Hanno & Patty | Olst Wijhe

Bruidsfotografie Hanno en Patty 028

Het is 20:05 en de telefoon gaat. “Hoi Hermine, het is Patty… van 24 Juni… wij hebben een probleem!”. Vrij snel kom ik er achter dat de door Patty en Hanno vastgelegde locatie niet door kan gaan, omdat hun locatie dubbel geboekt is. Er is nog geen alternatieve locatie gevonden en hun trouwdatum is dusdanig populair dat het nog niet helemaal zeker is dat de dag kan doorgaan. Een week later krijg ik een mailtje van Patty: “Al trouwen we in een tent ergens… wij gaan de 24e trouwen!”. Middels een gigantische hoop steun vanaf Hyves, Facebook en andere Social Media vinden Hanno en Patty (kasteel) Havezathe de Haere. En wat een vondst!

De dag begint vroeg in de ochtend in het huis van Patty en Hanno. Hier zijn diverse dames bezig met omkleden, make-up en hun haren. Patty zit als de rust zelve te genieten van alle voorbereidingen. Hun videografe, die Hanno via zijn werk bij Lucky kent, is ook al aanwezig. We stappen samen in een auto en gaan even kijken hoe het met Hanno is, Patty is immers toch nog wel een half uur bezig. Hanno blijkt al helemaal klaar te staan om naar zijn aanstaande te gaan. We maken snel een aantal shots en rennen dan weer terug naar de auto, want over tien minuten gaat de jurk aan. Inmiddels begint de tijd een beetje te dringen en kun je zien dat Patty toch stiekem wel een beetje zenuwachtig is. Ze loopt naar boven om zich om te kleden en het vastlegteam, Anniek en ik, lopen mee. Binnen een mum van tijd is de jurk klaar, maar er moeten nog een paar dingen gebeuren voordat Hanno zijn bruid mag zien. Inmiddels is hij al gearriveerd, maar hij moet nog even in de auto wachten tot hij daadwerkelijk mag komen…

Na de first-look is het tijd voor het eerste gedeelte van de ceremonie. Het formele gedeelte zal snel worden vastgelegd in het gemeentehuis van Rijssen. Gelukkig is er vanmiddag nog een tweede locatie, want dit is niet het meest fotogenieke gemeentehuis dat ik ooit heb gezien ;) Na afloop van het eerste deel rijden we naar oma. Inmiddels regent het keihard, maar gelukkig moeten we toch even in de auto zitten. Tien minuten later kloppen we bij oma aan om een bos bloemen langs te brengen en toch even het bruidspaar te showen. Hierna rijden we door naar hun echte trouwlocatie: Havezaethe de Heare. Omdat ik voor het bruidspaar uit hier alvast naartoe reed, ben ik iets te vroeg. Ik krijg van Hans en …. alvast een lekker koel drankje aangeboden en vervolgens kan ik deze prachtige en gastvrije locatie verkennen. De trouwzaal is heerlijk licht van binnen, echt totaal het tegenovergestelde van het gemeentehuis van deze ochtend.

Als het bruidspaar na twintig minuten arriveert is het eerst tijd voor een korte lunch. Na een heerlijk broodje besluiten we om naar buiten te gaan voor de fotoshoot. Omdat er een prachtig landgoed rondom deze locatie ligt is het vanzelfsprekend dat we ook hier foto’s gaan maken. De gasten kunnen ondertussen verder lunchen en daarna een wandeling maken. Wij gaan via de oprijlaan richting een folley en vervolgens via een veld, een bruggetje en een minigracht weer richting de voorkant van de locatie. Hanno maakt nog een korte opmerking over Patty haar positionering (ze heeft modelervaring) en juist hierdoor krijg ik net dat heerlijke echte glimlachje op haar gezicht. Dan is het ook al tijd voor de ceremonie. Het bruidspaar komt binnen en gaat zitten. Een half uur later zijn ze dan ook echt definitief getrouwd.

Nadat er een paar duiven worden losgelaten is het tijd voor een toost met champagne. Ook ontbreekt de taart niet. Omdat het al bijna etenstijd is besluit ik eens een keer het taartje over te slaan, hoewel het er wel heerlijk uit ziet. Een klein uurtje later is het tijd voor het buffet. Nadat het buffet afgelopen is, druppelen de avondgasten langzaam binnen. Het bruidspaar besluit om bij de ophaalbrug te gaan staan, zodat ze lekker buiten hun gasten kunnen verwelkomen. De DJ, een vriend en collega van Hanno, heeft inmiddels zijn set opgebouwd en binnen mum van tijd kan het feest los barsten. Ik blijf nog net lang genoeg om de eerste dans (en de tweede en derde) vast te leggen, maar na twintig minuten heb ik precies wat ik nodig heb en daarmee kan ik deze reportage dan ook afsluiten.

Bruidsfotografie Hanno en Patty 001

Bruidsfotografie Hanno en Patty 002

Bruidsfotografie Hanno en Patty 003

Bruidsfotografie Hanno en Patty 004

Bruidsfotografie Hanno en Patty 005

Bruidsfotografie Hanno en Patty 006

Bruidsfotografie Hanno en Patty 007

Bruidsfotografie Hanno en Patty 008

Bruidsfotografie Hanno en Patty 009

Bruidsfotografie Hanno en Patty 010

Bruidsfotografie Hanno en Patty 011

Bruidsfotografie Hanno en Patty 012

Bruidsfotografie Hanno en Patty 013

Bruidsfotografie Hanno en Patty 018

Bruidsfotografie Hanno en Patty 014

Bruidsfotografie Hanno en Patty 015

compilatie10

Bruidsfotografie Hanno en Patty 019

Bruidsfotografie Hanno en Patty 020

Bruidsfotografie Hanno en Patty 021

Bruidsfotografie Hanno en Patty 022

Bruidsfotografie Hanno en Patty 023

Bruidsfotografie Hanno en Patty 024

Bruidsfotografie Hanno en Patty 025

Bruidsfotografie Hanno en Patty 026

Bruidsfotografie Hanno en Patty 027

Bruidsfotografie Hanno en Patty 028

Bruidsfotografie Hanno en Patty 029

Bruidsfotografie Hanno en Patty 031

Bruidsfotografie Hanno en Patty 034

compilatie23

Bruidsfotografie Hanno en Patty 035

Bruidsfotografie Hanno en Patty 036

Bruidsfotografie Hanno en Patty 037

Bruidsfotografie Hanno en Patty 038

Bruidsfotografie Hanno en Patty 039

Bruidsfotografie Hanno en Patty 040

Bruidsfotografie Hanno en Patty 041

Bruidsfotografie Hanno en Patty 042

Bruidsfotografie Hanno en Patty 043

Bruidsfotografie Hanno en Patty 044

Bruidsfotografie Hanno en Patty 045

Bruidsfotografie Hanno en Patty 046

Bruidsfotografie Hanno en Patty 047

Bruidsfotografie Hanno en Patty 048

Bruidsfotografie Hanno en Patty 049

Bruidsfotografie Hanno en Patty 050

Bruidsfotografie Hanno en Patty 052

Bruidsfotografie Hanno en Patty 051

Hanno & Patty: wat zijn jullie toch een bijzonder lief stel, echt heerlijk om vast te leggen! Bedankt dat ik onderdeel mocht zijn van jullie dag, het was echt een genot om aanwezig te zijn ; )

Trouwjurk: Pronovias

Trouwpak: Alexander Alessi

Sieraden: Abrazi