Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Foto’s van het trouwfeest, doen of niet?

Bruiloft feest eerste dans-019

Ja!!! Natuurlijk moeten er foto’s komen van het trouwfeest! En dan niet van die foto’s die door de gasten gemaakt zijn met hun mobieltje, of de foto’s die van die wegwerpcameraatjes komen, nee professionele foto’s die laten zien hoe kick het feest echt was. Wist je trouwens dat die wegwerpcameraatjes vaak alleen maar foto’s geven van de ober die een blad bier kwam brengen? Alternatieve oplossing: fotohokje inhuren, zodat mensen in ieder geval herkenbaar in beeld komen. En natuurlijk ons laten fotograferen op het trouwfeest.

Foto’s in het donker moeilijk?

Ik snap dat je denkt: “dit kan iedereen”, maar toch is het best lastig om mooie foto’s te maken van de feestavond. Wanneer je met een mobieltje foto’s maakt ziet het er al snel heel erg geflitst, heel erg donker of heel erg bewogen uit. En daar komen wij om de hoek kijken. We hebben heel veel ervaring met het fotograferen van feesten en we hebben ook speciale apparatuur om dit zo tof mogelijk te doen. Geen bewogen foto’s, geen overgeflitste- en zeker geen mega-donkere foto’s! Laat de komende beelden je overtuigen.

Bruiloft feest eerste dans-002 Bruiloft feest eerste dans-005

Foto’s van de eerste dans

Niet ieder stel kiest voor een eerste dans op hun trouwdag, maar hoe je het ook went of keert: die dansvloer gaat geopend worden. Misschien middels die befaamde eerste dans, maar het kan natuurlijk ook door een flashmob of doordat een aantal mensen gewoon besluiten: wij gaan dansen.

Bruiloft feest eerste dans-007Bruiloft feest eerste dans-001

Special moves

Stel je voor dat jullie behoren dat die groep mensen die stiekem een dans hebben ingestudeerd, dan is het natuurlijk te gek om daar een aantal te gekke foto’s van te hebben. Liefst natuurlijk waar die ene special move opstaat.

Bruiloft feest eerste dans-009 Bruiloft feest eerste dans-011 Bruiloft feest eerste dans-014 Bruiloft feest eerste dans-024 Bruiloft feest eerste dans-027

Trouwfeest: foto’s van ouders en hun kinderen

Na de eventuele eerste dans, komt traditioneel gezien de dans met je vader of moeder. Vaak is dit toch best wel een emotioneel momentje. Papa beseft nog een keer extra dat zijn kleine meid groot geworden is, mama is trots op haar zoon en jullie denken alleen maar aan hoe dankbaar jullie je ouders zijn voor jullie jeugd. Wederom prachtige momenten dus om vast te leggen.

Bruiloft feest eerste dans-013 Bruiloft feest eerste dans-020

Foto’s van het gooien van het boeket

En dan wordt het boeket gegooid! Het nummer “Single Ladies (Put a Ring on it)” wordt vaak gedraaid en alle vrijgezelle dames gaan klaar staan om jouw boeket te vangen.

Richten maar!

Nadat iedereen er klaar voor is en jij weet hoe je jouw boeketje ongeveer bij die ene vrijgezelle vriendin kunt krijgen, gooi je daadwerkelijk het boeket. Te gek om precies het juiste moment op de foto te krijgen toch?

Tip: wil je je mooie boeket zelf houden, laat dan een klein “werpboeketje” maken.

Bruiloft feest eerste dans-021

Foto’s van je partyende gasten

Mensen die lekker aan het feesten zijn denken vaak niet aan het maken van foto’s. Dat doen wij dus graag voor hun en voor jullie. En dan niet op die manier waarvan je later denkt: “ai, had dat wel gefotografeerd moeten worden?”, maar juist op een flatteuze manier. Je hoeft alleen maar van de foto’s te genieten, niets meer niets minder.

Fotohokje

Extra tip? Schakel ons in tot een uurtje van de eerste dans en neem een fotohokje. Niet alleen leuk voor de gasten, maar ook voor jezelf!
Bruiloft feest eerste dans-008Bruiloft feest eerste dans-028 Bruiloft feest eerste dans-010 Bruiloft feest eerste dans-012 Bruiloft feest eerste dans-016 Bruiloft feest eerste dans-017

Bijkomend voordeel: fotoshoot in het donker

En als fijne bonus: wanneer we een stukje van het feest aanwezig zijn (we raden meestal aan om ons een half uur tot een heel uur bij het feest te hebben) dan kunnen we vaak nog een mooie afsluiter maken. Zo’n hele gave foto bij zonsondergang of juist als het helemaal donker is en jullie trouwlocatie mooi uitgelicht wordt. Een klein stukje kunst voor in je trouwalbum.
Bruiloft feest eerste dans-023Bruiloft feest eerste dans-018Bruiloft feest eerste dans-025
Ahh… en mocht je nog twijfelen of het het wel waard is om ons ook tijdens het hele diner te laten fotograferen: lees dan nu deze blogpost over fotograferen tijdens het trouwdiner.

BewarenBewaren