Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Loveshoot

Tijdens een loveshoot ga je samen op de foto. Gewoon op een mooie plek die iets met jullie doet. Jullie kunnen zelf een locatie verzinnen of wij stellen een mooie plek in Nederland voor. In een uur tijd ga je op meerdere plekjes op de foto en kun je zelfs een kledingwissel doen als je wilt. Zodat je daarna een fijne herinnering én mooie foto’s van jullie twee hebt.

Een loveshoot kan altijd

En ook als je niet gaat trouwen is het leuk om een loveshoot te doen, omdat de liefde gevierd mag worden. Dit kan op elk moment van het jaar, we plannen namelijk altijd twee data in zodat de kans op mooi weer het grootst is.

Kies zelf een locatie

Heb je een bepaald idee qua wat je graag op de foto wilt, bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een cappuccinomoment bij je favoriete koffiezaakje of een picknick in het hoge gras, laat het ons horen! We adviseren graag. Je zou bijvoorbeeld voor een alternatieve locatie kunnen kiezen. Of zie de shoot als een try-out voor jullie trouwreportage.

After Wedding Shoot

Mocht je nou al getrouwd zijn en alsnog een loveshoot willen boeken, dan kan dit ook! We kunnen dan bijvoorbeeld op een mooie plek foto’s maken in jullie trouwkleding.

Gebruik je foto’s

De foto’s van een loveshoot kun je gebruiken voor mooie prints aan de muur, maar eventueel ook voor je save-the-date-kaart, trouwkaart of in je gastenboek. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Willen jullie ook een loveshoot boeken?

Leuk! Stuur ons een mailtje en we gaan samen kijken naar een tijd en locatie.

ramon en hermine 001 1

Tips voor een geslaagde loveshoot

1. Zoek een trouwfotograaf met bijpassende stijl

Wij werken zelf op een manier waarbij we zo “licht” mogelijk fotograferen. Dat wil zeggen dat we met jullie twee een plek bezoeken die voor jullie veel waarde heeft en vaak ook rustig is qua mensen. Daarnaast willen we dat jullie je op jullie gemak voelen en daar nemen we de tijd voor.

2. Stem je kleding op elkaar af

Denk na over welke kleding je aan wilt doen tijdens je loveshoot. Stem jullie kleding op elkaar af. Op die manier leidt de kleding niet af van de foto’s en gaat alle aandacht naar jullie en jullie emotie. Probeer grote logo’s of teksten te vermijden en houdt ook rekening met de kleur van de kleding.

Een natuurlijkere omgeving blend mooi met natuurlijke materialen en kleuren, terwijl een industriële of moderne locatie juist al snel vraagt om wat fellere kleuren.

Loveshoot Soesterduinen 006

3. Overweeg twee kledingsets

Een casual en formele set kunnen voor variatie zorgen. Omkleden gebeurt vaak in de auto, een ding om rekening mee te houden, omdat veel natuurgebieden niet per se een goede omkleedmogelijkheid hebben. Deze laatste optie kost wat meer tijd en maakt de shoot misschien ook iets minder ontspannen, maar het kan dus wel.

4. Kies een betekenisvolle locatie locatie

Probeer, als het even kan, een locatie uit te zoeken die helemaal past bij wie jullie zijn. Houden jullie veel van een stadse omgeving, kies dan voor een stad waar jullie bekend zijn. Houden jullie meer van de natuur, dan is een natuurgebied, bos of “wild park” een goede optie.

Denk van te voren na over wat je wilt qua omgeving en hoe je er tegenover staat wanneer er meerdere mensen “meekijken” naar jullie shoot. Op de heide kom je immers minder mensen tegen dan wanneer je bijvoorbeeld in hartje Amsterdam op de foto gaat.

De natuur in

Wij kiezen zelf het liefste voor natuurlijke locaties, omdat dit ook voor ons als fotograaf rustiger werkt. In een wandeling van een uur, anderhalf uur, lopen we gewoon langs een aantal mooie plekken en maken dan fijne foto’s voor jullie. 

Loveshoot De Haere Doornspijk 016

5. Ga voor rust en privacy

Kies een locatie met weinig drukte om je meer op je gemak te voelen. Wanneer je in Amsterdam op de foto gaat is het moeilijk om de fietsers, toeristen, auto’s en taxi’s te vermijden. Dat kan natuurlijk ook leuk zijn voor de foto’s, zolang jullie dat maar prima vinden.

Een rustige locatie kan er ook voor zorgen dat de shoot in zijn algemeenheid wat meer ontspannen is. Hoe meer verkeer en mensen: hoe meer stress vaak. En hoe meer rust, hoe makkelijker het vaak is om jezelf een beetje te laten gaan. Gewoon heerlijk kletsen en lachen, want er zijn toch geen mensen in de buurt die je horen.

6. Plan een avondshoot

Voor zachter en warmer licht, plan je loveshoot tijdens de avond, bij voorkeur rond zonsondergang. Maar, wanneer je kiest voor de middag, heb je wat meer uitwijkmogelijkheden. Wanneer het bijvoorbeeld ineens gaat regenen, kun je een half uur wachten en daarna verder fotograferen. Het licht is echter wel harder op dat moment. Het alternatief is dus een avondshoot.

Fotoshoot bij zonsondergang

Als je geluk hebt gaat de zon onder zoals je in deze foto’s kunt zien. Het nadeel echter is dat je soms gewoon geen mooie zonsondergang hebt. Hoewel het licht dan alsnog mooi zacht is, heb je dan niet die gouden gloed. Het is in ieder geval iets om goed over na te denken.

We plannen tegenwoordig vaak twee momenten in voor een loveshoot; twee avonden in dezelfde week. Wanneer we weten dat één van de avonden heel mooi gaat zijn qua weer, dan gaan we voor die avond.

Wil je checken hoe laat de zon ondergaat? Check dan even deze website.

Loveshoot Zandverstuiving RJ 009

7. Houd de dag vrij

Meestal spreek je een tijdsduur af met je loveshootfotograaf. Wij rekenen voor een loveshoot ongeveer 1 tot 1,5 uur. Maar soms heb je gewoon iets meer tijd nodig, omdat je twee locaties wilt bezoeken of omdat je aan het eind van de shoot ineens een prachtige zonsondergang hebt. Vandaar dat we adviseren om geen vaste afspraken te maken na de loveshoot, zodat je stressloos op de foto kunt.

8. Onderneem een activiteit tijdens de loveshoot

En nog een extra tip, namelijk: onderneem een activiteit. Vaak nemen stellen en picknickmand mee. Sowieso handig omdat je dan iets bij je hebt om op te zitten, maar ook handig om snel van die eerste zenuwen af te komen. Want zitten en eten en drinken kan iedereen toch? Wij maken snel een aantal foto’s en voor je het weet ben je het geklik van de camera’s vergeten en ben je helemaal ontspannen.

loveshoot portfolio 007 1245x830 1

Wat kun je doen met loveshoot foto’s?

Goed, een laatste tip. Die foto’s zorgen er voor dat je alvast kennis kunt maken met je trouwfotograaf. Of twee trouwfotografen natuurlijk ; )

Gebruik je loveshoot foto’s voor uitnodigingen en bruiloftsdecoratie

Daarnaast kun je gebruiken voor de uitnodigingen, voor bijvoorbeeld een decoratieve fotowand op de bruiloft of voor een receptieboek.

Hang de foto’s in je huis op

Ook kun je de foto’s gebruiken om mooi in je huis op te hangen. Misschien vind je het toch een beetje maf om een grote trouwfoto op te hangen in je woonkamer, maar een mooie foto van jullie twee, in de wijdse Nederlandse natuur, kan erg fijn zijn om naar te kijken. Kortom: je kunt erg veel met deze loveshootfoto’s doen.

Willen jullie ook samen op de foto?

Stuur ons dan vooral even een mailtje. Dan kijken we samen naar een geschikte datum en een mooie locatie.