Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Trouwen bij kasteel Geldrop | Annemieke & Bart-Jan

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 049

Hoeveel geluk kun je hebben? Je kiest er voor om te trouwen in Oktober bij kasteel Geldrop en je krijgt niet alleen zonnig weer, maar ook 27 graden! Annemieke mailde me nog even in de week voorafgaand aan de bruiloft of ze voor de foto’s nou beter buiten of binnen konden trouwen. Het antwoord op die vraag zul je zo wel zien in de foto’s ;)Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 004

Voorbereidingen van de bruid en bruidegom

Annemieke en Bart-Jan begonnen op twee aparte locaties voor de voorbereidingen. Bruid bij haar ouders, bruidegom in “hun” huis. Beiden met veel tijd, zodat we fijn foto’s konden maken. En natuurlijk een paar detailfoto’s, want die horen er ook een beetje bij.

Annemieke haar moeder had haar favoriete bloemist gevraagd om het huis op te fleuren met prachtige bloemstukken en geweldige versieringen in de boom voor het huis. Overal kleur dus. Ik denk dat we nog nooit een ouderlijk huis hebben gezien waar bloemen zo’n prominente rol speelden.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 001Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 011Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 007 Moeder van de bruidegom helpt bij de voorbereidingen van de bruidegom. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 005 Twee broers in een oldtimer.

First look in de achtertuin

Niet heel veel later vertrok Bart-Jan, met zijn broer, richting het ouderlijk huis van Annemieke. Ze kon het niet laten om stiekem even door de ramen te kijken om te zien welk kleur pak hij aan zou hebben. Bruin! Uiteraard kwam hierna de first-look, beneden in de tuin. Op die manier kon iedereen meegenieten.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 013 Bruidegom stapt in de herfst uit de trouwauto. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 015 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 016 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 017

En dan breekt het moment aan dat je als bruid zijnde ook in die auto moet. Zonder dakje, want dat is natuurlijk wel het fijnst bij zon. Maar ook omdat de bruidegom anders niet supermakkelijk kon rijden (met dichte auto), want vroeger waren mensen wellicht wat korter dan nu ;) Oplossing: doekje om je mooie haren, zonnebril op en gaan!

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 019 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 020

Aankomst bij Kasteel Geldrop

Het bruidspaar arriveerde vervolgens bij de Kasteelhoeve. De gasten namen plaats bij de ceremonieplek en de middag kon beginnen.

Aankomst van het bruidspaar bij Kasteelhoeve Geldrop.Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 022 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 026 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 027 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 029

Buiten trouwen bij Kasteel Geldrop

Je kunt bij het kasteel in Geldrop op meerdere plekken trouwen. Sowieso natuurlijk binnen bij de Kasteelhoeve, maar ook zeker buiten. Wij hebben eerder een bruiloft vastgelegd in de tuin van de Kasteelhoeve, maar ditmaal werd gebruikt gemaakt van de oude boom, vlak bij het kasteel. Ook een mooie plek. Helemaal als het warm is. De gasten zaten gelukkig in de schaduw en het licht was bijzonder mooi. Echt een aanrader dus!

Overzicht van een buitenceremonie bij Kasteelhoeve Geldrop. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 031 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 032 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 033 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 034 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 035 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 036 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 037 Het bruidspaar is zojuist getrouwd!

Ook bij de ceremonie waren prachtige bloemen. En die back-drop werd door de bruid gemaakt. Compleet met ’tig kraanvogels.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 039 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 042 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 043 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 044 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 045 Receptie bij Kasteelhoeve Geldrop. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 047

Fotoshoot in de kasteeltuin Geldrop

Het bruidspaar had aangegeven dat ze een fotoshoot wilden, maar liefst niet een superlange. Want dan ben je bij je gasten weg en die wil je natuurlijk graag spreken. Dus we namen 20 minuten de tijd en gingen aan de slag in de tuin (die rond 17:00 zou sluiten). Ook liepen we nog even terug richting de ceremonieplek om daar nog een aantal mooie foto’s te maken.

Omdat het natuurlijk herfst is, heb je eigenlijk de hele dag mooi zacht licht. Daar maakten we dankbaar gebruik van.

Foto's in de tuin, met overal herfstkleuren. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 050 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 051 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 052 Foto's onder een oude romantische boom. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 055

Samen eten aan lange tafels

En op een bruiloft wordt natuurlijk ook lekker gegeten. Het bruidspaar en hun gasten werden getrakteerd op heerlijk Italiaans eten. Met eerst planken met lekkere hapjes, daarna schalen op tafel en als afsluiter kleine toetjes. Op die manier kon iedereen met elkaar delen, family style. We moesten watertanden toen we het zagen ;)

Ook is het diner een geweldig moment om te genieten van mooie speeches. De ouders en broers en zussen hadden diverse speeches geregeld, zodat er veel persoonlijke verhalen boven tafel kwamen.

Lekker Italiaans eten op lange planken. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 059 Een toost op het bruidspaar. Overzicht van de dinerzaal van Kasteelhoeve Geldrop. Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 062 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 063 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 065Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 064 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 066 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 068 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 069 Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 070 Feest bij de Kasteelhoeve met rood licht.

Adresjes van het bruidspaar

Locatie: Kasteelhoeve Gedrop
BABS: Mieke Kerkhof,
Uitnodigingen: Letterpresswinkel
Ringen: Meister, Juwelier van de Kerkhof
Jurk: Ann & John Bruidsmode Eindhoven, bruidsmode (Rembo Styling)
Pak: Michael & Giso
Schoenen Bruid: Van Loock schoenen, Zandhoven, Belgie; Van Loock
Make-up: Annemieke Make-up & Hair, annemiekevreugdenhil.nl
Bloemen: Bloem Marie
Taart: de Ouwe Taart
Catering: Caterevents
Muziek ceremonie: Liset & Niels,
Band feest: The Mad Donna’s

Ga je ook trouwen in Brabant? Bekijk hier onze tips als Bruidsfotograaf Brabant.