang wilden samenwerken met Anne-Floor van Heerlijk & Hecht en dan niet op een styled shoot of zo, maar echt haar voor een feestje in wilden schakelen, besloten we om te vragen of ze de catering van de Masterclass wilde verzorgen. En haar antwoord was een enthousiast en volmondig JA!

En dus reden we deze week naar Klooster Nieuwkerk te Goirle, een prachtig, nog vrijwel onontdekt plekje vlak bij Tilburg. We overnachtten in de buurt en sleepten die ochtend onze fototassen mee om een fijne dag te hebben met onze cursisten.

De dag begon met theorie over fotografie, de keuzes die we maken bij het fotograferen van een bruiloft en de dingen die je kunt doen om bruidsreportages nog nét iets leuker te maken voor jezelf. Vervolgens hadden we een heerlijke lunch, nog een stukje theorie en konden we de camera’s pakken. We maakten eerst een heel aantal foto’s van de prachtige gestylede taartentafel en toen het bruidspaar gearriveerd was begonnen we met de fotoshoot van hun tweetjes. Ramon liet zien hoe wij gebruik maken van licht, terwijl ik iets meer inging op het vastleggen van details. We hadden een flinke feedbacksessie en een goede drie uur verder gingen we naar binnen voor een superfijne avondmaaltijd.

Na het diner, compleet met auberginekroketjes, kaasplankje en couscous, gingen we verder met flitstechnieken en het gebruik van een videolamp. Vervolgens namen we afscheid van het bruidspaar en rondden we de Masterclass af. Volgens mij is het een succesvolle dag geweest!

Wil je op de hoogte blijven van de volgende masterclass en/of workshop bruidsfotografie dan klik je gewoon even op het linkje.


Reacties van de cursisten:

Na deze workshop weer volop nieuwe inspiratie om aan het nieuwe trouwseizoen te beginnen. Ramon en Hermine zijn twee enthousiastelingen die hun vak goed verstaan. Ze weten het goed over te brengen en je enthousiast te maken om ook vooral je eigen gevoel te volgen! Aanrader! – Marjolein Bolleman (Studio Bolletje)

Lief stel, wat mooi om te zien hoe jullie elkaar hebben gevonden in het leven, maar zeker ook in jullie passie: de fotografie.
Wat heb ik genoten van de prachtige locatie, de mensen, het eten en het meest belangrijke van het fotograferen.
Blij om alles wat ik geleerd heb nu in de praktijk te mogen gaan brengen. Bedankt voor de nieuwe energie die jullie gegeven hebben! – Marlies Aarnink (Fotojuf Lies)

Het was een super leerzame Masterclass! Erg inspirerend! Waarin Ramon en Hermine veel informatie met ons hebben gedeeld en eerlijk en open onze vragen hebben beantwoord. Een dag vol met een goede mix van theorie en praktijk. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze eerste Masterclass mee heb mogen maken en zou het dan ook iedereen aan willen raden!  Mon et Mine Bedankt!  – Henrico Scheffel (Scheffel Fotografie)

Ik heb ontzettend veel gehad aan de Masterclass. Ik kan niet wachten om de tips in de praktijk te brengen! Wat mij betreft een echte aanrader voor iedere trouwfotograaf! – Marvin de Kievit (De Kievit bruiloften)

 

Leveranciers:

Locatie: Klooster Nieuwkerk

Catering: Heerlijk & Hecht

Bloemen: V&V

Bruidspaar: Fabienne & Christian

 

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-003

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-006

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c2

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c3

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c5

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-012

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-013

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-008

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c6

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-017

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-018

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-020

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c7

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-025

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-028

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-c8

Bruidsfotografie Workshop Klooster Nieuwkerk Goirle-029