Romantisch trouwen bij Landgoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord is zo’n locatie waar we eigenlijk elk jaar wel komen. Een trouwlocatie waar heel veel mogelijk is, het bruidspaar gebruik kan maken van een superfijn team van mensen die met je meedenken en waar je ook kunt overnachten. Het is dus een ideale trouwlocatie!

Dit is eigenlijk een beetje een sprookje… twee verliefde mensen komen samen bij landgoed Rhederoord en beleven een heerlijke trouwdag. Misschien zelfs deels tegen de verwachtingen in, want wie had in maart verwacht dat het überhaupt nog mogelijk zou zijn om zo te trouwen dit jaar? Adam en Steffanie besloten vrij last-minute om alsnog in 2020 te trouwen en ik mocht er bij zijn om hun trouwdag te fotograferen. Hierbij dus een klein verslag van hun bruiloft.

trouwjurk en trouwpak bij kasteel Rhederoord Adam Steffanie 014

Steffanie was boven in de Petzoldzaal, terwijl Adam beneden in de wijnkelder was. Een klein deel van hun voorbereidingen hadden ze thuis al gedaan, maar ze wilden toch nog de puntjes op de i zetten bij Rhederoord. Op deze manier waren ze heel dicht bij elkaar, maar konden ze de first look bewaren voor het trapmoment. Steffanie wilde namelijk van die prachtige oude trap komen.

Adam Steffanie 022 Adam Steffanie 045

De fotoshoot deden we bij de Zijpenberg, midden in het natuurgebied De Posbank. Dit is 1 van die plekjes waar je prachtige romantisch plaatjes kunt maken in de natuur van Nederland. Elke keer dat ik hier kom geniet ik weer mee van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Adam Steffanie 061 Adam Steffanie 069 Adam Steffanie 081 Adam Steffanie 103 Fotoshoot tijdens de trouwdag bij de Posbank. Adam Steffanie 110

Buiten trouwen bij Landgoed Rhederoord

De trouwceremonie vond buiten plaats bij Landgoed Rhederoord. We zijn hier beiden al een heel aantal keren geweest, maar elke keer is het weer even een verrassing: waar zal het bruidspaar gaan trouwen? Je kunt bij Rhederoord binnen trouwen, onder de sequoiabomen, onder de eikenboom en dus in de tuin. Hier heb je het landhuis als achtergrond en daardoor krijg je een sfeervolle setting.

overzicht trouwen bij landgoed Rhederoord bruidspaar trouwt buiten in de tuin bruidspaar luistert naar toespraak bij buitenceremonie Adam Steffanie 159 Adam Steffanie 187 Adam Steffanie 239

Direct na de ceremonie besloot het bruidspaar om te sabreren, een toost uit te brengen, een fijn stukje taart te eten en was er gelegenheid voor speeches.

Adam Steffanie 260

Omdat de dag ruim was opgezet hadden we ook nog even tijd om extra foto’s te maken. We liepen richting de Sequoia bomen en maakten daar nog een aantal foto’s. Ik denk dat dit stiekem toch 1 van mijn lievelingsplekjes is van landgoed Rhederoord.

Adam Steffanie 298 Adam Steffanie 310 Adam Steffanie 314 Adam Steffanie 368

In de middag stond de kerkdienst centraal. Hier werd het huwelijk kerkelijk ingezegend. Een extra verdieping van deze dag.

Adam Steffanie 386 Adam Steffanie 394 Adam Steffanie 399 Adam Steffanie 445 Adam Steffanie 452

Veluws landgoed Rhederoord

Wat ik zo leuk vond aan deze trouwdag is dat het bruidspaar gebruik maakte van het complete landgoed. Geen enkel moment was saai: elk uur waren we weer op een andere plek. De middag bestond eerst uit een borrel in de Rode Zaal en daarna liep het gezelschap naar de Waterbron. Adam en Steffanie wilden hier namelijk een glaasje limoncello drinken met hun gasten. Het drinken van een glaasje Limoncello bij speciale gelegenheden is namelijk een traditie die Steffanie graag in stand wil houden. Hier bleef het gezelschap even naborrelen, waarna iedereen richting het Koetshuis van Rhederoord liep.

wandeling tijdens trouwdagAdam Steffanie 464

Dat momentje hier onder vind ik zo leuk… gasten helemaal netjes aangekleed en wandelend door het bos. Dit soort kleine tussenmomentjes maken naar mijn mening de dag echt magisch. Gewoon omdat het de dag opdeelt in kleinere stukken. De overgang kon ook niet groter zijn; eerst buiten bij daglicht in het groen en daarna de heerlijk sfeervolle dinerlocatie van Het Koetshuis.

Adam Steffanie 487 kus tijdens het diner van een bruidspaar Adam Steffanie 495 Adam Steffanie 513

Deense bruiloft

Wat ik tot nu toe nog niet verteld had is dat Adam Deens is. En in Denemarken bestaat de traditie dat je op bepaalde momenten elkaar een kus moet geven. Wanneer er op de borden wordt getikt met bestek, geef je boven de tafel een kus en wanneer de gasten gaan stampen, moet je snel onder de tafel duiken. Een fijne afsluiting van een heerlijke trouwdag.

Adam Steffanie 522

Inspiratie en trouwtips:

Trouwlocatie: Rhederoord (mooi buiten en binnen trouwen)
Visagie: La Femme Visagie en Hairstyling
Hairstylist: Denise Gudde
Dinerlocatie: Het Koetshuis (heerlijk luxe dineren)
Trouwbloemen: Karin Nozili