Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Joannes & Helga | Nijmegen & Lent

bruidsfotografie nijmegen 025

Wanneer een bruidspaar in Oktober trouwt, hou je altijd even “je hart vast”. Men zegt dat Juni en Mei de meeste kans op zon hebben en ook dat was niet echt merkbaar dit jaar. Helga en Joannes hadden echter prachtig weer. De ochtend begon dan ook al heerlijk zonnig. Ramon en ik reden naar het prachtige en stijlvol ingerichte hotel Manna. Na een lekkere cappuccino zagen we daar het bruidspaar. Helga ontving ons met open armen en we wisten meteen al dat dit een mooie dag zou worden.

De kamer waar Helga zich ging voorbereiden lag aan de zonnige kant waardoor we heerlijk licht hadden. Het was vrij snel lekker warm en met muziek van Amy Winehouse op de achtergrond was er een ontspannen sfeer. Nadat het bruidspaar helemaal klaar was, was het tijd voor de eerste ontmoeting. In het trappenhuis zagen ze elkaar en na een paar minuten besloten we om te beginnen aan het eerste deel van de fotoshoot. Ramon en ik kenden nog een paar mooie plekjes in Nijmegen en we besloten om eerst naar het Valkhof te gaan. Hier konden we gebruik maken van het ochtendlicht en ook van de herfstkleuren. Toen we na een goed half uur al heel wat foto’s hadden geschoten, reden we terug naar hotel Manna voor een lekkere lunch. Zodra alle gasten klaar waren met het voorbereiden (een deel van de familie had de vorige nacht alvast in het hotel geslapen) en iedereen had kunnen genieten van een mini club-sandwich, reed de stoet richting Fort Lent. Op deze locatie zou de rest van de dag plaatsvinden.

De ceremonie vond vrijwel direct plaats. Zoals ambtenaren dat altijd zo mooi kunnen zeggen “opende hij het huwelijk”. Hierna gaf de vader van Joannes een speech. Hierna was het tijd voor het sabreren van de champagne. Joannes had al een paar keer thuis kunnen oefenen en ook dit keer opende hij de fles op een bijna perfecte manier. Vervolgens was het tijd voor felicitaties en taart. En wat bleek… de taart is gemaakt door mijn (Hermine’s) neef en zijn vrouw! Achteraf blijkt dat mijn hele familie wist dat Ramon en ik deze bruiloft hadden verkregen middels Menno en Leonie, maar alleen wisten wij dit nog niet. Het was dus extra bijzonder om ineens bij het Wijnfort mijn neef en zijn vrouw te zien staan! Met blijheid kan ik melden dat de taart er niet alleen prachtig uitzag, maar ook nog eens heerlijk smaakte. Leonie was uren bezig geweest met het maken van een Orchidee van suiker, deze bloem kwam namelijk ook in het bruidsboeket voor. De receptie verliep vrij rustig en op de achtergrond speelde een sfeervol jazzbandje dat Jazzy Sounds heet.

Op een gegeven moment werd gevraagd of alle gasten mee naar buiten kwamen. Het Wijnfort heeft een prachtig dakterras en daar zou het bruidspaar een paar heliumballonnen oplaten. Omdat het loslaten van duiven niet altijd even diervriendelijk plaatsvind en dit bruidspaar vegetarisch is, had hun familie gezorgd voor een paar biologisch afbreekbare ballonnen in de vorm van een duif.

De avond begon eerst met een “walking diner”. De gasten kregen een paar kleine voorgerechtjes en gingen vervolgens aan tafel zitten voor het hoofdgerecht. Na een paar uur begon de dj zijn spullen uit te pakken en wist men al dat er straks een mooi dansfeest zou zijn. Op een gegeven moment pakte Joannes de microfoon, vroeg of iedereen even richting de bar kwam en nodigde zijn (inmiddels) vrouw uit om hem te komen helpen. Omdat Joannes vroeger in een cocktailbar had gewerkt wilde hij op zijn trouwdag natuurlijk ook een paar gasten verwennen met een heerlijke cocktail. De drankjes bestonden uit verschillende ingrediënten die stuk voor stuk iets te maken hadden met hun trouwdag. Denk aan “The Caribean”, een citroentje voor de dagen dat het even wat minder gaat en de kleur paars (hun thema kleur). Het was echt superleuk om te zien hoe dit bruidspaar hun gasten echt kon entertainen.

Direct na het maken van de cocktails rende het bruidspaar de dansvloer op, begon lekker te dansen op een heerlijk nummer en opende daarmee direct de dansvloer voor familie en vrienden. Wat een uitermate bijzondere en eigenzinnige dag!

bruidsfotografie nijmegen 001

bruidsfotografie nijmegen 002

bruidsfotografie nijmegen 003

bruidsfotografie nijmegen 004

bruidsfotografie nijmegen 005

bruidsfotografie nijmegen 006

bruidsfotografie nijmegen 007

compilatie9

bruidsfotografie nijmegen 008

bruidsfotografie nijmegen 009

bruidsfotografie nijmegen 010

bruidsfotografie nijmegen 011

bruidsfotografie nijmegen 016

bruidsfotografie nijmegen 017

bruidsfotografie nijmegen 018

bruidsfotografie nijmegen 019

bruidsfotografie nijmegen 020

bruidsfotografie nijmegen 021

bruidsfotografie nijmegen 022

bruidsfotografie nijmegen 024

bruidsfotografie nijmegen 023

bruidsfotografie nijmegen 025

bruidsfotografie nijmegen 026

bruidsfotografie nijmegen 027

bruidsfotografie nijmegen 030

compilatie21

bruidsfotografie nijmegen 031

bruidsfotografie nijmegen 034

bruidsfotografie nijmegen 035

bruidsfotografie nijmegen 036

bruidsfotografie nijmegen 037

bruidsfotografie nijmegen 038

bruidsfotografie nijmegen 039

bruidsfotografie nijmegen 040

bruidsfotografie nijmegen 041

bruidsfotografie nijmegen 043

bruidsfotografie nijmegen 042

bruidsfotografie nijmegen 044

bruidsfotografie nijmegen 045

bruidsfotografie nijmegen 046

bruidsfotografie nijmegen 047

bruidsfotografie nijmegen 048

bruidsfotografie nijmegen 050

compilatie41

bruidsfotografie nijmegen 051

bruidsfotografie nijmegen 052

compilatie61

bruidsfotografie nijmegen 053

bruidsfotografie nijmegen 054

bruidsfotografie nijmegen 056

bruidsfotografie nijmegen 057

bruidsfotografie nijmegen 058

bruidsfotografie nijmegen 059

bruidsfotografie nijmegen 060

bruidsfotografie nijmegen 061

bruidsfotografie nijmegen 062

bruidsfotografie nijmegen 064

bruidsfotografie nijmegen 065

bruidsfotografie nijmegen 066

bruidsfotografie nijmegen 068

bruidsfotografie nijmegen 067

bruidsfotografie nijmegen 069

compilatie51

bruidsfotografie nijmegen 072

bruidsfotografie nijmegen 073

bruidsfotografie nijmegen 074

bruidsfotografie nijmegen 075

bruidsfotografie nijmegen 076

bruidsfotografie nijmegen 080

bruidsfotografie nijmegen 081

bruidsfotografie nijmegen 082

bruidsfotografie nijmegen 083

bruidsfotografie nijmegen 084

compilatie71

bruidsfotografie nijmegen 085

bruidsfotografie nijmegen 087

bruidsfotografie nijmegen 088

bruidsfotografie nijmegen 089

Joannes & Helga: wat zijn wij blij met die aanbeveling van Menno en Leonie en wat hebben jullie er een mooi festijn van gemaakt! Al die unieke elementen hebben echt gezorgd voor een frisse eigentijdse bruiloft die wij ons nog lang zullen herinneren ;)

Jurk: Cymbeline
Schoenen: Rainbow (gekleurd op basis van de lintjes van het trouwboeket)
Taart: La Petite Patisserie
Trouwpak: Alexander Alesi