Marlies & Gabriël | Doetinchem en Lathum

bruidsfotografie gabriel en marlies 63

Toen ik vorig jaar een mailtje kreeg van Marlies moest ik even slikken. Helaas waren we beiden niet beschikbaar op hun eventuele trouwdatum. Uit haar mailtje kon ik wel opmaken dat de datum nog niet helemaal vast stond, dus ik mailde direct een paar data door dat ofwel Ramon, ofwel ik nog beschikbaar was. Uiteindelijk vonden we een mooie trouwdatum, namelijk 1 Juni 2011. Een van ons was al geboekt, maar er was dus ook nog een van ons beschikbaar. Marlies had ons via Hyves gevonden en was dan ook blij dat we eindelijk een datum hadden waarop zij wilde trouwen en wij dus een reportage konden maken. We hebben meteen een datum gepland voor de verlovingsshoot die hier te vinden is.

Afgelopen woensdag was het dan zover: de trouwdag van Marlies en haar echtgenoot Gabriël. De dominee zei het al in de kerk “Marlies heeft iets met engelen” en niets is minder waar ;) De trouwdag begon in het ouderlijk huis van Marlies. Hier vonden de voorbereidingen plaats waarna het tijd was om haar aanstaande te zien. Gabriël kwam in een MG (gelijk aan hun eigen initialen) zijn bruid ophalen. Voordat we naar de fotoshootlocatie vertrokken was het eerst nog even zaak om een aantal vlinders los te laten. Van schrik bleef eentje een tijd om mijn handen zitten wat een beetje lastig was met fotograferen ;)

De fotolocatie die het bruidspaar had uitgezocht was kasteel Laag-Keppel. Deze prachtige locatie was niet alleen van buiten fotogeniek, maar ook van binnen (waar ik tijdens de dienst achter kwam). Toen we de meeste foto’s wel hadden gemaakt vertrokken we naar het Amphiontheater in Doetinchem. Deze locatie was door Gabriël uitgezocht, omdat hij als architect aangetrokken was door het ontwerp van het gebouw. Plots kwamen we er achter dat het bruidspaar met 10 minuten terug moest zijn op de trouwlocatie voor de ceremonie en dus reden we weer naar het kasteel terug. Ik kon een deel van de dag met videograaf Peter Heeringa meerijden, een bijzonder vriendelijke man die tijdens de dag (net als wij) graag op de achtergrond blijft. Natuurlijk had hij net als ik hier en daar een suggestie voor het bruidspaar, maar over het algemeen sloten onze werkwijzen goed op elkaar aan.

Na afloop van de ceremonie reed het gezelschap naar De Kommensaal, een mooie lichte locatie in het dorpje Lathum dat vlak bij Arnhem ligt. Ik wist als import-Arnhemse niet dat we op een kwartier rijden afstand zulke leuke plekjes hadden. Hier namen we gebruik van een lunch waarna de trouwgasten richting de kerk liepen. In deze mooie lichte witte kerk vond de kerkelijke ceremonie plaats. Aan het einde van de dienst werd volgens Joodse traditie een menora ontstoken. Zeven mensen die van belang waren voor het bruidspaar staken zeven kaarsen aan. Na de dienst werden er ballonnen opgelaten waarna we weer terug gingen naar De Kommensaal. Na het aansnijden van de taart en een korte receptie was het tijd voor het diner. Tijdens dit diner waren er nog een paar speeches en stukjes en na afloop een heerlijk toetjesbuffet. Ik had met het bruidspaar afgesproken dat ik nog een kwartiertje de tijd had om in de avond een minishoot met ze te doen. Deze gelegenheid greep ik natuurlijk graag aan en we besloten om bij een klein strandje en veld in de buurt foto’s te maken. Hierna liepen we weer terug naar de feestzaal waar inmiddels vele avondgasten aanwezig waren. Uiteindelijk heb ik nog de eerste dans vastgelegd waarna het tijd was om weer naar huis te gaan. Het was erg leuk om zo’n compleet beeld van de dag te maken, waarbij we eigenlijk zowel het begin als het einde helemaal hebben vastgelegd.

bruidsfotografie gabriel en marlies 1

bruidsfotografie gabriel en marlies 2

bruidsfotografie gabriel en marlies 3

bruidsfotografie gabriel en marlies 5

bruidsfotografie gabriel en marlies 8

bruidsfotografie gabriel en marlies 9

bruidsfotografie gabriel en marlies 10

complatie

bruidsfotografie gabriel en marlies 13

bruidsfotografie gabriel en marlies 18

bruidsfotografie gabriel en marlies 20

bruidsfotografie gabriel en marlies 21

bruidsfotografie gabriel en marlies 22

complatie2

bruidsfotografie gabriel en marlies 24

bruidsfotografie gabriel en marlies 27

complatie3

bruidsfotografie gabriel en marlies 31

bruidsfotografie gabriel en marlies 43

complatie5

bruidsfotografie gabriel en marlies 48

bruidsfotografie gabriel en marlies 49

bruidsfotografie gabriel en marlies 51

bruidsfotografie gabriel en marlies 57
bruidsfotografie gabriel en marlies 62

bruidsfotografie gabriel en marlies 63

bruidsfotografie gabriel en marlies 65

bruidsfotografie gabriel en marlies 66

bruidsfotografie gabriel en marlies 68

bruidsfotografie gabriel en marlies 69

Marlies en Gäbriel: wat een heerlijke dag! Jullie hadden echt prachtige locaties en waren erg fijn om vast te leggen. Heel erg bedankt dat ik de fotoreportage rondom jullie dag mocht verzorgen ;)