Hoe vind ik een mooie fotolocatie voor mijn bruiloft?

Fotolocaties Bruiloft-001

Het vinden van de ideale fotolocatie voor je bruiloft kan best een opgave zijn. En daarom schrijven wij deze blogpost, zodat de zoektocht wellicht iets makkelijker is. Hieronder staan een aantal punten beschreven waar je even over na kan denken.

Welke type fotolocatie spreekt je aan?

Ga eerst bij jezelf te rade. Wat spreekt jou en je aanstaande nou echt heel erg aan? Wij horen van veel bruidsparen dat ze in de natuur gefotografeerd willen worden. En wij vinden dat zelf ook altijd mooi om te doen. Maar misschien houd je wel juist van het strand, of van een net aangelegd parkje of van een industriele fabriekshal. Als je precies weet wat je zoekt, kun je je zoektocht beginnen. In het geval van natuurlijke locaties kun je bijvoorbeeld gaan voor dat natuurgebied waar je je hond uitlaat of dat stuk heide waar jullie op zondag wel eens gaan wandelen. Wanneer je van industriële locaties houdt kun je bijvoorbeeld in havengebieden kijken. Heb je een mooie oude loods op het oog, probeer dan in contact te komen met iemand die er werkt of met de beheerder. En heb je echt totaal geen idee, vraag dan je vrienden en familie om advies. Wanneer ze in dezelfde omgeving wonen als waar jij gaat trouwen, kunnen ze misschien nog wel met originele plekken komen!

Fotolocaties Bruiloft-002Fotolocaties Bruiloft-003Fotolocaties Bruiloft-006Fotolocaties Bruiloft-005

Hoeveel tijd heb je op de trouwdag om de shoot te doen?

Wij adviseren onze bruidsparen om toch echt wel een uur te reserveren voor de fotoshoot alleen. Reistijd komt daar nog bij op. Heb je veel tijd voor de fotoshoot, dan is het vaak geen probleem om een stukje met de auto te rijden. Maar heb je juist niet zoveel tijd, kies dan voor een locatie die vlak bij jullie trouwlocatie ligt, of misschien kun je wel bij de trouwlocatie zelf gefotografeerd worden. Veel locaties hebben van zichzelf al mooie aangelegde tuinen, of een naastgelegen bos of misschien een prachtige trappartij. Maak hier gebruik van. Heb je dus alle tijd van de wereld, dan kun je ook overal gefotografeerd worden, maar ben je beperkt in je tijd, kies dan voor een nabijgelegen fotolocatie.

Fotolocaties Bruiloft-004Fotolocaties Bruiloft-007

Moet je rekening houden met je kleding tijdens de dag?

Sommige bruiden hebben een prachtige trouwjurk met alles er op en er aan. Een jurk met sleep, een megalange sluier en ook nog een torenhoge hakken. Bijzonder mooi natuurlijk, maar het is dan misschien niet heel handig om midden in het bosgefotografeerd te worden. Wij vertellen onze bruiden altijd dat de jurk vies gaat worden (aan de onderkant) en dat dat oke is. Want je krijgt dan vaak wel mooie en relaxte foto’s. Maar wil je echt geen vieze jurk, kies dan voor een locatie waar je bijvoorbeeld direct binnen gefotografeerd kunt worden. Of een locatie waar het gras kortgeknipt en droog is. Of misschien hebben jullie een prachtig huis en kun je in dat huis gefotografeerd worden.

En nu aan de slag met het vinden van die mooie fotolocatie voor je trouwdag.

Ga voorafgaand aan jullie bruiloft al vast op zoek naar de mooie plekjes die te vinden zijn tussen jullie beginlocatie (vaak jullie eigen huis, huis van jullie ouders of een hotel) en de trouwlocatie. Wij raden onze bruidsparen aan om met hun mobieltje alvast een paar foto’s te maken en die door te sturen naar ons. Dan kunnen wij op afstand meekijken naar de mogelijkheden van de locatie. En eventueel kunnen we ook “meekiezen”.

Daarnaast kun je soms ook via Google Maps locaties ontdekken. Een voorbeeld is Landgoed Rhederoord. De locatie is van zichzelf al prachtig, maar als je via Google Maps kijkt zie je ook dat vlakbij een prachtig natuurgebied, genaamd De Posbank, ligt. Op deze manier zoeken kan je veel tijd schelen. En ook Google Images kan een duidelijk beeld geven van wat er mogelijk is op een locatie. De website http://www.snapspots.nl/fotolocaties/ kan je overigens ook op goede ideeën brengen.

Fotolocaties Bruiloft-001-2

Extra tips

– vraag eens of je bruidsfotograaf mooie fotolocaties kent waar hij/zij graag wil fotograferen
– als je toch op zoek bent, kijk dan meteen om je heen voor goede binnenlocaties voor wanneer het regent
– als je genoeg tijd hebt voor de fotoshoot is het ook mogelijk om meerdere locaties te bezoeken
– een vuilniszak of kleedje onder je jurk leggen tijdens het fotograferen werkt echt waardeloos. Het kost heel veel tijd om het weg te werken onder je jurk en de shoot wordt er ook erg statisch door. Dus wil je echt dat je jurk niet vies wordt, kies dan voor een wat schonere locatie
– Ga je in de zomer trouwen, probeer dan om je fotoshootlocatie ook tijdens de zomer of herfst uit te zoeken. Met name natuurlijke locaties kunnen heel erg veranderen door de jaargetijden heen.

 

Heel veel plezier met het vinden van jullie ideale fotolocatie! En zoek je meteen ook een binnenlocatie voor de fotoshoot, klik dan even op het linkje.