Slechts enkele data nog vrij voor trouwreportages in 2023. Is jullie dag erbij?

Klein trouwen bij Kasteel Wijenburg Echteld | Corné en Rianne

Een jaar geleden werd Kasteel Wijenburg Echteld (door sommigen ook Huis te Echteld genoemd) uitgeroepen tot de meest populaire trouwlocatie van Gelderland. En wij snappen dat…. het is een écht kasteel, zonder dat het donker of log aanvoelt. Je hebt er dikke muren én hoge ramen. Een prachtige bibliotheek en blauwe salon, maar ook een gewelvenkelder. Kortom: Kasteel Wijenburg is gewoon een hele mooie plek.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 001 1

En zo dachten Rianne en Corné er ook over: een locatie die de hele dag voor jezelf en je gasten is, zonder dat je andere bruidsparen hoeft tegen te komen. Een plek met heel veel geschiedenis en sfeer, maar je kunt er ook lekker eten. En wij mochten deze dag dus fotograferen. Leuk!

Bruiloft Kasteel Wijenburg 002 1

Corné ging zich omkleden op een hele andere locatie, terwijl Rianne de bibliotheek van kasteel Wijenburg Echteld voor zichzelf had. Ze werd geholpen door haar visagist/kapper en haar moeder. Er hing een ontspannen sfeer waarin de dag echt bewust begonnen werd.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 004 1

Oh die prachtige prachtige bibliotheek…. waar heb je nog meer zo’n ruimte? Ik ken er echt maar 1!

Bruiloft Kasteel Wijenburg 005 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 006 1

First Look

Tja en dan komt toch dat moment waarop ze elkaar gaan zien. Rianne was er klaar voor, Corné kwam aanrijden in een Ford Mustang en ja hoor: het first look moment. We kozen voor de ingang van het kasteel, omdat er zo bewust voor deze trouwlocatie gekozen werd. Ik vind het altijd superleuk om te zien hoe een bruidspaar elkaar dan voor het eerst “in trouwkleding” ziet!

Bruiloft Kasteel Wijenburg 008 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 009 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 010 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 012 1
Bruidspaar in de gewelvenkelder van Kasteel Wijenburg Echteld.
Bruiloft Kasteel Wijenburg 013 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 018 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 020
Bruiloft Kasteel Wijenburg 017 1
Bruiloft Kasteel Wijenburg 019

De fotoshoot deden we in en om het kasteel. Rianne heeft geschiedenis gestudeerd en dus wilde ze extra graag ook gebruik maken van de diverse ruimtes van het kasteel. We bezochten de gewelvenkelder, de bibliotheek en de tuin rondom het kasteel. Op die manier werd het écht een Wijenburg-reportage.

Na de fotoshoot kwam het gezelschap aan. Men werd ontvangen in de bibliotheek met koffie en thee. En niet veel later was het dan tijd voor de intieme ceremonie in de Blauwe Salon.

Bibliotheek van Kasteel Wijenburg Echteld.
Bruiloft Kasteel Wijenburg 022

Nu zijn we normaal gesproken eigenlijk best wel van het nooduitgangbordjes-“wegpoetsen”, maar Corné is integraal veiligheidskundige en dus zelf altijd heel bewust van waar wél en niet nagedacht is over veiligheid. Dus: hier blijft het bordje mooi op de foto staan.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 023

Ook al was het mogelijk geweest om buiten te trouwen: ze kozen er heel bewust voor om juist in deze prachtige ruimte het jawoord te zeggen. Een intieme sfeer met vrienden en familie om zich heen. Heerlijk om te zien toch?

Bruiloft Kasteel Wijenburg 024
Bruiloft Kasteel Wijenburg 025

Na een uitgebreide lunch en groepsfoto’s was het tijd om naar de kerk te gaan. We maakten hier alleen foto’s van het binnengaan en het moment vlak na de trouwceremonie.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 027
Bruiloft Kasteel Wijenburg 028

En die foto hieronder: dat er dan net een vlinder is die rondom de bruid blijft cirkelen… kleine cadeautjes zijn het, om vast te leggen.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 029

Toosten bij het kasteel

Toen het gezelschap weer op de trouwlocatie was, werd een toost uitgebracht. Rianne en Corné komen beiden uit grote gezinnen en dus was ook dit moment weer extra feestelijk. Hoe mooi is het om zo’n dag met al je broertjes en zusjes en aanverwanten te kunnen vieren? Hierna volgde een fijn borrelmoment op het terras van Kasteel Wijenburg.

Bruiloft Kasteel Wijenburg 030
Bruiloft Kasteel Wijenburg 031

En stiekem is dit momentje hierboven wel één van mijn favoriete: kijk die twee nou eens verliefd zijn! (Update van de bruid: ze probeerde het drankje van de bruidegom te stelen hahaha. Zo zie je maar hoe foto’s soms veel romantischer kunnen lijken dan ze zijn ; )

Bruiloft Kasteel Wijenburg 032
Bruiloft Kasteel Wijenburg 033
Bruiloft Kasteel Wijenburg 034
Bruiloft Kasteel Wijenburg 035

Samen dineren

Na het borrelmoment, waarop er ook een heerlijke taart gegeten werd, was het tijd om naar binnen te gaan. Het gezelschap kon genieten van een avondvullend diner met heel veel lekkere hapjes. Wederom een prachtige dag. En ook al is corona nog altijd niet voorbij, we merken langzaam maar zeker dat er steeds meer mogelijk is.

Lijkt het je leuk om meer trouwreportages te zien die op deze plek gemaakt worden? Bekijk hier dan meer Kasteel Wijenburg trouwreportages.

Adresjes van Rianne & Corné

uitnodigingen: Made for moments
ringen: goudsmit atelier Jeandice
jurk: Anastasi Bruidsatelier
pak & schoenen: Roka
schoenen bruid: The beautiful bride shop
haar & make-up: Bij Madeleine
Bloemist: Bloemijntje
locatie: Kasteel Wijenburg Echteld
auto: We love oldtimers