Een kijkje achter de schermen – 2016

behind the scenes 2016 011

Hoe het er uit ziet bij ons, achter de schermen? Nou zo. We komen tijdens bruiloften netjes gekleed, pakken elke gelegenheid aan waar we even kunnen eten en klimmen op alles wat los en vast zit. Oude karren, bomen, trappen, als het hoger is dan “eye-level” zie je ons er op staan.

En we staan ook vaak model voor onze eigen foto’s. Een realistische situatie: Hermine die op een moeilijk te bereiken plek gaat staan om er zeker van te zijn dat “het plaatje” werkt voor een bruid. Of we zorgen dat een technisch complexe foto eerst even gemaakt wordt met onszelf in de hoofdrol, zodat het bruidspaar niet al te lang hoeft te wachten.

Wat is dit toch een heerlijk beroep. Elke dag is anders. Echt waar! Ik kan niet wachten tot april, want dan mogen we weer : )

behind the scenes 2016 001behind the scenes 2016 002behind the scenes 2016 004

Toen Ramons zusje Kim, bij Domaine d’Heerstaayen ging trouwen, begon het ineens keihard te regenen. Kim belde haar vader op, die 80m verderop was en hij bracht al deze paraplu’s. Zul je natuurlijk net zien dat het ophoudt met regenen, als je zoveel paraplu’s hebt.

behind the scenes 2016 006behind the scenes 2016 007behind the scenes 2016 003

Waneer jouw fotografen-eten ook onder een gloche ligt, moet je toch echt eerst even een foto maken. Hoe chique!

behind the scenes 2016 009behind the scenes 2016 005

Bovenstaande foto is een perfect voorbeeld van een situatie waarbij we eerst even testen of het “werkt”, voordat we het bruidspaar vragen om op die plek te gaan zitten. Want soms kan het een paar minuten duren voordat je die ene foto hebt gemaakt en dan hebben we liever dat het bruidspaar nog even gezellig met elkaar of hun gasten kletst. Hoe het resultaat geworden is zie je bij deze bruiloft in Amsterdam.

behind the scenes 2016 008behind the scenes 2016 013

De door bruidsfotografen zo veel besproken foto: akte + trouwboekje + boeket + handtekeningen. Ramon maakt hem voor je hoor. Geen probleem. En het wordt nog een mooie foto ook!

behind the scenes 2016 010

Even het haar van de bruid perfectioneren. Want als je de foto maakt, moet alles perfect zijn, toch? Jack & Lynn hadden een botanische bruiloft en hun fotoshoot vond plaats in de tuinen van de Hortus Botanicus. Een hele geschikte locatie, helemaal omdat er zoveel heldere herfstkleuren waren.

behind the scenes 2016 012

En deze blogpost zou niet compleet zijn zonder een “net beetje sippige” foto van 1 van ons: mét eten. Want echt, de hoeveelheid voedsel die je nodig hebt tijdens een bruiloft is bijzonder. We eten de hele dag door. Eierkoeken, broodjes, krentenbollen, nog meer broodjes, heel veel appels en bananen, hier en daar een sapje en als afsluiter ontbijtkoek. Nomnomnom!